כל כך גרוע

LeGeneral

New member
כל כך גרוע

פרק כל כך גרוע שהתחשק לי לראות מה אחרים חושבים. http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%93%D7%90%D7%95%D7%A1_%D7%90%D7%A7%D7%A1_%D7%9E%D7%9B%D7%99%D7%A0%D7%94

JohnLocke

New member
מה דאוס אקס מכינה כאן?

אנחנו יודעים מעונה 2 (בעונה 1 היה רמז, כשסעיד דיבר על המגנטיות באי) שיש אלקטרומגנטיזם מאוד מסוכן על האי (Just saving the world), בפרק הזה למדנו איך אדם אחד נהפך למפלצת בגלל האלקטרומגנטיזם הזה, ושיש אנשים שבמשך שנים שומרים על האי.

LeGeneral

New member
למה? ככה

למה ג'ייקוב צריך לשמור על האי? אה זה ברור בגלל שיש אור קסום, מן אור מופלא, שיש קצת ממנו בכל אחד מאיתנו, ולכן הוא צריך לשמור עליו. למה ג'ייקוב חי חיי נצח? אה ברור, בגלל שהוא שתה כוס יין תירוש שברכו עליה. למה עשיו הפך למפלצת עשן? אה, זה באמת הגיוני, כי ג'ייקוב זרק אותו לאור הקסום. למה יש שם באר? אה, זה הכי הגיוני, כי עשיו חפר להגיע לאותו האור הקסום. למה האמא המאמצת נמצאת באי? כי אמא שלה ילדה אותה שם. בקיצור כל השאלות מקבלות תשובות ברמה של סיפורי רומח הדרקון, למה? ככה כי יש אור או יין או סתם איזה שטות אחרת בלי סאבטקסט. הם עוררו כאלה ציפיות לאיזה מיתולוגיה מורכבת שתהיה מאחורי האי, עם הפסל עם השש אצבעות והילדים שמדברים לעשיו. אבל בדרך שהם בחרו לפתור את הדברים באור קסום הם סיימו עם תחבולה תסריטאית גרועה. בשביל זה ראיתי מעל מאה פרקים? בשביל הפרק העלוב הזה? אין שום היגיון פנימי פה - למה עשיו רע? בגלל שהוא יותר מכוער מג'ייקוב, יש לו שיער שחור, הוא לובש בגדים שחורים והוא מעדיף את השחורים בדמקה. האמא המאמצת שרוצצה את הראש של אישה אבודה וגנבה את התינוקות שלה היא טובה - למה? ככה, כי היא יודעת איפה יש אור קסום. בהתחלה שהנשים דיברו לטינית או יוונית נהניתי, חשבתי שהולך להיות פרק שיתן עומק מיתולוגי/היסטורי, ברגע שהכתוביות נעלמו והן התחילו לדבר אנגלית במבטא אמריקאי כל השהיית הספק שלי התנדפה. יכול להיות שהפרק האחרון יהיה טוב, הפרק הנוכחי עלוב. הם צריכים ללמוד מספרטקוס איך מסיימים עונה.

LeGeneral

New member
סליחה - ספוילרים בתגובה הקודמת שלי

לא מכיר את החוקים

JohnLocke

New member
הציפייה מהפרק הייתה כאילו אנשים שלא

ראו את הסדרה מעולם עכשיו יבינו הכל, כאילו לא צריך ידע מוקדם על הסדרה. זה לא אור קסום שלא מוכר לנו. אם זה היה פרק ראשון לסדרה הייתי מבין אותך, אבל כבר ראינו את האור הזה, ושמענו על הכיסים האלקטרומגנטיים על האי מפרק 3 של עונה 2. זה לא הגיע משום מקום, זה רק נראה ככה למי שראה בפרק מקום על האי שהוא לא ראה מעולם (לפני 2000 שנה, שמאז יכול להיות שהמקום הפך למקדש, או לאלף ואחת דברים) וחשב "אה, אז זה הפתרון של כל הסדרה? בוא נראה אם הם יסבירו בצורה טובה בשתי דקות את הכל! ואם לא אז בזבזתי 100 פרקים!". "למה עשיו הפך למפלצת עשן? אה, זה באמת הגיוני, כי ג'ייקוב זרק אותו לאור הקסום." בניגוד לשאר הדרכים ההגיוניות שבה אדם הופך למפלצת עשן. "בהתחלה שהנשים דיברו לטינית או יוונית נהניתי, חשבתי שהולך להיות פרק שיתן עומק מיתולוגי/היסטורי, ברגע שהכתוביות נעלמו והן התחילו לדבר אנגלית במבטא אמריקאי כל השהיית הספק שלי התנדפה." היה בדיוק אותו דבר בפרק 9 של עונה 1, עם הפלאשבקים של סעיד בעירק. אתה באמת רצית שיהיה פרק שלם שידובר בלטינית ע"י שחקנים שבחיים לא דיברו את השפה?

