כל מה שאתם צריכים לדעת על רגשות !!!

SHAHAF UZI

New member
כל מה שאתם צריכים לדעת על רגשות !!!

לכאורה,נראה שניתן לדבר על רגש במונחים "מדוייקים". שניתן כביכול לדבר עליו כעל משהו די ברור.... לדעתי,רגש הוא מושג מאד ערטילאי,מורכב,אישי,ומטעה ! אמרתי מטעה,מכיון ש"אותו הרגש"-באותו השם ממש,יתפרש אצל 10 אנשים שונים,ב 10 מובנים, שגם הם יהיו שונים. ולמה ? לרגש ה"אישי" של כל אדם ואדם,יש ביטוי אישי ממש. ממש "אותו הרגש" לא יתפס אותו הדבר אצל שני אנשים. מכאן שלכל אדם יש רגש משלו,רגש עם משמעות מאד מאד מיוחדת,פרטית כזו... א ה ב ה : זה רגש ? אז תאמרו לי איך אתם מרגישים אהבה ? זה היה כואב ? ואם כן,אז מה היתה עצמת הכאב ? ולמה גרם הכאב הזה ? איך ממש הכאב השפיע עליכם ? האם המושג:"אהבה",התקשר למישהו כאן כדבר כואב ?... ואהבה בצד השמח,למה היא דומה ? יש מי שיכול לתאר ? יש מישהו שאהב ממש כמוכם ? אותו דבר? עם אותן ה"תופעות" ממש ? עם כל ההנאות ? החששות ?התרגשויות ? אפשר להגדיר רגש בכלל חבר'ה ? נשבע לכם שיש לי בעיה... ואם רגש הוא דבר מאד אישי-אז איך אפשר להתקדם מכאן ? אולי דוקא בגלל שהוא "אישי" כזה,אז יהיה לנו קל יותר להשתמש בו ? מה אתם אומרים ?.....

בוקר טוב עוזי

מכיוון שהכותרת אומרת "כל מה שאתם צריכים לדעת..." אז אני רוצה לשאול, למה אתה חושב שאני צריכה לדעת משהו על משהו או יותר נכון, מאיפה בא הצורך הזה שלך לכתוב את מה שכתבת ולתת לו כותרת כאילו אנחנו "צריכים" אותו? וככה, בשקט בחיוך קטן קטן, והרבה רוך אומר לך שמה שכתבת אינו נכון... לא מתכוונת להכנס לדיון על זה, כי אתה מאוד מבוסס במה שכתבת... לכאורה...לא ממש... ברגש לא משתמשים, רגש מרגישים... אם זו דעתך, אז באמת אין לאן להתקדם איתך... בוקר טוב!

SHAHAF UZI

New member
אביבה,אני התכוונתי "לכל מה שאתה

צריך לדעת",ובסופו של דבר ציינתי במפורש שאי אפשר לדעת.... כי לרגש יש את אותו השם,אך המשמעות שלו היא אישית מאד,מיוחדת, וסובייקטיבית..... ולמה אין לאן להתקדם איתי ? גם אם נאמר "טעיתי" ? מה אני כזה מקרה אבוד ? בוקר נפלא.

אין מקרה "אבוד" ...

יש מקרה... אם זה אבוד או לא, זו פרשנות או הסתכלות... אני חושבת שאם זו הגישה שלך, ואתה עדיין מחזיק בה... אז לא תוכל לקבל גישה אחרת שהיא שונה לחלוטין... ותחשוב עוד קצת, איך את רוצה שניצור בינינו קשר, או תקשורת, אם אתה אומר שהמשמעות היא אישית? אם היא אישית, אז אני לא נוגעת בה. העצמה מתרחשת כשמחילים להבין... ש"אישי, וסוביקטיבי" הן מילים שכולאות... תגיד עוזי, כשאתה שומע את המילה "העצמה"...איזו תחושה היא מביאה לך של כוח או של חולשה? או שאולי זה אישי?

