טוב ורע. ספוילר
1) איפה הבנתי שהאישה "טובה"? תבין משהו, עולם הסדרות האמריקאיות הוא עולם סגור. יש בו חוקים, והחוקים האלה מאוד אמריקאיים. הסיפור האמריקאי עוד מימי הקאובוי הוא מאוד פשוט, יש מישהו טוב ואז הוא ילבש לבן ויש מישהו רע ואז הוא ילבש שחור. במקרה הזה האמא וג'ייקוב הם לובשי הלבן, ועשיו לובש את השחור. הטוב "יתנצל" לפני שהוא ירוצץ למישהו את הראש, והרע לא יתנצל, וכמובן שהטוב יעשה את זה מסיבות נעלות כמו אור קסום. חוץ מזה, לא ניסיתי להבחין במיוחד, אבל לדעתי הם גם הצמידו לטובים מוזיקה "טובה" ולרע מוזיקה "רעה". הסידרה הזאת לא עובדת בואקום. ולצערי, בסיכומו של דבר, חוץ מקליפהנגרס בלתי נגמרים, היא גם לא המציאה שום דבר חדש, היא פשוט מחלקת כרגיל את העולם לטובים ורעים, ונותנת להם מניעים מצוצים מהדאוס. תראה יכול להיות שהכל ישתנה בפרק האחרון, יכול להיות שהם יביאו בהפוכה ויתברר שאין טובים ורעים. שג'ק לא "מהטובים", שעשיו לא "הרע", לדעתי זה לא הולך לקרות, ואם זה יקרה זה עוד יותר ידפוק את ההיגיון הסיפורי הרעוע עד עכשיו, אבל אני מקווה להתבדות. 2) זה בדיוק הבעייה. זה כאילו שבאיזה פרק הם אמרו - "קיימת סוגיה של מדע מול אמונה, נטפל בה בעתיד, תסמכו עלינו", וזהו, השאירו את הכל פתוח עד האור הקסום. זה לא שציפיתי שהם יתנו לי תשובה, ציפיתי שהם יתנו לי משהו לחשוב עליו. מה אני יכול לחשוב עליו עכשיו? "יש סוגיה של מדע מול אמונה", יש פילוסוף שקוראים לו "ג'ון לוק". לדעתי הם פשוט יודעים לכתוב קליפהנגרס טובים ולתבל אותם במישמש.