כל כך כואב....

כל כך כואב....

130 יום עברו... נראים כמו נצח 130 יום... בלעדיו! אני חדשה פה בפורום, החלטתי היום להיכנס אולי למצוא פה אוזן קשבת. מהמעט שראיתי, כולם פה כותבים על בני משפחה שנפטרו או נפלו. אני רוצה לכתוב על האיש היקר שלי שחסר לי כל כך... הוא היה קרוב משפחה (למרות שלא היה קשר דם בינינו) הוא תמיד היה מספר בגאווה שהוא אבא שלי (למרות שהוא לא) הוא היה חבר קרוב (למרות שיש בינינו הבדל של יותר מ-50 שנה) הוא היה רחבעם...
לאבד מנהיג זה דבר נורא, זה דבר קשה, זה אסון אמיתי. אבל לאבד חבר כל כך טוב, ידיד אמיתי, זה... בלתי נתפס. כל כך חסרים לי השיחות האלה איתו... השאלות שלו: "יש כבר חבר?" "מה עם הלימודים?", "מה עם עבודה?" ואני כל כך רוצה לספר לו... מה קורה איתי, איך אני מרגישה רוצה את עצותיו החכמות, רוצה לראות אותו מחייך אלי שוב, לשמוע אותו צוחק. אבל יותר מכל, אני רוצה לתת לו עוד חיבוק ונשיקה! רק עוד פעם אחת! המחשבה שיותר לעולם לא אראה אותו שוב... אף פעם לא! פשוט מטריפה אותי...
והיום הרשעות הפלסטינית תפסה את הרוצחים שלך, גנדי שלי... אלה שירו בך, ששמו קץ לסיפור חיים מופלא אלה שירו בך, ולקחו אותך מהמשפחה שלך, שכל כך כואבת אלה שירו בך, ולקחו אותך מהעם והארץ שכל כך אהבת. כמה מלחמות נלחמת, בכולן ניצחת, בכולן... אך במלחמה הזו, האחרונה, נפלת. מקומך לא באדמת ירושלים, מקומך איתנו. תחזור!!!!!!!!!!!!! בבקשה תחזור....

דמטרוס

New member
גם במחיר היותי פוליטי מאוד

"הרשעות הפלסטינית" - דומני שמלים קרובות אפשר לומר על הממשלה הישראלית ההורגת כמעט ללא אבחנה. אז - בכי לך כמה שתרצי על רחבעם זאבי, שמרי על צורת התבטאות סבירה. אין צודקים במלחמה המתקיימת כיום.

כמה צפוי....

לא, האמת שלא ציפיתי פה לתגובות על מה שכתבתי לא ציפיתי לשמוע כאן ניחומים לא ציפיתי לכתף או או אוזן קשבת השנאה של אנשים מעוורת את עיניהם שכל ואובדן, מילים שהן כיסוי כמה צפוי שנתפסת למילה קטנה ובודדת ושפכת עליה את הכל "בכי לך כמה שתרצי על רחבעם זאבי" וכמה צפוי שלא יהיה פה אחד שיקום להגנתי השנאה עיוורה גם את עיני התשקורת ואף אחד לא העיז לכתוב על אנשי מולדת, שנותרו מיותמים וכואבים בלי סוף אם הייתי בוכה על רבין... או אז היו הדברים אחרים... אבל לא, אני בוכה על גנדי ואמשיך לבכות עליו אבל עכשיו אני גם יודעת, שפורום שכול ואובדן, הוא פורום של אנשים מרושעים, ששנאתם מעוורת את עיניהם ואוטמת את אוזניהם.

חוץ מזה...

חוץ מזה שאפשר לחשוב מה אמרתי... שהרשות הפלסטנאית היא רשעות פלסטינאית זה לא כאילו דיברתי על השמאל שהם משת"פים דיברתי על האויבים של מדינת ישראל אלה שרצחו את רחבעם הי"ד אולי אתה ערבי, אולי אתה משת"פ ואולי אתה סתם אדיוט...

אורי_ח

New member
דווקא כן עלה על דעתי לומר לך

דברי ניחומים על האבדן האישי, על אף שהכנסת נימה פוליטית. לא אני אשפוט אדם בצערו, ובארצנו במיוחד קשה בלי נימות פוליטיות. אך דברי התגובה שלך מול תגובתו של דמטרוס מוכיחה לצערי שלא באת הנה אלא כדי לבקש ריב ומדון. כאילו גם פורום שכול ואבדן הנו זרוע של "התשקורת השמאלנית"... חבל להשחית מלים...

