כל כך הרבה לחץ...

דללה

New member
כל כך הרבה לחץ...

אני לא מבינה למה אני תמיד לוקחת על עצמי כל כך הרבה דברים שאני בסופו של דבר לא אצליח להתמודד איתם?? אז רציתי להיות חלק מהקבוצה שמכינה את הספר מחזור, ומה בעצם יצא? שישבתי יום שלם עד אמצע הלילה כדי לסיים את הכל לבד, ולדעת שבסופו של דבר עוד יבואו אלי בתלונות. ביקשתי כל כך הרבה פעמים שישלחו אליי את הדברים שכל אחד היה צריך להכין. ביקשתי שזה יהיה מוקדם. בסופו של דבר, מצאתי את עצמי מתקשרת אל כולם ב22:00 ושומעת מהם תירוצים של "אני לא בבית", "לא הספקתי" וכו'. וזה כל כך מעצבן! ואם זה לא מספיק, שבוע אחרי שישבתי עד אמצע הלילה, הכיתה שלי באה אלי בטענות שמה שכתוב לא מספיק טוב, וכשאמרתי להם שהם חצופים שהם מעיזים להתלונן אחרי שהם לא עזרו, הם אמרו שאף אחד לא ביקש ממני לעשות את הכל לבד. אני דורשת מעצמי יותר מדי לאחרונה ואני מגיעה למצב שאני מתמוטטת. אני בוכה המון לאחרונה ואני שונאת את המצב הזה. אני לא ישנה כמו שצריך. אני לא אוכלת ושותה כמו שצריך אם בכלל וסופגת כעסים מצד החברים וההורים שלי. אני יודעת שזה לא צריך להרגיז אותי כל כך, אבל זה כן. אני מצפה מאנשים שישקיעו את המעט שאני משקיעה ויקחו את הדברים ברצינות. חוץ מזה, אני מרגישה לבד. אמא שלי לא חוסכת ממני את כל הצרות והבעיות שלה. אבא שלי לא מפסיק להזכיר לי את הנכשל שיש לי באזרחות. אני לא מצליחה להתרכז בכלום ואני אכשל במבחן הקרוב (באזרחות
). חברים שלי מנצלים אותי וזה מגעיל אותי. והתאונה הזאת שגורמת לי להרגיש שאני עומדת להתהפך בכל פעם שאני עולה על האוטו. אוף
אני לא צריכה את כל זה על עצמי. יש לי מספיק דברים להתמודד איתם.

lollapalooza

New member
תפרקי את זה, כל דבר בנפרד.