LeGeneral

New member
ספוילר

1) או שידברו באנגלית מההתחלה (זה עובד מעולה בספרטקוס ובכל סדרה אחרת) או שידברו בלטינית, הדרך שבה הם פותרים את זה הורסת לי את השהיית הספק ובעיני היא, אין לי מילה אחרת, דפוקה. 2) כל הסידרה הם חתמו על צ'קים בלי כיסוי, נתנו שמות של פילוסופים לדמויות, "כאילו" התעסקו בבעיות של גורל מול רצון חופשי, של בודד מול חברה, של אמונה מול מדע וכו', ובסוף מה מתברר? שהתשובה להכל היא שיש אור קסום. אם בעיניך זה נראה כמו משהו שעונה על הרצף הסיפורי ועל ההיגיון הפנימי של הסידרה - אשריך, בעיני זה פיתרון ילדותי ומצוץ מהאצבע. אני מקווה שאתבדה בפרק הסיום ואקבל את הקטרזיס שאני מרגיש שמגיע לי (בכל זאת "חתמתי" על חוזה לא כתוב עם היוצרים שאני מקבל את העולם שלהם, בתנאי שהם שומרים על היגיון פנימי), אני די פסימי לגבי זה. ולסיום - איך ג'ייקוב ועשיו הגיעו לאי? זה ברור, אישה אחת, קלאודיה, נסחפה לאי ברפסודה, ואז אישה אחרת רצחה אותה באבן כדי לעשות מעשה טוב.

Lady in red2

New member
אבל

אור קסום זה הסבר של האמא מלפני 2000 שנה. נראה כמו שג'ון לוק (של הפורום) אומר, שזה באמת החומר האקזוטי (חומר פיזיקלי מציאותי) שדובר עליו בסדרה.

JohnLocke

New member
../images/Emo58.gif

התשובה להכל היא אור קסום? זה פתר לך את סוגיית גורל מול רצון חופשי, או שאולי עונה 5 עם עלילה מצויינת של מסע בזמן פתרה לך את הסוגייה? האור הקסום פתר לך את סוגיית אמונה מול מדע, או התהליך השש-עונתי של ג'ק שפרד הוא זה שפתר לך את הסוגייה? אני לא מבין לעזאזל למה אנשים ראו את הסצינה עם האור, וחשבו שבזו מסתכמת הסדרה. זה היה פרק אחד בסה"כ! העובדה שהוא לא היה הפרק האחרון מראה שהוא לא הדבר הכי חשוב, הדבר הכי חשוב הוא הגורל של הדמויות שאנחנו אוהבים. ולזה יש עוד 3.5 פרקים. "האמא המאמצת שרוצצה את הראש של אישה אבודה וגנבה את התינוקות שלה היא טובה - למה? ככה, כי היא יודעת איפה יש אור קסום. " אני לא חושב שהיית אמור לצאת מהפרק בהרגשה שהאשה הזו הייתה טובה בשום צורה. איפה התכנית אמרה לך שהיא טובה?

LeGeneral

New member
טוב ורע. ספוילר

1) איפה הבנתי שהאישה "טובה"? תבין משהו, עולם הסדרות האמריקאיות הוא עולם סגור. יש בו חוקים, והחוקים האלה מאוד אמריקאיים. הסיפור האמריקאי עוד מימי הקאובוי הוא מאוד פשוט, יש מישהו טוב ואז הוא ילבש לבן ויש מישהו רע ואז הוא ילבש שחור. במקרה הזה האמא וג'ייקוב הם לובשי הלבן, ועשיו לובש את השחור. הטוב "יתנצל" לפני שהוא ירוצץ למישהו את הראש, והרע לא יתנצל, וכמובן שהטוב יעשה את זה מסיבות נעלות כמו אור קסום. חוץ מזה, לא ניסיתי להבחין במיוחד, אבל לדעתי הם גם הצמידו לטובים מוזיקה "טובה" ולרע מוזיקה "רעה". הסידרה הזאת לא עובדת בואקום. ולצערי, בסיכומו של דבר, חוץ מקליפהנגרס בלתי נגמרים, היא גם לא המציאה שום דבר חדש, היא פשוט מחלקת כרגיל את העולם לטובים ורעים, ונותנת להם מניעים מצוצים מהדאוס. תראה יכול להיות שהכל ישתנה בפרק האחרון, יכול להיות שהם יביאו בהפוכה ויתברר שאין טובים ורעים. שג'ק לא "מהטובים", שעשיו לא "הרע", לדעתי זה לא הולך לקרות, ואם זה יקרה זה עוד יותר ידפוק את ההיגיון הסיפורי הרעוע עד עכשיו, אבל אני מקווה להתבדות. 2) זה בדיוק הבעייה. זה כאילו שבאיזה פרק הם אמרו - "קיימת סוגיה של מדע מול אמונה, נטפל בה בעתיד, תסמכו עלינו", וזהו, השאירו את הכל פתוח עד האור הקסום. זה לא שציפיתי שהם יתנו לי תשובה, ציפיתי שהם יתנו לי משהו לחשוב עליו. מה אני יכול לחשוב עליו עכשיו? "יש סוגיה של מדע מול אמונה", יש פילוסוף שקוראים לו "ג'ון לוק". לדעתי הם פשוט יודעים לכתוב קליפהנגרס טובים ולתבל אותם במישמש.