SHAHAF UZI

New member
אני רך כמו פלסטלינה-אפשר להתקדם

איתי לכל מקום. ברגע שאת מציינת שלא ניתן להתקדם איתי..... אבל הנושא כאן זה הרגש, הרגש הוא קולקטיבי ? איזה צבע יש לאהבה אביבה ? ואיזה חשק היא עושה ? ומה העצמה שלה ? ועוד מיליארד שאלות....... אצל כל אחד המושג הזה ייתפס שונה .... מדוע ? כי זה רגש,זה כל מה שרציתי לאמר. אפשר לעבור למשהו אחר-ובאמת להתחיל באיזה מושג כמו שהצעת. בעיניי זה מאד מצא חן הרעיון,להתחיל לנסות לפתח מילה אחת... זה באמת יוביל למקומות .....אי אפשר לדעת...

לאט לאט, נגיע גם לרגש וגם לצבע

ולכל הגוונים שלה... אם אתה רך, אז בדיוק עם זה צריך ללכת למקומות/מחוזות האלה ברכות, ולאט לאט...

אמטיסיט

New member
../images/Emo121.gif אני מבינה לאן

את מובילה אולם לדעתי הדרך הנך שוגה האם באמת את חושבת שכולם חשים ומרגישים אותו הדבר הרי למעשה את מציינת כולנו שטנץ' אחד וכולנו למעשה רובוטים הפועלים כאן, אם זה היה נכון הרי שבאמת לא היה צורך לחוות רגשות הרי אנו כאן בחוויה הגלגולית על מנת לחוות רגשות בעוצמות שונות ובצורות שונות ולמרות שאותה שונות קיימת לנסות להיות מאוחדים ולהבין זה את זה עד כמה שאפשר אך לדעת שלא באמת אוכל להבין את אותה חוויה שהשני חווה כי אני זה אני והוא זה הוא התקשורת קיימת על רמת הרצון לנסות להבין את השני ועל רמת הסובלנות הקיימת בינינו נכון שמילים כמו אישי וסובייקטיבי הן מילים שכולאות אך מה לעשות הן מילים שקיימות ומאפיינות מציאות נכונה כי אנו שונים . אין שום אדם שחווה רגש מסויים באותה צורה שהאחר חווה , וכל חוויה שנחוות נחווית בעיני האחר בצורה שונה , קחי למשל קבוצה של אנשים ותראי להם סיטואציה מסויימת זהה , וכל אחד בשל אופיו השונה ורמת הרגישות השונה בו יבחר לראות את אותה סיטואציה מזוית שונה וזה מה שיפה אצלנו ואסור לנו לשלול זאת אלא לקבל זאת בידיעה שאם כל זאת יש צורך בסבלנות ולדעת לקבל חוויות ורגשות של מישהו אחר גם אם אנו לא מבינים את אותו סוג רגש שאותו אחד חווה וגם אם אנו לא מסכימים לו - וזוהי התקשורת ורמת הקשר הקיימת - כן היא אישית ואף אישית מאוד האם את רוצה להגיד לי שאת חוה רגשות ופחדים ואהבות באותה עוצמה ששלוש משאלות חווה - לא נראה לי יש כאלה שמאוזנים יותר ברמה הרגשית ויש כאלה פחות ואף נדמה לי שמבחינה ביולגית יש כאלה שהאזור הרגשי אצלהם במוח מוגדל יותר מאצל אחרים. יש כאלה שהם יותר פרקטיים ויש כאל ה שבכלל לא יודעים מה זה רגשות ויש כאלה שחווים רגש וחיים על פיו דרך הלב וזה גם טוב . האם את יודעת שאדם מסויים שחווה את אותה חוויה מסוימת פעמיים יכול לחוות אותה מבחינה רגשית בצורה שונה ובעוצמה שונה והכל תלוי בתהליך שהוא עבר בין שני המקרים לדוגמא פחד מטיפולי שיניים - הרבה חווים פחד זה המושרש בתוכנו עוד בהיותנו קטנים אני חושבת , כאשר הייתי צריה ללכת לרופא שיניים הייתי רועדת מפחד רגלי רעדו וגופי עד שלרופא היה קשה לטפל בי . לאחר שחוויתי חוויה של לידה טיפול שיננים לאחר מכן נראה לי צחוק . אני חושבת שמה שחשוב לדעת זה שיש המון סוגים של אנשים השונים זה מזה ושכל אחד מיוחד ויפה בדרכו שלו ועלינו רק לדעת לקבל את האחר ואת רגשותיו , מחשבותיו ואמונותיו למרות שאולי הם שונים משלנו אך זנ מה שמיחד אותנו אנו צרכים לקבל ולא להתאים את עצמנו אל השני כמו שאת מבקשת . כשלמעשה גם אם תרצי לא תוכלי . את נותנת דוגמה העצמה איזה תחושה היא נותנת נכון של כוח אך כל אחד מדמה את הכוח בצורה אחרת חש וחווה אותו בצורה אחרת

