כל מה שאפשר לדעת על מחלת הנשיקה

The fatamorgana

New member
כל מה שאפשר לדעת על מחלת הנשיקה

(בלי לינקים בבקשה) זה חשוב לי מאד!

The fatamorgana

New member
אין לי מחת הנשיקה...

בשביל חברה שחולה אני רוצה לדעת מה יש למחלה הזאת

יוסי n

New member
ממש לא לועג.

באותה מידה יכולתי לכתוב: "את מה שאת מחפשת תוכלי תמצאי ב-Google".

hadasit2006

New member
תשובה על מחלת הנשיקה

מגלים את המחלה על ידי בדיקת דם פשוטה (אבל אם אני לא טועה צריך לבקש שיבדקו זאת במיוחד. כלומר מי שהולך לעשות בדיקת דם בדרך כלל לא בודק את הימצאות הנוגדנים). המחלה נגרמת מוירוס, ועל כן מדבקת. יש שקוראים למחלה גם "אפשטיין בר" (סתם לידע כללי). בבדיקת הדם יכולים לגלות 2 סוגי נוגדנים: סוג אחד אומר שכרגע יש לך את המחלה. סוג שני אומר שב-3 חודשים האחרונים היה לך. בפלט של תוצאות הסדיקה, החלק הרלוונטי הוא מה שנקאר EBV (קיצור של אפשטיין בר וירוס). התסמינים של המחלה מאוד קשים לזיהוי (לדעתי) - עייפים מאוד בעיקר, יש נטייה לחום, יכולים לקרוא דברים יותר הרסניים (כמו בעיות בכבד). העייפות היא מאוד כבדה וממש בלתי רגילה. אפשר לישון 15 שעות ביממה יום אחרי יום. אגב, יש עוד שתי מחלות רלוונטיות: מחלת ההיפים - לזה אין בדיקות דם, ואי אפשר לגלות. התסמינים דומים למחלת הנשיקה. וירוס אחר נקרא "CMV" (ציטו מגלו וירוס, נדמה לי), שהוא גם דומה לEBV. כבודקים את ה-EBV בודקים גם את ה-CMV, שכיח שהם מופיעים ביחד. חשוב, לדעתי, לגלות את מחלת הנשיקה בזמן, שכן התסמינים הם לא כמו של מחלה רגילה (שפעת למשל), ויכולים לחשוב עלייך שאתה סתם ישן המון כי אתה עצלן, או שבדיכאון, וזה מבאס... אגב, יש המון אנשים שחולים במחלה וממשיכים בשיגרת חייהם באופן רגיל לחלוטין. הרופאים ברד"כ ממליצים לנוח. מקווה שעזרתי.

natalysh

New member
הדסית... אנא קראי בתקנון...

אנחנו לא נוהגים לתת כאן ייעוץ מקצועי.

hadasit2006

New member
אוקיי, סליחה -

אולי הייתי צריכה להוסיף שלא מדובר בייעוץ מקצועי. הרי אני ממש לא מקצועית בזה, מן הסתם. סתם אני יודעת מנסיון של חברים. מקווה שזה הובן על ידי הקוראים. שוב סליחה

יוסי n

New member
לא עשית שום דבר שיש להתנצל עליו.

בסך הכל ניסית לעזור. על מה את מתנצלת?

morancho1

New member
כי זה לא פורום מקצועי...

גם רצון טוב יכול להוביל לתוצאות גרועות. אם בכל זאת אתה רוצה לעזור לכותב השאלה אתה מוזמן לכתוב לו מסר אישי..

natalysh

New member
אין צורך להתנצל

אבל יש להמנע ממצבים כאלה בעתיד. למי שתוהה מדוע: אני מאוד מעריכה את העזרה של הגסית (וההשקעה בכתיבת ההודעה הארוכה). אין צורך להתנצל על כך, אלא להמנע מכך בעתיד. המידע הרפואי/מקצועי שניתן בפורום בחלקו נכון. חלקו מאחר ועדיין רב האנשים כאן הם סטודנטים (ורובם של השנים הפרה-קליניות) כך שגם אם הכל אמת, זו אמת חלקית בלבד. הבעיה שהרבה אנשים לאו דווקא יודעים לעשות את האבחנה בין ייעוץ רפואי שניתן על ידי סטודנט לרפואה או כל אדם אחר - על סמך ידע חלקי במקצוע, או על סמך ניסיון אישי, לבין ייעוץ רפואי של אדם שהוסמך לתת ייעוץ רפואי. מחר אותם אנשים עלולים לפעול על פי אותו ייעוץ, גם אם הוא שגוי או לא רלוונטי לגביו ספציפית, ולהגיע להשלכות הרסניות. מישהו כאן מוכן לקחת את זה על אחריותו? אם כן, תעשו את זה במסר האישי. שוב, העזרה מבורכת, אך לעתים רצוי להמנע ממנה. חומר רלוונטי על כל מחלה ומהימן ומתוקף ניתן למצוא באתרים רפואיים שזמינים לכל. דוגמות: infomed (אתר מצוין!), אתרים של קופות חולים, ובאנגלית יש אתרים מצויינים כמו medline ו- emedicine. לתוצאות "פשוטות" ניתן להשתמש גם בגוגל. כולם מאוד נגישים, מאוד אובייקטיביים ומהימנים בצורה כזו או אחרת, נכתבו על ידי אנשי מקצוע. בהצלחה.

The Reaper

New member
איזה דרישות

אני מבין שאני אמור לסכם לך פרק בהריסון, לתקצר לך ולהגיש לך. כמו שכבר הציעו לך, חפש בגוגל.

למעלה