כל מה שצריך לדעת לפני שקונים אבקת חלבון

kelly-sikkema-ixYNwpnRsGU-unsplash (2).jpg
קרדיט תמונה: unsplash

גברים ונשים, צעירים ומבוגרים – אנשים מכל הסוגים מבצעים אימוני כושר שונים. זה לא סוד שכדי לפתח שרירים ולשפר ביצועים, הגוף זקוק לכמות מסוימת של חלבון. חלבון ניתן לצריכה דרך מאכלים רבים: בשר, עוף, דגים, ביצים ומוצרי חלב מסוימים. למרות האפשרויות הרבות, אף אחת מהן לא כוללת את היתרונות השונים של אבקת החלבון. הנה כל מה שצריך לדעת לפני שקונים אבקת חלבון.

יתרונות של אבקת החלבון​

אבקת חלבון היא תוסף תזונה שמכיל כמעט ברובו חלבון. הרעיון מאחורי אבקת החלבון פשוט – במקום שאדם מתאמן יצרוך מזון הכולל גם שומנים ופחמימות, אותם הוא לא מעוניין להכניס לגופו, הוא יכול באמצעות תוסף פשוט לצרוך כמעט ורק חלבון בכמויות גבוהות.
לאבקות החלבון יש מספר יתרונות שהופכות אותן למוצר אהוד בקרב מתאמנים רבים מכל הסוגים. ראשית, אבקת חלבון ניתנת לצריכה במהלך כל שעות היממה והיא לא מהווה מעמסה על המתאמן. כמו כן, אבקות חלבון ניתנות לרכישה במארזי ענק או בשקיות אישיות, כך שהמתאמן יכול לרכוש לפי הכמות המתאימה לו. אבקת חלבון מגיעה בטעמים שונים, כמו שוקולד, וניל, עוגיות או בננה למשל, כך שלמתאמן יש מנעד רחב של טעמים לבחירה.

איך משתמשים באבקות חלבון?​

השימוש באבקות חלבון נחשב לפשוט. מכיוון שאבקה לא צורכים לבד, מוסיפים לאבקת החלבון נוזל מסוים. נוזלים שמומלץ להוסיף לאבקת החלבון הם מים או חלב. מים הם נוזל ניטראלי שלא משפיע באופן מהותי על הטעם, כך שערבוב האבקה במים יגרום לכך שהטעם המקורי של האבקה יישאר על כנו. כמות המים אותה יחליט להוסיף המתאמן תקבע את דלילות השייק שהוא יכין.
ככל שמוסיפים יותר נוזל, כך שהשייק שנוצר הופך לדליל יותר. הוספה של פחות נוזל הופכת את השייק לסמיך יותר. ניתן להוסיף כמות נוזל לפי טעם אישי. הוספת חלב הופכת את השייק שמתקבל למעט סמיך יותר ובעל טעם מתקתק יותר. את הערבוב של הנוזל עם אבקת החלבון אפשר לבצע בבלנדר או בשייקר ייעודי לשייק חלבון.

מתי נהוג לצרוך את אבקת החלבון?​

את אבקות החלבון נהוג לצרוך לאחר אימונים. במהלך האימון, השרירים שלנו עוברים הליכי פירוק קלים. השריר מתאחה לרוב לאחר תקופה של 48 שעות בממוצע. במידה והמתאמן אוכל בצורה נכונה, הכוללת חלבונים, השריר יתאחה בצורה חזקה וגדולה יותר.
צריכת אבקת החלבון לאחר האימון מסייעת בהגדלת כמות החלבון בגוף, מה שמאפשר לשרירים להתפתח לאחר אימונים. מבחינת זמנים, ניתן לצרוך אבקת חלבון גם לאחר אימון בוקר וגם לאחר אימון ערב ללא בעיה.

תחליפי חלבון נוספים​

ישנם עוד תחליפים שונים של חלבון הניתנים לצריכה, כך שמתאמנים יכולים לבחור מההיצע הרחב שהשוק מציע. חטיפי חלבון למשל הם חטיפים קטנים ואישיים, שמכילים חלבון בכמויות גדולות. חטיפים אלו כוללים לרוב גם שומנים ופחמימות, אך בכמות מופחתת באופן משמעותי.
חטיפי חלבון, כמו אבקות חלבון, מגיעים גם בטעמים שונים ומגוונים. המטרה של חטיפי החלבון היא להוות תחליף חלבון נוסף בשוק, ולאפשר לאנשים שפחות מעדיפים לצרוך חלבונים באמצעות שתייה לצרוך חלבון בצורה נוחה לאחר אימון.

האם זה בטוח?​

אבקות חלבון ומוצרי חלבון בכלל הם מוצרי מזון בטוחים. החלבון שנמצא באבקות הללו הוא חלבון המופק מהטבע או מהחי. בין אם מדובר בחלבון שהופק מהטבע או מהחי, מדובר בחלבון טבעי. חומרים נוספים שנמצאים באבקות חלבון אלו מינרלים שונים, ויטמינים, תוספים המסייעים לפיתוח השריר כמו BCAA ובחלק מהמקרים גם שומנים ופחמימות בכמויות מזעריות.
 
למעלה