כל כך נורא ללכת יחף?

רותי&ע

New member
כל כך נורא ללכת יחף? ../images/Emo113.gif

הוא לא מוכן נעלי בית. שום סוג. גרביים הוא מוריד מייד. וככה הולך יחף בבית.. זה באמת נורא כל כך ולא בריא? ואולי יש לכם רעיונות איך משכנעים אותו לנעול נעלי בית/גרביים ?

גם גלי לא מוכנה בשום אופן

וגם אני לא נלחמת. אני רק משתדלת להיות איתה הרבה על שטיח ולא על הרצפה הקרה.

חוה 1

New member
גם אני לא אוהבת לנעול בבית שום דבר

ואני בסדר גמור. לא תצליחי לשכנע אותי בשום צורה לנעול נעלים בבית. ואני מאמינה שגם אותו

אמאבא הולכים עם נעלי בית?

אם לא, אז סביר שאם הוא יראה אתכם הוא ירצה גם. אפשר אפילו נעלי בית כמו של אבא (אני חושבת שאפשר למצוא דגמים כאלו עם משבצות גם לילדים). ואם הוא מתעקש לא לנעול נעלי בית אז שלא ינעל, לא יקרה לו כלום מרצפה קרה.

רותי&ע

New member
הרגעתן אותי קצת

למרות שדורות של אמהות פולניות מתהפכות.. יחף? בחורף?

אני ממש לא פולניה....

אבל אני לא מסכימה ששחר יסתובב לו בבית יחף. תמיד עם גרבים. אולי בגלל שהיה חולה הרבה זמן וכבר נמאס לי מזה. וסליחה שאחרי שנרגעת , רותי , אני מחדש מתחילה. טל

anat30g

New member
יחף כש - קר או כש - חם??

כשחם בחוץ וכל בני הבית מסתובבים יחפים אין סיבה שדווקא הקטנטנים ילבשו נעלים או גרבים אם הם לא רוצים. כשקר בחוץ ואנחנו עם נעלים או גרבים - אז לדעתי גם הם צריכים להיות - כי אנחנו מהווים מדד טמפרטורה עבורם. ז"א - אם לא קר לנו - לא קר להם, אם קר לנו גם להם בטח קר. ואם הם לא רוצים נעלים ומורידים את הגרביים - אני מלבישה גרביון מתחת למכנסים - אותו אי אפשר להוריד מבלי להתפשט. ענת

שישיר

New member
ממש לא נכון ../images/Emo8.gif

הרבה פעמים לי קררררר והבן שלי מזיע מחום.... אצלי, דווקא הקנה מידה הוא בעלי... אני - קר לי באופן קבוע
אבל אם הוא לא רוצה נעלי בית, אני לא מתעקשת, כשיהיה לו קר הוא יבקש, הוא לא יענה את עצמו...

בתור שגרירת כבוד של פולניה בישראל

וכמי שלא יתפסו אותה בחיים בנעלים בבית (ורצוי גם לא בגרביים, אלא אם ממש קר) - את בסדר והילד שלך עוד יותר בסדר. קבלי אישור. הוא כבר גדול, ואם יהיה לו קר הוא ידע לא להוריד את הגרביים או לבקש נעלי בית (וכדאי שיהיו כאלה בבית, רק למקרה ש...). ואם לא קר לו - שיבושם לו. פנאומוניה (אצלנו בפולניה לא אומרים "דלקת ריאות" סתם) לא מקבלים מרגליים יחפות, וגם לא גריפה (=שפעת). אלה באות מוירוסים/חיידקים, והם לא מכירים את החוקים בפולנית.

ענבל29

New member
וסיפור קטן ונחמד על רגליים יחפות

לפני זמן מה הכרתי משפחה קיבוצניקית אחת, והילדה הקטנה שלהם היא בת 3. יצאנו לאכול יחד ארוחת ערב בחדר-אוכל, והקטנה (אגב, שמה גם ענבל!) לא רצתה לנעול נעליים. אמנם היה קיץ, אבל אביה ביקש שתנעל נעליים ולבסוף היא הסכימה. אבל כמו כל ילדה בת שלוש, היא שאלה: "למה?" ואביה ענה לה שבמשך היום, כשהשמש זורחת, אפשר לחלוץ נעליים, אבל בלילה, כשחשוך ולא רואים טוב את השביל, כדאי לנעול נעליים, כדי לא לדרוך על אבן או משהו כזה. אז ענבל שואלת: "כשהשמש תזרח, אני אוכל ללכת יחפה?" ואבא עונה לה: כן. וענבל: "ומחר בבוקר תהיה שמש?" ואבא, בחיוך: את זה אני יכול להבטיח!
לא הייתי שם למחרת, אבל יש לי הרגשה שהשמש זרחה, וענבל התרוצצה ברגליים יחפות...

למעלה