בוקר טוב אמטיסט ../images/Emo39.gif

ברוכה הבאה האם מה שאת אומרת בעצם זה שהשוני הוא דבר יפה ומיוחד וכדאי לקבל אותו? רוצה להסב את תשומת ליבך לכך שחלק ניכר מהדברים שאת כותבת עלי לא אני כתבתי, אלא את ה ב נ ת ... מבקשת להיות סבלנית, ולא לקפוץ למסקנות מהר מדי... ובוודאי שלא לגבי אחרים... עדיין לא עשיתי כאן כלום, ביינתיים אנחנו רק לומדים אחד את השני, בעדינות ומאפשרים לכל אחד לבטא את עצמו. עצמו בלבד. אני מנחה מעט כדי לפתח עוד דברים עם כל אדם באופן אישי, אבל... זה לא אמור להגיד משהו על מישהו אחר... זה לא עוד פורום שדנים בו. יש כאן עוד כמה דברים ויתגלו בהמשך... השתדלי לא להבין אותי, אין צורך...אני יכולה "לזוז" מהר מאוד לכל מיני מקומות וזה עלול לבלבל את מי שמנסה להבין. כרגע אני עושה מקום לכל אחד להביא את עצמו, ועוד קצת. זהו. לא יותר מזה... מוזמנת להיות איתנו בכייף ובעדינות, ולעשות מקום לעוד אנשים גם אם נראה שאינם "מבינים" או חושבים "נכון" יום נעים

1234ab

New member
אביבה היי רציתי לשאול למרות...

שכתבת שאינך רוצה כרגע להרחיב בנושא, זה מאוד מעניין וחשוב לפי דעתי, מה לא נכון במה שעוזי כתב, ואני לא מתכוונת לדרך/סגנון שבה הוא כתב את הדברים אלא נקודתית, לזה שהרגש הוא אישי.(בזה אני מסכימה עם עוזי). כי אני חושבת שרגש הוא פרטי, הרגש הוא אישי, הרבה פעמים הוא מפתיע, וכל אחד חווה את אותו רגש בצורה אחרת לגמרי ובעוצמות אחרות לגמרי וזאת מכיוון שהמערכת הפנימית של כל אחד ואת מאיתנו היא שונה. וזאת הסיבה שלעולם לא נוכל להבין כיצד אדם אחר מרגיש.... "אני מבין למה אתה כועס" לא אנחנו לא יכולים להבין כי כל אחד חווה את אותו רגש בדרך שונה. אני מסכימה איתך שברגש לא משתמשים אלא מרגישים אותו.
יום טוב