כשבעיות עומדות כל אחת בפני עצמה, ואת רואה מה את עושה לגבי כל אחת בנפרד, זה יותר קל, לטעמי. ככה: ספר מחזור- שאלה: למה את עושה הכל לבד? יש מי שיעזור לך? (לא בהכרח מתוך הקבוצה הזו) אם כן- זה יוריד לך מהלחץ. אם לא- תעשי כמיטב יכולתך. את בסה"כ אנושית, מה את רוצה? לפי מה שאת כותבת פה, את עושה מעל ומעבר, וזה שאחרים לא משתפים פעולה זה כבר לא בשליטתך. את כן צריכה לבוא ולהיות מסוגלת לומר שאת עושה את המקסימום, אבל זו עבודת צוות, ואת לא יכולה לבד. לא רק לתקוף, אלא להיות נחרצת ולומר "עשיתי ככה וככה וככה ואת זה ואת זה, מה אתה עשית?" שיראו שעשית ושאת לא מתנערת מאחריות. מה את דורשת מעצמך לאחרונה, שהוא כל כך הרבה? את רוצה את כל הדברים האלה? את צריכה אותם? אין משהו שפשר לוותר או להקל בו? לבכות זה לא בהכרח רע. אני בעד לבכות כשצריך. זה משחרר. החכמה היא לדעת להשתמש בבכי כדי להתפרק, ואז לעבור הלאה. וגם פה- תפרקי. אל תסתכלי על מכלול הדברים שיש לך לעשות או שאת דורשת מעצמך, לכי צעד אחרי צעד ותעשי כל דבר בנפרד, כאילו כרגע הוא הדבר היחיד, וככה תרגישי סיפוק בכל פעם שתעשי משהו במקום להגיד לעצמך "אבל יש עוד המון" ותיכנסי להיסטריה. לאכול ולשתות כמו שצריך, זה חשוב. זה שומר על שפיות כשמתחרפנים, זה חשוב כדי להחזיק, פיזית, במיוחד כשאת בלחץ. לא בא לך לאכול? בלי שיבוא. קבעי לעצמך זמני ארוחות ותעמדי בהם. שימי בקבוק מים לידך ותני לגימה כל כמה דקות. בחיי שזה משפר קצת את ההרגשה. כנ"ל לגבי שינה. תחליטי שבשעה מסוימת את עוזבת הכל והולכת לישון. זה לא משהו אופציונלי, את יודעת, את צריכה את זה בשביל הכוחות. לאמא שלך יש בעיות וצרות. את לא זו שתפתור אותן. את יכולה להקשיב לה, את יכולה להנהן, גם כשהיא משגעת אותך, את לא תפתרי אותן. שתספר לך, אז מה? תסנני. אין לך מה לעשות עם זה, נכון? אל תעמיסי גם את זה עלייך. אבא והמבחן- אם זה מה שמטריד אותו בחיים, זה לא מה שצריך להטריד גם אותך. והנה, את אומרת שיש מבחן בקרוב, למה שתיכשלי? למה לא להתרכז? (אולי זה כי את לא אוכלת ולא ישנה?) אזרחות זה לא מקצוע כ-זה קשה, ואין סיבה שלא תצליחי. במקום להתעצבן על אבא, קחי את מה שהוא אומר לך ותעשי מזה אתגר- להצליח ולהיות מסוגלת לבוא ולהגיד לו "הנה. הצלחתי". חברים שלך מנצלים אותך וזה מגעיל. מוּכר. למה הם עדיין חברים שלך? והתאונה... אני יכולה להבין את ההרגשה שלך. אבל מצד שני, את לא הראשונה שעשתה תאונה. תבואי בבטחון, תני לעצמך לנהוג פעם- פעמיים ולראות שהכל בסדר. זה יעבור עם הזמן. בגדול, שני? תפסיקי לקחת הכל באופן אישי. אל תתני לדברים לחלחל פנימה. אל תוותרי על מה שחשוב לך, אבל גם אל תתני לאחרים לדרוך עלייך כי את טובת לב (ספר מחזור/ חברים). תעמדי על שלך. זה משהו שאנשים מכבדים, ויותר מזה, זה יגרום לך להרגיש טוב עם עצמך. בהצלחה.

דללה

New member
אני כל כך אוהבת את התשובות שלך ../images/Emo9.gif

ספר מחזור- אני עומדת מולם ואומרת להם את כל הדברים האלה. אתמול, כשהמחנכת שלי דיברה על זה וכולם באו אלי בטענות אמרתי לה שעד יום רביעי אני מוכנה לשנות את כל מה שהכיתה רוצה לשנות. מעבר לזה אני מדפיסה ושולחת לדפוס. לשאר הצוות הודעתי שאני לא עובדת על הספר הזה לבד ולשם שינוי הם הפנימו.. יש דברים שאני יכולה להקל בהם ולוותר עליהם, אבל יש דברים שלא. ואני יודעת שלבכות זה לא בהכרח רע וגם אני בעד לבכות כשצריך. אני חושבת שאני באמת צריכה ללכת צעד צעד ולעשות דבר אחרי דבר מבלי להכניס את עצמי ללחצים מיותרים. אני יושעת שאני צריכה לאכול, לשתות ולישון כמו שצריך, אבל כשאני בלחץ אני לא מסוגלת לאכול או לישון, ולשתות אני פשוט "שוכחת". אני לא יכולה לא לעזור לה כשהיא צריכה. זה הרבה מעבר ל"עבר עליי יום רע בעבודה". זה מגיע למצבים שהיא בוכה ואני לא מסוגלת שלא לתת לה כתף. אבא והמבחן- אני מתקשה להתרכז גם בגלל הבעיות קשב וריכוז שלי. אזרחות מבחינתי זה כן מקצוע קשה ואני לא מצליחה להוציא בו ציון מספק. המורה שלי שונאת אותי, אני שונאת אותה ואת המקצוע שהיא מלמדת, וזה בטח לא עוזר לי. למה הם עדיין חברים שלי? הם כבר לא ממש חברים שלי. הם מתקשרים מדי פעם כשאין להם אף אחד שיכול להגיע עם אוטו והם יודעים שאני יכולה. זה לא אומר שאני מסכימה, אבל זה עדיין מציק לי. כבר דיברנו על עניין העמידה על שלי. אני מנסה ואפילו הצלחתי, אבל זה לא קל כי אני יותר מדי טובה אליהם
תודה, הדס. המון תודה

למעלה