תכלת 2

New member
בדיוק כמו האבנים בדמקה

בכל אחד מאיתנו יש גם רע וגם טוב.כמובן שאצל כל אחד היחס בין הטוב לרע שבתוכו הוא אחר. כמו סמוקי, כולנו נולדנו טהורים-לוח ריק- שעליו נכתבות החוויות שלנו שהופכות אותנו למי שאנחנו. השאלה הפילוסופית של הפרק שבעצם מלווה את כל הסדרה, האם מותר לעשות מעשה רע, במקרה הזה רצח אישה ולקיחת התינוקות שלה בשל מה שנדמה שהוא מעשה טוב-שמירה על האור,היתה ברורה וחזקה בפרק הזה. דווקא סמוקי היה הילד הנבון עם הפוטנציאל והוא זה שהיה אמור לשמור על האי. נסיבות החיים הביאו אותו להיות עשן שחור ומריר. חוץ מזה הקשר בין האחים הזכיר את עניין קין והבל שבסופו של דבר אח רצח אחיו. הזכיר גם את יעקב ועשיו המתחרים על אהבת ההורה. היה פרק מצויין שהסביר הרבה מהשאלות.

תכלת 2

New member
בדיוק כמו האבנים בדמקה

בכל אחד מאיתנו יש גם רע וגם טוב.כמובן שאצל כל אחד היחס בין הטוב לרע שבתוכו הוא אחר. כמו סמוקי, כולנו נולדנו טהורים-לוח ריק- שעליו נכתבות החוויות שלנו שהופכות אותנו למי שאנחנו. השאלה הפילוסופית של הפרק שבעצם מלווה את כל הסדרה, האם מותר לעשות מעשה רע, במקרה הזה רצח אישה ולקיחת התינוקות שלה בשל מה שנדמה שהוא מעשה טוב-שמירה על האור,היתה ברורה וחזקה בפרק הזה. דווקא סמוקי היה הילד הנבון עם הפוטנציאל והוא זה שהיה אמור לשמור על האי. נסיבות החיים הביאו אותו להיות עשן שחור ומריר. חוץ מזה הקשר בין האחים הזכיר את עניין קין והבל שבסופו של דבר אח רצח אחיו. הזכיר גם את יעקב ועשיו המתחרים על אהבת ההורה. היה פרק מצויין שהסביר הרבה מהשאלות.