נו, שאלת וענית לעצמך...../images/Emo13.gif

תראי, נניח שעוזי היה נותן מתכון לעוגה שהוא מכיר וגם מסביר לי שזו העוגה היחידה שיש...עם כל ההסברים הכי הגיוניים, נכונים, שיש...ואני הייתי אומרת לו שזה לא נכון...כי אני מכירה עוגה אחרת... שעשויה מדברים אחרים...וגם מכירה את העוגה הזאת שעליה אנחנו מדברים... הרי אני לא אדבר אתכם כאן על מה שאתם מכירים כבר. אנחנו אמורים ללכת בדרך של העצמה, שאולי זו דרך שעדיין אינכם מכירים... אז מה הטעם לספר לי על מה שאת יודעת כבר? אני הרי באה מהמקום הזה בדיוק, רק שעשיתי דרך נוספת... היא זו שהביאה את העוצמה אלי...או אולי אם אדייק אומר, שהיא עזרה לי למצא את העוצמה בתוכי... אז, את העוגה/הדרך הזאת אני הרי מכירה, ואם את גם מכירה אותה, ואת מסבירה לי שהיא הכי טובה... אז זו בדיוק הסיבה שבגללה אני לא ממשיכה מכאן... זה לא כי את "לא בסדר" או חושבת "לא נכון" או כמו שאמר עוזי... "מקרה אבוד"... כי קודם כל צריך להיות מקום אצלך למשהו שאת לא מכירה או יותר נכון, לעובדה שאת לא מכירה או יודעת... אחרי שאני אראה שיש מקום אצלך, רק אז אתן לך את מה שמתאים לזה... את צודקת, זה מאוד מעניין, ומאוד חשוב... אבל... כשהכוס מלאה, אי אפשר להוסיף לה כלום... צריך קודם כל לרוקן אותה, רק אח"כ אפשר יהיה למלא שוב... אני אשאל אותך שאלה, כשאת אומרת למישהו/י שאת אוהבת אותו/ה... זה אישי? הם אמורים להרגיש משהו או כלום כי זה אישי? ואם כל אחד חווה את זה אחרת, אז אולי הם ירגישו שאת שונאת אותם? האם כשאת אומרת שאת "שונאת" מישהו חושב על משהו אחר? ועוד אחת למחשבה, מאיפה את יודעת שזה שונה מאדם לאדם, מתי לאחרונה חשבת מתוך מוחו של אדם אחר? יום טוב

1234ab

New member
אביבה אחה"צ טובים../images/Emo39.gif

אין ברגש איך הם "אמורים" להרגיש? אין ברגש למה? /כועס/עצוב/וכו' כי הרגש הוא פרטי, והא בא מתוך מערכת פנימית ואישית של כל אחד ואחת, ואיך שהוא/היא חווה את הדברים. אני אומרת למישהו אני אוהבת אותך הוא ירגיש את אהבתי אך איך הוא יחווה את אהבתי זה רק האדם עצמו ידע. אני לעולם לא! כי כל אדם ואדם הוא אישיות נפרדת. שתינו נקבל מכה לכל אחת זה יכאב אך כל אחת מאיתנו תרגיש/ תחווה את הכאב בצורה אחרת, וגם דרך הביטוי של כל אחת מאיתנו תהיה שונה. חברתי ואני עמדנו על שפת המדרכה כדי לחצות, מגיע רכב במהירות "ומשפריץ" עלינו מים (זה היה ביום גשום)שתינו התעצבנו/כעסנו אחת "התפוצצה מעצבים" והשניה פחות. למה? כי כל אחת מאיתנו היא אישיות נפרדת. שתינו חווינו כעס בדרכים שונות. אותו דבר לגבי כל השאלות ששאלת, אמרתי למישהו "אני שונאת" הוא ירגיש זאת, אך אני לעולם לא אבין איך בדיוק הוא מרגיש איך הוא חווה את השנאה שלי, כי זה הוא ולא אני. אולי גם אני אשאל אותך: האם את חושבת שכולנו מרגישים חווים את אותו דבר באותה הדרך??

למעלה