כל יום התחלה חדשה

נורית112

New member
כל יום התחלה חדשה ../images/Emo141.gif

"תן לעולם את הכי טוב שיש לך, והכי טוב יחזור אליך." במידה מסוימת, במועד מסוים, אנו כן קוצרים את מה שזרענו. הכבוד שאנו נותנים לאחרים יביא לתוצאה דומה. כשאנו מביעים את האהבה שלנו, היא תחזור פי עשר. האדיבות והנעימות בה אנו מברכים אחרים תקל על מעריכת היחסים שלהם איתנו. אנו מקבלים מאחרים את מה שאנו נותנים, אם לא בזמן ובמקום הזה, אז בפעם אחרת, במקום אחר. אנו יכולים להיות בטוחים שהמאמצים החיוביים שלנו כלפי אחרים לא עוברים מבלי שיבחינו בהם. ואנו יכולים למדוד את מה שמגיע לנו לפי מה שאנו נותנים. מרכיב חיוני בהחלמה שלנו הוא הפוקוס שאנו שמים על ההתנהגות שלנו, הרצינות בה אנו עושים את חשבון הנפש שלנו. אנו יכולים להתבונן בעצמנו ובדרך בה אנו מתנהגים כלפי אחרים; יש מרחק רב בין זה לבין המקום בו היינו לפני שבאנו לתוכנית. רבים מאיתנו חשבו בצורה אובססיבית על "מה הוא עשה לי," או "מה היא אמרה." ואז החזרנו להם באותו מטבע. כמה מלהיב לדעת שאנו יכולים להזמין התנהגות אוהבת על ידי זה שאנו נותנים אותה. יש לנו הרבה שליטה על העליות והירידות של חיינו. בכל מקרה אנו יכולים לשלוט בהתנהגות שלנו. כך אנו אף פעם לא צריכים להיות מופתעים מהנסיבות של חיינו. מה שיוצא ממני חוזר אלי. אני אחפש הזדמנויות להיות אדיב וארגיש את התוצאות.

עליזה 63

New member
רק להיום:

מסר הפגישות העובדה שאנחנו, בכל קבוצה וקבוצה, נתרכז בנשיאת הבשורה, מבטיחה עקביות; מכורים יכולים לסמוך עלינו." טקסט בסיסי, עמוד 64-65 הסיפורים על מה שקרה לנו בראשית ההחלמה שלנו יכולים להיות משעשעים. קטעים על התגובות המוזרות שלנו בזמן השימוש יכולים להיות מעניינים. אבל הם מדברים על הבלגן יותר משהם מדברים על הבשורה. דיונים פילוסופיים על מהות האלוהים מרתקים. יש באמת מקום לשיחות על מחלוקות שוטפות - אך לא בפגישות אנ-איי. אם אנו נגעלים מהפגישות, ואם אנו חושבים שהם "לא יודעים איך לשתף" או ש"שוב כולם ישבו שם ובכו" - זה רמז לכך שעלינו לבחון היטב את האופן שבו אנו משתפים אחרים בניסיון שלנו. הדברים שאנו אומרים על ההחלמה שלנו ואיך נשארנו כאן באמצעות שניים-עשר הצעדים הם הבשורה האמיתית של ההחלמה. זה הדבר שאנו מצפים לו כשאנו הולכים לפגישה. המטרה העיקרית שלנו היא לשאת את הבשורה למכור שעודנו סובל, ומה שאנו אומרים בפגישות יכול לתרום בצורה משמעותית למאמץ הזה - או לגרום לנזק עצום. הבחירה והאחריות בידינו. רק להיום: אשתף אחרים בהחלמה שלי בפגישת אנ-איי.

../images/Emo182.gifפניני חכמה../images/Emo182.gif

אי אפשר להבין תהליך ע"י כך שמפסיקים אותו. ההבנה חייבת לזרום עם שטף התהליך, להתחבר אליו ולשטוף עימו"
- פרנק הרברט. אוהבים