Hyman Roth

New member
הבעיה עם העונה האחרונה היא הבעיה עם

כל העונות האחרונות במרבית הסדרות שנעשות. פשוט מורידים את רמת ההפקה למינימום הכרחי, בשביל לחסוך בעלויות, מתוך הכרה שלא תהיה המשכיות ושיש קהל נאמן שישאר למרות הירידה בסטנרדטים ההפקתיים. הרבה יותר צילומי אולפן, חסכון בתלבושות, תפאורות, צילום, טייקים ומה לא. העונה השישית מופקת בסטנדרטים נמוכים בהרבה ממה שהסדרה הזו הורגלה. אני עדיין תקווה ששמרו תקציבי עתק לפרק האחרון, אבל אני בספק. מעבר לזה: א. מטבע הדברים, פתרונות מעניינים ומרגשים פחות משאלות. לא משנה מה הפתרון, לעולם לא ניתן לשחזר את הריגוש ברגע שהוצגה התעלומה ומהדרך לפתרון. ב. כשכותבים סדרה, בעיקר לרשת (בניגוד לכבלים למשל), יש כל כך הרבה אילוצים בדרך, שעוד לא נולד בן האנוש שיצליח להתמודד איתם. מחוזים עם שחקנים וזמינות לצילומים, דקות (או שניות) ל sfx, דרך כמה פרקים הוזמנו השנה, והכי גרוע - אתה חייב לספק פרק לתאריך שהוזמן ויהי מה. אני מניח שהסיפור המקורי, יכל להחזיק 2 עד 3 עונות לכל היותר, אך לאור ההצלחה הפנומנלית, היה צורך למשוך, דברים נזרקו לתוך התסריטים מתוך מצוקת זמן, והתוצאה ניכרת. ג. מה זה משנה לעזאזל איך קוראים ל MIB ? במה השם שלו יתרום לנרטיב או לאיכותה של הסדרה? אם השם שלו משנה, אני מניח שנגלה את זה בהמשך. אם לא - אז ככל הנראה זה לא חשוב. הסדרה בסופו של דבר, גרמה לאנשים לפתוח ויקיפדיה ולקרוא מי זה לוק ובנת'אם, אולי חלק קראו את מציאות אחרת של קסטנדה או את פסוקי השטן של רושדי (טונות של השראה לסדרה למי שעוד לא קרא), לאחרים הוא סתם גרם לחשוב על הא ודא אחרי שהפרק נגמר. בעיני זה הישג די משמעותי בנוף הסדרות בשנים האחרונות ואפילו מאז ומעולם. לא כל דבר צריך להיות יצירת מופת מושלמת. לפעמים מספיק להיות טוב מעניין ומקורי.

טיי 1

New member
../images/Emo58.gif אם אנחנו מקבלים כבר

מפלצת עשן שהיא שם, כי כמו שכתבת (אין דרכים הגיוניות אחרות שבן אדם נהפך למפלצת עשן) ויין ששומר נעורים (או נגד מוות וואטאבר) .. ואיש שיכול לתת נעורי נצח , כי ככה, ואור שיש לו הסבר הגיוני כי הוא "קרינה".. בעצם לא "קרינה".. נפשט את זה ל"חומר".. לא - נפשט את זה ל"דבר" או ל"משהו" .. מה זה משנה. .. אז למה שלא נקבל שיש גם אי כי "סתם ככה בא שיהיה אי" ונקבל את זה שסתם ככה 8 אנשים (או וואטאבר) "נפגשנו במטוס"... ואם זה פסל עם שש אצבעות .. זה גם יכול להיות עם שש אצבעות ופרח תקוע בסיכה לאצבע השישית.. .אה.. ופתק משתלשל מהאצבע הקטנה. אתה לא מרגיש שאני כותב טפשי ? סורי. ככה אני מרגיש לגבי הכתיבה של העונות האחרונות ובמיוחד האחרונה. מסכים איתך לגבי דבר אחד, שכבר כתבת למטה.. העניין של לא להעיק בפרק עם שפה זרה, זו מוסכמה טלוויזיונית , שלא אבודים המציאו אותה... על מנת שלא כל הפרק ידברו יוונית ,פתאום רואים סרט בגרמניה שמדברים בו אנגלית, או סרט במדינות ערב שמדברים אנגלית, כי הוא נעשה בארה"ב. לא זה מה שיגרום לי להגיד שהסידרה הפכה לגרועה זה בטוח.

LeGeneral

New member
עוד משהו

תבין משהו, כשאדיפוס רוצח בטעות את אבא שלו, כשפרודו מבלה ספר שלם בשביל להרוס את הטבעת, כשהאזרח ק' רץ מבירוקרט לבירוקרט כדי להבין, אפילו כשניאו בוחר בגלולה האדומה, מאחורי כל הפרטים העלילתיים האלה יש שני דברים: 1) סאבטקסט, משמעות, סימליות. הגלולה האדומה מייצגת את הבחירה במציאות. אני לא אומר שהסאבטקסט צריך להיות החלטי - ההיפך, הוא צריך להדהד לקונוטציות של הקורא, לעורר אצלו מחשבות על החיים, לעורר שאלות. לא לענות עליהם בזבנג וגמרנו. 2) היגיון עלילתי. פרודו לא סתם מקבל טבעת בעמוד האחרון של הספר ואז זורק אותה לאש. הוא מבלה ספר שלם של ייסורים עם הטבעת על הצוואר שלו. ופה אין את שני הדברים האלה. יש רק אור קסום, או יין, או אישה אחת, או, כמו שטיי כתב, פרח על הבוהן הקטנה. אז זהו, באמת הרגשתי שהשקעתי בסדרה והיא לא החזירה את ההשקעה :), אבל מי יודע, אולי בפרק האחרון הם יצליחו ליצור משהו.

deathly hallows

New member
ואו הוצאת לי את המלים מהמקלדת

בדוק כל מה שחשבתי על הפרק הזה כתבת

למעלה