נימה פוליטית?

ואם ההודעה שלי הייתה עם רבין ולא על גנדי - אז זה לא היה נשמע כמו נימה פוליטית? כל כך אחד קורא מה שבא לו לקרוא

נכון

כל אחד קורא את מה שמתאים לו לקרוא. וגם מגיב על מה שמתאים לו להגיב וצר לי על הכאב שלך. יחד עם זאת..חושבת שאם גנדי היה קורא את התגובה שלך לדמטרוס הוא היה מתהפך בקברו. אבל בטח עכשיו תגיבי עוד פעם עם הסיסמאות. חבל

ובכן...

גנדי לא מתהפך בקברו... הוא גאה לשמוע אותי אומרת את מה שהוא תמיד אמר "הרשעות הפלשתינאית" ולא סתם הפלשתינאית אלא הפלשתינאצית. כך שלגבי הנושא הזה, אל חשש, אליו מילותיו של גנדי. אז על מה גנדי היה מתהפך? על כך שאני כועסת שמתעלמים מהכאב של אנשיו של גנדי? זה די צפוי... גם בחייו וגם במותו הזילזול בו ובאנשיו מרקיע שחקים,ועכשיו אפילו המצב יותר גרוע, כי הוא לא כאן כדי לענות להם, אז כולם מרשים לעצמם להשתלח בו. על איזה סיסמאות את מדברת? למה כל פעם שמישהו מהימין פותח את הפה מיד השמאל זועק "סיסמאות סיסמאות"??? הטמטום מעביר אותם על דעתם... אז בואי לא נניח הנחות, מה גנדי היה אומר, מה גנדי היה עושה ואם גנדי מתהפך או לא מתהפך בקברו.

BooBee

New member
הפורום הזה

אינו שייך לשום מפלגה פוליטית. הפורום הזה נועד לכל אחד/ת שאיבד/ה איש/ה יקר/ה. את בהחלט מוזמנת לבכות על גנדי ז"ל, בדיוק כמו שאני אבכה על אחותי. אין מה לשנוא כשמדובר במוות. השנאה לא תחזיר אף אחד, היא רק תמשיך לקחת עוד רבים וטובים. אוזניי לא אטומות ועיניי לא עיוורות, אבל הפורום הזה לא נועד לשפיכת קיטונות בעלי אופי פוליטי. לשם כך יש פורומים העוסקים באקטואליה. כאן אנחנו יותר מדברים על הפן האישי. לא על צדק מדברים כאן, אלא על תחושות והרגשות, געגועים, בכי וזכרונות. לילה טוב.

את צודקת

את צודקת כשאת מתארת את מטרותיו של הפורום ואני לא באתי לכאן כמו שאנשים חושבים כדי להתווכח על נושאים פוליטים מזה יש לי מספיק בפורום של מולדת ובפורום אקטואליה אליו אני לא נכנסת בכלל כי אני פשוט לא אוהבת להתווכח על הנושא הזה. אני באתי לפה כדי לבכות על גנדי, אבל בגלל היותו איש ציבור שנוי במחלוקת, גם הכאב שלי שנוי במחלוקת, ותמיכה ועידוד אף אחד לא מעז לתת. את ראית בהודעה הראשונה שלי משהו פוליטי? וודאי שלא. אז מדוע אחרים פה בחרו לפגוע בי ולהתריס נגדי? למה? בגלל שמתוך הכאב העמוק שלי על אובדנו של האיש היקר לי מכל, אמרתי על אלה שהם האחראים לרציחתו שהם רשעים? אז זה נקרא פוליטיקה? וזו סיבה לפגוע בי? אסור לי להגיד על המחבלים שהם רשעים? אסור לי להגיד שאלה ששלחו את המחבלים לפעולה ואלה שהבריחו אותם והסתירו אותם שהם רשעים? האם אני במדינת פלשתין או במדינת ישראל? אז כמו שאת אומרת, שכאן עוסקים בפן האישי, זה בדיוק מה שכתבתי בהודעה, על הכאב האישי שלי, על האיש היקר שלי. על תחושות ורגשות, על געגועים בכי וזכרונות... אבל כמו שאמרתי, כל אחד קורא מה שבא לו לקרוא. ואת בתור מנהלת הפורום היית צריכה לשים לב לכך ולהעיר לאנשים פה. אולי פשוט קשה לאנשים לקבל את העובדה, שיש בני אדם שבוכים עליו, שאוהבים אותו... מאוד מאוד אוהבים אותו...