../images/Emo42.gifבוקר של יומצויין ואיכותי../images/Emo42.gif

אני אסירת תודה לאלוהים שאוהב אותי על הנוכחות שלו בחיי שכמעט מורגשת פיזית, על לילה ארוך של שינה מתוקה ובוקר רגוע. אני אסירת תודה על הגדילה שלי בדרך ועל היכולת להבחין בין עיקר לתפל, ולפעול על פי צרכים ולא רצונות. אני אסירת תודה על בריאות פיזית ונפשית, על משאלות שמתגשמות, על זוגיות ובן זוג מפרגן ואוהב, משפחה תומכת ומאפשרת, חברותא ודרך NA, מקום עבודה ופרנסה, יום מנוהל וחופשי מהתמכרות פעילה ועל עוד יום נקי. רק להיום - שנה, חודש ויומיים של ניקיון
עוד יום ארוך לפני, אוטוטו יוצאת לסידורים, משם בדיקות שתן ורק אח"כ לעבודה, לפגישת NA ולאחריה ישיבת מצפון עם הקבוצה החדשה אליה התחברתי. מרגישה טוב גם אם הייתי רוצה להמשיך להתכרבל מתחת לפוך, להמשיך לישון כמו פעם, "רק עוד קצת"... ויודעת שבין מה שרוצה ובין מה שצריך ההבדל הוא בעשייה כי בראש הכל מתערבב לי. אז קמה ועושה, תוך התבוננות במחשבות שחוצות את הראש, גם את זה למדתי בדרך
מאחלת לכולנו ולעצמי עוד יום של חיבור אל עצמנו, יום של חופש מלא שמחת חיים ואהבה. אוהבים

אפרתי פ

New member
לא רוצה לעזור לעצמו?

שלום לחברי הפורום היקרים אחי מכור לסמים, עם דכאון וחרדה, ונמצא אחרי כמה ניסיונות התאבדות בשנה האחרונה. נמצא בטיפול פסיכולוגי ובמעקב פסיכיאטרי, אבל "לייט". לא רוצה אשפוז, לא רוצה ללכת לפגישות NA (השתתף בשתיים). היה נקי למשך חודש ואח"כ חודש וחצי והשבוע שוב השתמש כבר פעמיים. איך אפשר לתמוך בו? והאם אפשר לעזור לו, אפילו שנראה שהוא לא ממש רוצה לעזור לעצמו?

שטול1

New member
אפרתי פ

כואב לי לקרוא את המסר שלך זה מזכיר לי מאיפה באתי ומה עבר על הסביבה הקרובה שלי שנסתה לעזור . מחלה מאוד מורכבת המחלה שלנו ולא פשוט להתמודד איתה . עוד לא למדתי מספיק ואני גם לא מכיר אותך אישית לכן זה יהיה חוסר אחריות מצידי לייעץ לך מה לעשות . מהמקום שלי ומנסיון אישי אני רק יכול לומר שהנסיון מלמד שאפשר לעזור רק למי שרוצה לעזור לעצמו . צריך לזכור שהמכור נדרש למעשה לוותר על החבר הכי טוב שלו למען עתיד לא ברור זה לא פשוט אני יכול לומר מנסיון אישי שלמרות הקושי זה משתלם בגדול וזה אפשרי גם אחרי עשרות שנות שימוש. סבלנות ואהבה יכולות לעזור במידה אבל את ההחלטה רק המכור יכול לקחת בהצלחה אוהבים שטול

ברוכה הבאה אפרתי../images/Emo140.gifומצטרפת לדבריך שטול,

מהמקום שלי אני יכולה לומר שרק מי שמכיר בבעיה שלו ורוצה להיפרד ממנה, יכול לעשות פעולה כלשהי למען זה. כל כמה שניסו לדבר איתי ולהראות לי דרכים אחרות, לא יכלו לעזור לי אלא ביום שבו החלטתי אני שאני מעוניינת להפסיק. במסורת שלוש כתוב לנו: "הדרישה היחידה לחברות היא הרצון להפסיק להשתמש" לכן, כל זמן שאינני רוצה, שום דבר לא ממש יעזור לי. איכשהו הייתי צריכה להגיע לתחתית כלשהי, לסבל הבלתי נסבל, בכדי להכיר בעובדה שבכלל יש לי בעיה שאני אמורה להיפרד ממנה, והיא עמוקה הרבה יותר משימוש בסמים. מעבר לזה, את יכולה לפנות ללשכת הרווחה באיזור מגורייך ולברר היכן מתקיימות פגישות מנ"ס - משפחות נפגעי סמים ולקבל מהם סיוע בהתמודדות. כמו גם לפנות לנר - אנון קהילה של משפחות של מכורים. תוכלי למצוא קישור בקישורי הפורום. על כל פנים, אני תקווה עבור אחיך שאכן יעלה על דרך, כי "ככל שנלך בדרך זו אין לנו ממה לפחד
אוהבים

למעלה