כל כך הרבה זמן מייחלים לכזה פורום והנה יש גם!

לירון123

New member
כל כך הרבה זמן מייחלים לכזה פורום והנה יש גם!

בארץ. מתכננים טיול עם קרואן לשנה בצפון אמריקה ויש המון שאלות : 1. קרואן נגרר לעומת מוטור הום יתרונות וחסרונות. 2. היכן כדאי לרכוש קרואן ? האם במגרש או מאדם פרטי באתרים כמו ebay , והיכן כדאי למכור אחר כך. 3. היכן עושים בטוח ? נשמח לתשובות .. אחר כך מן הסתם יגיעו שאלות אחרות.. המון תודה לעונים!

טיול לשנה עם קרוואן

ללירון וליתר הגולשים שלום, כמי שעשה טיול שכזה במשך 9 חודשים בצפון אמריקה אנסה לענות מנסיוני. (מקווה שהנאום לא יהיה ארוך מידי) 1. השאלה הראשונה שלדעתי אתם צריכים לשאול את עצמכם היא: האם הטיול יארך בודאות לשנה או שיש סיכוי שתחזרו או תשנו תוכניות טרם חלפה שנה. אם יש סיכוי שיתקצר הטיול אז חשוב להגדיר את מינימום הזמן הודאי שתטיילו ולפיו לתכנן את המהלכים שלכם. 2. שאלה שניה: האם אתם מוכנים לטיול שכזה? אם החשש מנקר בכם, מומלץ לנסות טיול מקדים לניסיון באותו אזור בקרוואן מושכר. 3. שאלה שלישית: האם אתם חושבים שיתנו לכם אשרת שהייה לשנה בארה"ב. אם אין בידכם אזרחות זרה או כנראה שהתשובה תהיה לא ולכן רצוי לתכנן את המסלול בהתאם (יציאות מארה"ב לקנדה \ מקסיקו) 4. שאלו את עצמכם בכנות האם כל המשתתפים בטיול יוצאים כשהם יודעים (עד כמה שאפשר) בפני מה הם עומדים ואם להערכתכם הם יעמדו במסע. ההנחה ש"יהיה בסדר" ממש לא נכונה לטעמי. אין דבר מכאיב יותר מלראות את אחד הילדים אינו שבע רצון \ רוטן\רב\מתווכח \ טוען שמצ'עמם לו וכו'. לדוגמא סיבות טובות לכשלים אפשריים: אם יש במשפחה ילד עם צרכים מיוחדים, אם החמות שלכם מקשרת כל שעה עגולה לשאול מה עשיתם היום, אם משאירים בארץ עסק פעיל התובע מעורבות אינטנסיבית. בהנחה שעברתם את שאלות הסף אפשר לענות לגופם של השאלות שלכם. בחירת סוג הקרוואן בחירת סוג הקרוואן המתאים לכם תלוי מאוד בהרכב המשפחתי שלכם. האם אתם זוג או שיש לכם גם ילדים ? אם יש אז מה הגילאים ? אם זוג אז האם אתם צעירים או פנסיונרים? המשמעות של כל השאלות הללו היא שיש הבדלים בצרכים לפי ההרכב. אנו טיילנו עם שני ילדים לכן היה חשוב לנו מיטת קומותיים לילדים כך שלכל אחד תהיה את הפינה שלו עם המדבקות והקישוטים שלו. בכלליות הייתי ממליץ לטיול לתקופה ארוכה קרוואן נגרר ולו בכדי לאפשר התנתקות הרכב מהבית לצרכי סידורים וטיולים מקומיים. לא סביר שבמשך שנה שלמה כל המשפחה תיסע יחדיו לקניון\למוסך\למכולת\לספר. אם כבר נגרר אז הייתי ממליץ על קרוואן מסוג Fifth Wheel כיוון שאופן הגרירה הרבה יותר נוח ובטוח (לאלו שאינם יודעים- זה קרוואן שנגרר ע"י טנדר כאשר הקרוואן רוכן על ארגז הטנדר מעל לסרן האחורי ובעזרת "צלחת".) לחילופין אם תטיילו בקרוואן Class A (כמו אוטובוס) ניתן ואף מאוד מקובל לגרור רכב פרטי מאחור. החיסרון היחידי של שני הדגמים הללו זה המחיר היקר בהתחלה אך זה משתלם בסוף. רכישת הקרוואן קודם כל דעו את התקציב שלכם ואת "יכולת הספיגה" שאתם מסוגלים לה. קחו בחשבון עלויות ביטוח, הפסדי פחת, קלקולים ותקלות.ככלל ניתן לומר שקרוואנים אחודים מפסידים יותר ערך מאשר נגרר שקצב ההתישנות שלו איטי יותר מפאת מיעוט חלקים נעים. הייתי מאוד מציע לכם "לגעת בסחורה בידיים" ולא לקנות באינטרנט. אם תשכילו ותהיה לכם האפשרות הקדישו לתהליך הקנייה זמן מספיק בכדי: לבחון כמה הצעות מכירה. ללמוד ביסודיות את ההתאמה של הקרוואן לצרכים שלכם. (לפעמים פשרות קטנות נראות זניחות אך במהלך הזמן מכאיבות כמו "קוץ ב...") דעו מראש שבעת מכירת הקרוואן תיאלצו להפרד מחלק נכבד מעלותו. שמעתי סיפורים רבים על מכירת הקרוואן ללא הפסד או אפילו ברווח קטן. אישית אני משווה זאת לסיפורים על זכייה בקזינו או סיפורי דייגים על תפיסת דגי ענק. לא שזה לא קיים כלל במציאות, אך במינון נמוך ביותר, ואף פעם לא אצלי ואצל המכרים שלי. אם זה יהיה המצב שלכם קחו זאת כבונוס על מזלכם הטוב. ביטוח עושים בחברת ביטוח מקומית. יש הבדלי מחיר גדולים בין אלו המחזיקים רשיון נהיגה מקומי לבין רשיון בינ"ל. אם אפשרי מבחינתכם - נסו להוציא רשיון מקומי. מקווה שעזרתי קצת אם יש עוד שאלות הארות והערות אשמח להשיב. שיהיה לכם כייף של טיול - כי חוויות כאלו הן מהנכסים העיקריים של חיינו.

למעלה