כל כך מתביישת. תפסתי את ער"ן בטלפון כ40 דקות

alona 27

New member
כל כך מתביישת. תפסתי את ער"ן בטלפון כ40 דקות

לא שמתי לב. כל משפט שני שלי שאלה שלה שעליה אני עונה בקצרה ובקלילות כדי להדוף את ההפרעה למה שניסיתי לספר.
באמת שלא הגעתי אפילו לא לחמישית אפילו לא לעשירית מהסיפור המקוצר שלי והגעתי ל40 דקות. כל כך בושה. מעולם לא הייתי במצב כזה, המצב שלי החמיר מאוד כנראה. עושה רושם של חוסר תקשורת מאוד משמעותי, פשוט לא אמרתי כלום. הבטחתי לעצמי שזאת תהיה שיחה של 2 דקות, אבל זה לא היה.
בקיצור ברברתי וניסיתי לענות ב3 מילים לכל שאלה שלה ובסוף לא אמרתי כלום.
כמובן שמה שניסיתי לספר זה את הסיפור שסיפרתי לכם שלשום. בכל אופן בושה בושה בושה. בושה שהגעתי ל40 דקות בשיחה עם ער"ן.
בושה שנתתי למצב שלי להחמיר עד כדי כך. בושה שאני לא יכולה לשחרר את התלות החזקה ואת האהבה ממי שבגללה אני במצב כזה.

schlomitsmile

Member
מנהל
למה בושה?
כשהייתי צעירה הלכתי לפסיכולוג שלא הגביל את השיחות לישיבה בחדר,
לפעמים היינו מדברים תוך כדי הליכה בחוץ.
פעם אחת, הלכנו בשביל והוא שם-לב שאני הולכת על שולי הדרך, בקוצים.
"למה את הולכת על הקוצים?" שאל אותי "הדרך כאן גם בשבילך".
המשפט הזה מלווה אותי יותר משלושים שנה...
ועכשיו אני אומרת אותו לך: מותר לך לתפוס מקום!

זה בסדר, גם את חשובה.

לעניין התלות/אהבה- זו שאלה מורכבת, שבאמת שווה לברר.
בכל אהבה יש גם איזושהי תלות, כי אנחנו זקוקים לאהוב/ה,
ברור שכשהמינון של התלות עובר גבול כלשהו זה מתחיל להיות בעייתי,
אולי גם פחות אהבה ויותר הזדקקות לשמה.
מה הוא הגבול הזה ואיך לזהותו- שאלה שאלתית...

אבל בכל מקרה- חלק מההוויה האנושית ולכן לא עניין להתבייש בו.

ועוד משהו: חלק מה"לתפוס מקום" הזה, שכדאי להתאמן עליו ולהפנים
הוא גם היכולת לומר לבנאדם בצד השני של הקו בער"ן-
אני צריכה לפרוק משהו,
יעזור לי אם לא תעצרי אותי ותשאלי כרגע כ"כ הרבה שאלות.

הערה

הרבה פעמים אנישם מזלזלים בך ונותנים לך הרגשה שאתה שונה ולא שייך ולא חשוב ולא אותו דבר כמו האנשים רגילים

alona 27

New member
ממש ככה

מכיר את האנשים הכאילו טיפוליים האלה שאומרים לך שהם לא יענו לשאלות בנוגע למה שאמרו כדי "להרגיל אותך להתמודד עם טיפ טיפה חוסר ודאות"? יש כל כך הרבה כאלה. יש אחת שאמרה לי שיש לי כנראה הפרעת קשב וריכוז ולכן כל פעם שאני לא מבינה אז לא לדבר. הסברתי לה שיש נושאים מסוימים שאני לא מבינה אותם טוב שזה לא משנה כמה ישנתי לפני כן או אפילו אם לקחתי ריטלין, אלא ככה זה עם נויאנסים חברתיים. מה לעשות, יש לה אינטיליגנציה רגשית.
אמרה לי פעם מומחית לפה ולסת שאני צריכה להחליט אם מבחינה קוגנטיבית אני כן או לא מתאימה לאחר שהיעילות שלי בהעברת וקבלת מסרים ומידע הייתה שונה מהיעילות הזו של רוב האנשים.

הערה נוספת

לא ממומלץ לקחת ריטלין ריטלין מזיק הוא דומה לסם
עדיף לקחת צמחי מרפא שתורמים לריכוז

alona 27

New member
נכון. ומה עוד שזה בכלל לא היה קשור להפרעת קשב וריכוז

אלא לעניין שקשה לי להבין מצבים חברתיים גם כשאני מאוד מרוכזת גם כשאני מאוד עירנית. לדעתי היה ממש חסר טקט מצידה להגיד לי אחרי שאמרתי את זה שמתי שאני ככה לא מרוכזת אז לא לדבר עם אנשים כשאמרתי לה שאני כן מרוכזת אבל שאלתי שאלה כי קשה לי להבין נויאנסים חברתיים, היא אמרה ששאלתי שאלה כי אני לא מרוכזת ולא לדבר עם אנשים במצב כזה. ושוב הסברתי לה ושוב היא ענתה את אותו דבר. יצא כאילו היא אמרה לי שכל עוד אני עדיין על הספקטרום אז לא לדבר עם אנשים אבל היא לא הבינה שהיא אמרה את זה.

לגביי הפרעות קשב וריכוז אני גם בעד צמחי מרפא אבל לבדוק איזה ואם זה לא מתנגש עם טיפולים אחרים להתייעץ עם רופא או רוקח לגביי זה כי הדברים האלה משפיעים על הבריאות. וגם אפשר ללמוד לעבוד עם הפרעות קשב וריכוז ללא תרופות או תוספי תזונה, ללמוד להתמודד עם הצפה למשל או עם קושי רגשי או עם קושי לגביי הטקסט כשלא מרוכזים.

למעלה