אורי_ח

New member
אני שכלתי את אחי לפני 35 שנה

אני חושב שאני יודע את המעיין ממנו נובע כאבך האישי. תיארת באופן מרגש כל כך את הקשר המיוחד שהיה בינך לבין גנדי ז"ל. לפעמים ידיד קרוב הוא כאח, כאב או אפילו כסב יקר. לבי אתך. אני מקווה שאת מאמינה לי. ועדיין איני תופס מאין עלה על דעתך המשפט הנורא ההוא: "פורום שכול ואובדן, הוא פורום של אנשים מרושעים, ששנאתם מעוורת את עיניהם ואוטמת את אוזניהם". את מכירה אותי, או מישהו אחר כאן, שכך הטבעת בנו את חותם הרשע? על כבודם של אנשים כואבים אני יוצא כאן. אם לבך ומילותיך חד הם, מן הראוי שתבוא כאן התנצלות. אורי

התנצלות???

התנצלותי תגיע לאחר שאתה תתנצל על הדברים שאמרת בהתחלה. אני הבעתי את כאבי על הרצחו של גנדי הי"ד ואתה ענית לי בזילזול: "בכי לך כמה שתרצי על גנדי" תודה לך על המילים הטובות שכתבת עכשיו, אבל בכל זאת אני סבורה כי אין לי על מה להתנצל אני הגבתי על מה שנאמר לי נאמרו לי מילים קשות, והגבתי במילים קשות. אתה יוצא להגן על כבודם של אנשים? ומה איתי? ומה עם גנדי? לנו אין כבוד?

אורי_ח

New member
לא כתבתי את המשפט שאת מייחסת לי

תבדקי תראי שאני צודק ותאלצי להתנצל פעמיים לא חבל? הושטתי לך יד של ידידות והבנה.

התנצלות אחת

התנצלות אחת בלבד, על שייחסתי לך משפט שלא אתה אמרת אבל אתה צריך להתנצל על שהאשמת אותי בכל שבאתי הנה לריב עם מישהו מושיטה לך יד לשלום...

שימו לב! הפורום כבר היה בסרט הזה

כאחת המביטה מהצד על הנכתב, רק להזכיר לכם, לאלו שעוד מוצאים פה מקום שחשוב להם ונוח להם לכתוב בו: שימו לב לפרטים, דפדפו אחורה, כבר היה סיפור ההתנצלויות והיה סיפור מי הצודק. אותה הגברת בשינוי אדרת וחבל שאל זה אתם מתקרבים. לצערי מי שצריך לפקוח עיניים ולכוון אינו עושה כך. כל טוב.

אין לי מושג על מה אתם מדברים

זו הפעם הראשונה שלי פה אותה גברת בשינוי אדרת? טעות בכתובת...

BooBee

New member
וגם אני מושיטה יד לשלום

ומבקשת להפסיק עם הויכוח הזה... בבקשה. אף אחד לא מאשים אף אחד, אולי אפשר להפסיק עם ההתנצחות... הכאב הוא כאב, זה לא משנה מי מת לנו. את ההתנצחויות הפוליטיות והאישיות אני אמחק. לא לשם כך התכנסנו. תודה, רויטל.

אורי_ח

New member
../images/Emo45.gif וחג עליז, כמה שאפשר, ואת -

רגישה, היזהרי שלא יאכלו אותך

Adrien

New member
ככה עצוב, ככה נכון...

את צודקת ואני מבינה שהתגובה הקודמת פגעה בך. אבל את צריכה להבין, שיש אנשים שהדעות הפוליטיות לא חוסמות להם את העיניים. כשקראתי את הודעתך, דווקא תגובתי הראשונה הייתה כמה קשה להתאבל על אדם שכל המדינה מתאבלת על יחד איתך. וזה לא משנה מיהו הבן אדם, ולאיזה צד במפה הפוליטית הוא השתייך. דווקא פה, בפורים הזה, כשכל אחד מבין את השני כי הוא חווה זאת על בשרו, זה לא משנה. ואולי לא ציפית לזה, אבל אני מאמינה כי אחרי הכל את כן תמצאי פה את האוזן הקשבת שחיפשת... בוקר טוב

למעלה