כל כך לא אוהב לקרוא כתבות בסגנון הזה

טל 2010

New member
כל כך לא אוהב לקרוא כתבות בסגנון הזה

[URL]http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4599430,00.html[/URL]
עם כל הכבוד לזה שזאת באמת באמת תאונה ועושה נזק, ואני לא מאחל כאלה בשום מקום ובשום מצב, שלא ינסו בכלל לבנות מגדלים על זה ולהסיח את דעתנו מכך שצריך להעביר בדיוק(או לא בדיוק כפי המיקום בכתבה) לאזור לב הנגב- ולא קרוב למקום יישוב מפעלים כמו בתי הזיקוק בחיפה, מפעלי עמק חפר, מפעלי קניאל בכפר סבא(אפשר גם להעביר את המפעל הזה למזרח העיר לאזור עתיר ידע- לא מבין למה לא עושים זאת).

אני מקוה שהגעתי לפורום הנכון. מבחינתי יש לדברים האלה אותו משקל של פיתוח תחבורה ציבורית בארץ.

לא פלא שהחליטו לבחון טוב טוב את נתיב הרכבת לבאר שבע..

דליפת כימיקלים מרכבת עלולה להיות חמורה בהרבה מדליפת נפט בצינור כשהתושבים גרים כה קרוב. ואגב זאת לא הדליפה היחידה שהיתה בשנים האחרונות. למשל ב2007 היתה דליפה ליד חיפה בצינור שהוביל נפט לבתי הזיקוק וב2011 היתה דליפה מאותו צינור שדלף עכשיו ליד שמורת נחל צין. וזה אגב לא כולל גם זיהומים שנוצרו בנמלים דליפת דלקים ושמנים מהנמל ומהאוניות. לא פלא שהיו לא מעט חששות בסוגיית חיבור הגז מהים למתקנים יבשתיים ומאידך החששות לדליפה ימית.

zahipan10

New member
אף אחד לא משנה את מסלול הרכבת בבאר שבע

מה גם שמרמת חובב עד לנמל אשדוד הרכבות עוברות גם בקריית גת, ובשנה הבאה ישנו את המסלול והרכבות יעברו באופקים, נתיבות, שדרות, אשקלון ואשדוד, בדרך לנמל.

טל 2010

New member
תקשיב, כל הסיפורים האלה לא מעניינים את תושבי חיפה, הקריות,

עמק חפר, וצפון כפר סבא ורעננה שסובלים גם כן ממפעל קניאל.
בושה וחרפה, שמים לי בYNET עאלק כתבה בראש העמוד על הדליפה, כדי שיגידו כל מיני אמהות פולניות "אוי ואבוי ואחר כך אתם רוצים להעביר לשם מפעלים?!?!!"
מדינה ותקשורת פשוט ביזיון.

טל 2010

New member
ולא רק הם כמובן- הרשימה עוד ארוכה.

ושוב אני חוזר לכפר סבא- נקודתית- אפשר למשל את המפעל להעתיק פשוט למזרח העיר.
אבל לא, כמובן, נוח מאוד לבעל הבית כרגע.

גם במזרח העיר יש תושבים (שדי חמד)

איפה שניתן, הגישה צריכה להיות לא להעביר מפעלים שיגרמו בעיות במקומות אחרים, אלא ליצור אמצעי מיגון והפחתת הזיהום (באותו אופן, אני חושב עד היום שהעברת פי גלילות מרמת השרון הייתה טעות תכנונית קשה. היה מקום להעביר את המתחם לתוך המחצבות הנטושות הסמוכות, ולהשאיר מסביב חיץ ירוק).

כמובן שבמקרה של פיתוח תעשייתי חדש, צריך מראש לחזות את העתיד ולהקפיד על הפרדה ברורה בין מתחמים מזהמים לאזורי מגורים ובילוי.

טל 2010

New member
תן לי דוגמה למשל באזור כפר סבא- רעננה לגבי המפעל המדובר?

מה אפשר לעשות עם ימים מסויימים שפשוט יש ריח לא נעים באזור שכנראה נובע משריפת כימיקלים וכו'??

צריך לברר האם זה חלק הכרחי מתהליכי הייצור

והאם יש צעדים שניתן לעשות כדי להפחית את השפעתו הסביבתית של המפעל, גם בלי להעביר את הבעיה למקום אחר.

ייתכן כמובן שבסופו של דבר יוחלט שאין אפשרות להשאיר את המפעל במקומו. אבל בעיניי בניית מפעל חדש/העברת הבעיה למקום אחר הינה פתרון פחות רצוי.

למעלה