כל כך מרגיז שאני חייבת לפתוח שרשור!

Arfilit

New member
כל כך מרגיז שאני חייבת לפתוח שרשור!

קראתי הודעה (נדמה לי של אלינה?9 על אחות טיפת חלב "שנכנסה בה" על כך שהבת שלה באחוזון 10-25 - והגדילה לעשות כשהגיעה לביקור בית!!! פשוט התפלצתי לקרוא את זה!!! פעם בכמה זמן - מספרת כאן אחת האמהות איזה סיפור שכזה - ואני משתגעת. משתגעת!!! שמישהו ילמד את האחיות פרק בהלכות סטטיסטיקה - על מנת שיבינו הן, שאי אפשר שכל הילדים יהיו באחוזון ה- 50 ומעלה. פשוט אי אפשר. ככה זה עם אחוזונים - בהגדרה! מותר לילדים להיות רזים. מותר להם לאכול מעט. מותר להם להתפתח בקצב שלהם - וכן - צריך להיות קשובים להתפתחות - אבל התגובות האלה - המלחיצות - והכל כך לא הגיוניות! מה זה?! אני מודה יום יום על האחות ימימה שלנו - שלמרות הירידה של האפונה באחוזונים מעולם לא הלחיצה אותי ומעולם לא הציעה שאפסיק להניק. היא פשוט נתנה לאפונה את המקום שלה ואת הקצב שלה. גררר..... סליחה על ההתפרצות.

עמית@

New member
והפלא ופלא, הם עדיין חיים ומאושרים

ולא חולים וגוססים (תעיד תמר שלי..,) זה מרתיח, יותר ממרתיח.

גם אותי זה מרגיז

עד שכבר מוצאים אמא לא לחוצה, מוצאים מיד לידה אחות ט"ח לחוצה... אצלנו הבעיה היא לא באחוזונים. האחות אצלנו קבעה שלאדר יהיו הפרעות קשב וריכוז (היא כותבת על זה תזה) - כשהוא היה בן 10 ימים
(מאז היא חזרה בה עשרים פעם, אבל זה לא משנה).

נונינקה

New member
ומה שעוד יותר מרגיז, זה ששיטת

האחוזונים כלל לא מתאימה לארץ. לפי הסבר של אחות טיפת חלב בעצמה, מדובר ביבוא מארה"ב (כמובן) לפיו מנסים להתאים את כלל ילדי ישראל. אין מה להילחץ ובטח שלא להכניס אותה הביתה. לפי האחוזונים, היינו הרבה מתחת לנורמה (פג) ופתאם, הפלא ופלא, עכשיו היא כל הזמן מדברת על קפיצה לאחוזונים הגבוהים ביותר ואומרת לי שהוא כבר לא פג יותר. הלו? פג זו הגדרה. ברור שהוא גדל...

galiaS

New member
אולי ברור שהוא גדל אבל לא ברור שהוא

גדל בקצב מהיר יותר מבני גילו. זו משמעות הקפיצה באחוזונים. זה נשמע מעולה, הוא סוגר פערים.

galiaS

New member
אני לא לגמרי מסכימה איתך

נכון, חצי מהילדים (וביניהם נטע) לא יהיו באחרוזון 50 אבל כן חשוב לעקוב אחרי שינוי באחוזונים (כלומר, שינוי בקצב ההתפתחות). ירידה היא לא בהכרח בעיתית אבל כן חשוב לשים אליה לב. עבור אחריות טיפת חלב, שאין להן היכרות אינטימית עם הילד ואורח חיו, זו שיטת מעקב לגיטימית לגמרי בעיני. לגבי ההגעה הביתה אין לי מה לאמר. בודאי שזה לא נחוץ בעיני אלא אם כן האחיות חושבות שנשקפת סכנה לילד. יתכן שהאחות שאלינה סיפרה עליה חרגה מסמכויותיה, אבל כל מקרה לגופו.

../images/Emo62.gifיותר מחצי לא יהיו באחוזון 50

משקל (כמו גם גובה, היקף ראש ותכונות רבות אחרות, פיזיות ושאינן פיזיות) מתפלג נורמלית, ולכן, יש שכיחות גבוהה יותר של אנשים סביב הערך הממוצע ושכיחות הולכת וקטנה ככל שמתקרבים לקצוות. נכון הוא, אם כך, שחלק ניכר (בהחלט לא רוב!) יהיה סביב אחוזון 50, אבל ההגדרה המדוייקת יותר היא שחצי מן הילדים יהיו מעל אחוזון חמישים וחצי מתחתיו (אחרת הוא לא היה נקרא אחוזון חמישים). אם אחיות טיפת חלב היו מבינות זאת, הן היו מכבדות הרבה יותר שונות בין אישית. בוודאי שיש צורך במעקב, אבל יש גם צורך בהבנה (של האחיות, במיוחד) שהעקומות, נכון להיות, סובלות דווקא מ"השמנת יתר" (בהיותן מבוססות על מדגם גדול של ילדים מקרב חברה שסובללת מהשמנת יתר). תפקיד העקומות אינו (לא היה ולא מתיימר להיות) "סרגל" לפיו יש ליישר את כל הילדים, אלא מדד (בעל ליקויים משלו) לאפיון משקל, גובה והיקף ראש. הדגש צריך להיות על השוואת הילד לעקומות שלו (וגם זה בערבון מוגבל, שכן העקומות אינן מותאמות לתינוקות יונקים, כלומר, לקצב גדילה טבעי של ייצור אנושי). הדבר המעודד היחיד הוא שהציקו לי באותה מידה עם תינוק באחוזון 95 ועם תינוק באחוזון 10...

