כל יום התחלה חדשה

צופיתי 2

New member
כל יום התחלה חדשה ../images/Emo140.gif

מתוך "כל יום התחלה חדשה" "יש לי פילוסופיה פשוטה: למלא את מה שריק. לרוקן את מה שמלא. ולגרד איפה שמגרד." לעיתים יותר מדי קרובות, אנו מסבכים את החיים שלנו. אנו יכולים לשאול שאלות ולדאוג עד שאנו לגמרי מבולבלים; זה נקרא אובססיה או מחשבות טורדניות. "מה אם...?" "האם הוא יעשה...?" "האם כדאי לי....?" "מה אתה חושב?" אנו לא מפסיקים לנסות לחשוב על מה לעשות, איפה לעשות את זה, כיצד להתמודד עם קושי מסוים, עד שמישהו מזכיר לנו "לשמור על הפשטות." מה שכל אחד מאיתנו מגלה שוב ושוב זה שהפיתרון לכל בעיה מתגלה כאשר מפסיקים לחפש אותו. ההדרכה שאנו זקוקים לה כדי להתמודד עם כל קושי, קטן או גדול, יכולה להיכנס לחיינו רק כאשר אנו מסלקים את המכשולים אליה, והמכשול הכי גדול מכולם הוא המאמץ הנואש שלנו לפטור את הבעיה בעצמנו. אנו ממלאים את המוח במחשבות; אנו מתפללים לתשובה, אבל לא יושבים מספיק בשקט, או לא יושבים בשקט מספיק זמן, כדי לקבל מודעות לגבי הכיוון שעלינו ללכת אליו, או לגבי הצעדים שעלינו לנקוט בהם. והתשובות תמיד נמצאות. בתוך כל קושי או אתגר טבוע הפתרון שלו. אולי השיעור הכי גדול בחיינו הוא לשמור על הפשטות, לדעת שאף בעיה לא חוסמת את דרכנו מפני שאם הראש שלנו שקט ומקשיב, הפתרון לא יתחמק מאיתנו. יש לי כל יום הזדמנויות להשתיק את מוחי. והמסרים יבואו בתוך השקט. התשובות נמצאות בתוכי, עכשיו.

NUNA10

New member
../images/Emo63.gif סיפור על הבוקר ../images/Emo91.gif

החמור והבאר . חמור האיכר נפל לבאר הישנה והיבשה בכפר. החל החמור לנעור לקרא לעזרה. בא האיכר ולא ידע מה לעשות מאחר והחמור ממילא היה כבר די זקן והבאר יבשה ומטה ליפול החליט האיכר להרוויח שתים במכה: לקבור את החמור בתוך הבאר ובאותה הזדמנות גם לסתום אותה. קרא האיכר לכל שכניו כולם באו עם אתים והחלו למלא בזבל את הבאר. תחילה נער החמור, אך כעבור רגעים מספר השתתק. המשיכו האיכרים לעדור זבל לתוך הבאר והחמור שותק. הלך האיכר והציץ לתוך הבאר ולהפתעתו הרבה ראה כי החמור עומד בבאר על ארבע רגליו כל פעם שכף זבל הושלכה עליו ניער את הזבל מגבו ודרך עליו, וכך הזבל הלך והצטבר בקרקעית הבאר ועם כל כף נוספת החמור עלה עוד מספר סנטימטרים למעלה כך, עד שהבור מלא והחמור צעד החוצה מן הבאר הנטושה מוסר השכל: גם אם זורקים עליך זבל לא הבכי והיבבות יוציאוך ממנו יש לנער את הזבל המושלך עליך, לדרוך עליו ולהתקדם הלאה...

NUNA10

New member
../images/Emo79.gif שיר היום ../images/Emo202.gif

מהרי נא . אהוד בנאי מילים: אהוד בנאי לחן: אהוד בנאי הילד בן שלושים, יש לו חום גבוה הוא שוכב על הספה בבית הוריו כן, הוא בן שלושים, יש לו חום גבוה הוא חוזר אל חדר נעוריו. אמא באה ואומרת: "תשתה משהו חם" הוא מתעצבן ואומר: "לא, לא עכשיו" מסתכל על ארון הספרים הישנים סיפורים שליוו את חייו. מהרי נא והניחי על ליבי תחבושת בטרם תשכיביני לישון וספרי לי על הילד שהייתי איך שמחתי על הגשם הראשון. הילד בן שלושים, יש לו חום גבוה הוא מובטל מעבודה ואהבה כן, הוא בן שלושים אבל עדיין לא יודע מה יעשה כשיגמור את הצבא. אמא באה ואומרת: "בוא קצת לסלון" הוא מתעצבן ואומר: "לא, לא עכשיו" מסתכל על מדף התקליטים הישנים השירים שליוו את חייו. מהרי נא... את עכשיו מול כוכב, מנצנץ במרחק את חזרת אל ביתי, כן עכשיו את איתי אני קורא בשמך לביתי. הילד בן שלושים, יש לו חום גבוה הוא שוכב על הספה בבית הוריו כן, הוא בן שלושים, יש לו חום גבוה הוא חוזר אל חדר נעוריו. כשאמא באה ואומרת: "יש לך מכתב" הניצוץ חוזר לפתע אל עיניו הוא מריח באוויר את הגשם מתקרב הוא מביא את אהבת חייו. מהרי נא...

NUNA10

New member
../images/Emo42.gif בוקר טוב ../images/Emo42.gif

בוקר טוב ! כבר מתקרב סוף השבוע והשבת בפתח יום נעים ומקסים לכולנו .

למעלה