tookish

New member
אם אצלה באה לביקור בית

אצלנו השירות הסוציאלי צריך לקחת אותו. איתי מהשניה שנולד היה באחוזון שלוש ועדין שם ואצלנו בטיפת חלב לא עושים בעיות עם זה.

nubi

New member
חייבת לספר לכן

שלושה שבועות אחרי הלידה חליתי בשפעת. כזאת שממש הורגת. שי נדבקה ממני. תינוקת קטנה בת 3 שבועות. אני זוכרת שמכל הבלאגן שהיה מסביב אפילו לא ידעתי שיש לה חום. עד אז ההנקה הלכה מצוין-ינקה מלא, לפי דרישה. כשכבר שמתי לב שלילדה יש 39.3 רצתי לרופא. הוא כמובן שלח אותנו למיון, ודבר ראשון שקלו אותה. היא כמובן ירדה במשקל כי היא היתה חולה. היא היתה באחוזון 8. מי אשם? הציצי של אמא שלה כמובן! אמרו לי שמביאים לי עובדת סוציאלית, ואני, צעירה, אחרי לידה, חולה בשפעת בעצמי, פרצתי בבכי. כאן הסתיימה ההנקה. עברנו לבקבוק כמובן, כי סימילאק יותר טוב כדי שהילדה שלי תעלה במשקל.

nubi

New member
ורק כדי להשלים את הסיפור

שי מעולם לא עברה את האחוזון ה-30 במשקל, וגם זה עם הרבה רצון טוב. היום היא מדשדשת איפשהוא באחוזון 10.

../images/Emo7.gif../images/Emo24.gif

עצוב לי כמה שאפשר לערער את הבטחון העצמי של אמא טריה, ואיך מאיימים בהבאת עובדת סוציאלית במקום לנסות לחזק ולתמוך. אני מבינה שיש מקרים שבהם טוב שמביאים עובדת סוציאלית, אבל אפשר קצת לברר ולהבין קודם לפני שקופצים על האופציה הזו. הרי אם רק היו מדברים איתך קצת ומבינים מה מצבך, בטח היו יודעים שאין אפשרות שאת אם מזניחה.

בלינקה

New member
עדיין מרגיז אותי

ולא פלא בכלל שהיית בדיכאון אחרי התחלה כזו מחורבנת. ואני בטוחה שזה לא יהיה ככה בפעם הבאה.

אלינה12

New member
רק עכשיו ראיתי את השרשור

בדיעבד אני מבינה שהיא הגזימה, אבל באותו רגע נלחצתי וניבהלתי. כל הימים האלה כל כך כעסתי על עצמי שנכנסתי להיסטריה וזה ממש לא אופיני לי. זהו, חזרתי לעצמי. אין מצב שהיא תבוא אליי ותצליח עוד פעם כך להלחיץ אותי! חוץ מזה שגם רופא בדק ואמר שהכל בסדר איתו.

nubi

New member
זה בסדר, את לא צריכה להתנצל

כמה מאיתנו עמדו באותו המצב בדיוק. אין ספק שאחות טיפת חלב יכולה לערער את הביטחון העצמי. אבל עכשיו, אחרי בדיקת רופא, את בהחלט יכולה לשלוח אותה לחפש חברים במקום אחר.

יופי אני פה שואבת

והפסיק לי החלב מרוב עצבים
. יותר מכל מקוממת אותי ההרגשה שאף אחד לא עושה הכנה נורמלית לאחיות טיפח, בטח ובטח לא רענון של הידע. למה זה נדמה לי שהאחיות הטובות הן אלה שמגדילות ראש וקצת חושבות עצמאית וקצת מסתכלות מסביב? למה נראה שיותר מכל מקצועות הרפואה אחיות טיפח בעיקר ניזונות מידע שגדלו עליו בבית ולא ממידע רפואי מוצק? וזה בכלל לא קשור לגיל. יש גם אחיות צעירות חשוכות לחלוטין. אוף!

אלינה12

New member
../images/Emo79.gif../images/Emo79.gif ביטלתי ביקור והחלפתי אחות!

איזה כיף! התקשרתי עכשיו לטיפת חלב, אמרתי לאחות שאני לא יכולה לקבל אותה. היא בטון כועס אמרה שהיא בכל זאת רוצה לבקר. אמרתי שאני לא יכולה, יש לי הרבה עבודה ואני לא יכולה בזמן הקרוב לקבוע איתה משהו. היא אמרה "תחשבי" במין אכזבה כזאת. אחרי זה התקשרתי למזכירה של ט"ח וקבעתי חיסון הבאה אצל אחות אחרת. ההרגשה היתה כאילו אני זבוב שנפל לרשת של עכביש ואיכשהו הצליח לברוח. אוףףףףףףףףףף.

למעלה