כל מה שרציתם לדעת על מיון לחמן שחקי

כל מה שרציתם לדעת על מיון לחמן שחקי

מיון למסלול חמן בשחקים: האמת שכתבתי חיבור די ארוך ודי מפורט לגבי השלבים, אבל אני מפחד לפרסם אותו, מחשש שמישהו צבאי מבקר בפורום, ויכול להוריד את השלטר על השירות שלי ולדפוק אותי במשטרה צבאית או משהו. ככה שמי שרוצה, שיפרסם את האימייל שלו ואני אשלח אליו את החיבור שלי. לא אכפת לי שאותו מישהו גם יפרסם את החיבור בפורום או באתר idf2000. זה חיבור די טוב. אגב, באותו נושא, בשלב השני של המסלול, הבוחן שאל אותנו ``מי כאן יודע מה הוא הולך לעבור היום?``, וכשמעט מאד אצבעות הורמו, ענה ``ואתם עוד רוצים להיות במודיעין...`` האימייל שלי למי שמעוניין בחיבור מפורט על המסלול הוא [email protected]

מזלט

New member
תפרסם

אני פירסמתי את תוכן ירפ``א ב` לכל דורש באיידיאף2000 הם לא מחפשים אף אחד.

נו טוב

גם ככה לא אמרו לנו אף פעם במפורש שאסור לדבר על זה. הכל על חמן שחקים: זימונים: הם מוצאים אותך לא להיפך... לפי קב``א אני מניח. אתה מזומן למסלול שנקרא ``חמן שחקים``, ויש בו 4 תתי מסלולים. אתה ממוין לתת-מסלול ע``פ תוצאות השלב הראשון (אם אתה עובר...). הרבה מאד מקבלים זימון לשלב הראשון. שלב ראשון: אולי השלב הקשה ביותר. בערך 9-8 שעות של מבחנים רצופים, עם 3-2 הפסקות של 20 דקות, וכמעט בלי הפסקות בין מבחן למבחן. המבחנים מגוונים ויש הרבה מתמטיקה, לא מעט עברית, ידע כללי, וידיעת שפת תכנות שהם המציאו. הרבה מן המבחנים, בעיקר במתמטיקה ובתכנות, קשורים בכך שהמבחנים מציגים כמה עמודים של הסברים על מושג חדש שמומצא, החוקים שלו, ואופן הפעולה. אחרי ההסבר ישנם תרגילים שבודקים כמה הבנת את ההסברים. כשאני אומר מושג, אני מתכוון כמו שטריגונומטריה זה מושג, כך שזה די קשה... בעברית המבחנים מזכירים מעט פסיכומטרי, ויש כמה של מציאת מכנה משותף בין מילים (כמו ב``המבצר``), וגם חלק של שבו משפט נכתב ללא רווחים בין מילים, ועם החלפת אותיות בתוך המשפט, וצריך לדעת מה המשפט המקורי. אחד החלקים הקשים ביותר זה ``שפה מלאכותית``. יש 10 עמודים של הסבר על שפה חדשה, מומצאת, שכוללת מילון מקוצר לעברית, וחוקי הטיה, ריבוי וכל דבר בסגנון הזה. המטלה היא לתרגם קטע שנכתב בשפה המומצאת לעברית. מאד מאד קשה. בידע כללי יש גם שאלות על סרטים, אנשים וכדומה, אך יש גם ידע כללי-פוליטי, שבו מי שרואה CNN כל יום יכול לקבל 100 בלי בעיות, אם כי יש שאלות כמו ``מי המנהיג של קמבודיה?``. זה מה שאני זוכר מהחלק של המבחנים. מי שעובר את המבחנים מקבל זימון למפגש נוסף, גם הוא בבית השריון. שלב שני: מתחלקים לקבוצות של 10 מלשב``ים, ונכנסים לחדר שנראה כמו חדר חקירות של השב``כ. בחדר כבר ישובים להם 5 מילואימניקים של מודיעין, והם אלה שיחליטו מי עובר ומי לא. בהתחלה מבקשים ממכם שכל אחד יציג את עצמו. כמה שזה נראה לכם לא חשוב, זה מאד חשוב. הרבו לתאר את עצמכם, תחביבים, חברים, דברים שמיוחדים בכם. מי שיענה ``קוראים לי אלעד ואני בן 18. וזהו`` אין לו הרבה סיכויים להתקבל. דבר חשוב נוסף - שאלו שאלות את האחרים שמציגים את עצמם - זה מראה על יוזמה. השתדלו להיות מצחיקים... זה מה שהעביר אותי. בשלב הבא אתם מתחלקים לשתי קבוצות של 5. כל קבוצה מקבלת חבילת קלפים, והמטלה: לבנות מגדל קלפים על פי שלושה קריטריונים: גובה, חוזק, ועיצוב. השתדלו לבנות מגדל חזק ויציב, כי אח``כ תתבקשו להניח כוס מים עליו. בענין של הגובה, לא יזיק לשים כיסא על השולחן, ועליו לבנות את המגדל. אחרי שתבנו, ותשימו כוס מים, תתבקשו לדרג את המגדל של הקבוצה היריבה לפי חוזק, גובה, ועיצוב. תהיו כנים ואל תנסו לתת להם ציון גרוע בכוונה. במקרה שלי אני והקבוצה בנינו מגדל שאפילו המהנדס של אולמי ורסאי היה מתבייש בו... והקבוצה השניה בנתה מגדל טוב. אנחנו נתנו לקבוצה השניה ציונים שמגיעים לה, הממוצע היה 9. הזבלים בקבוצה השניה נתנו לנו ממוצע 5. הבוחן שאל אותנו: ``אתם בטוחים שאתם לא רוצים לשנות (להוריד) את הציון שנתתם להם? ציון נמוך כמו שקיבלתם כבר הרבה זמן לא ראיתי. המשחק הזה משפיע על סיכויי ההתקבלות שלכם למסלול.`` ברור שכל מה שהוא אמר זה בולשיט, והוא בחן אותנו, ודווקא אם היינו משנים את הציון שלהם זה היה לרעתנו כי זה מראה שהאופי שלנו חרא. כמובן שלא שינינו (והנה, בכל זאת את השלב הזה עברתי). אחר כך הקבוצות מתאחדות בשנית ויש שלב הויכוחים. כל אחד מקבל נושא לויכוח אחר, לומד אותו במשך כמה דקות, ואח``כ מעמתים כל שניים בקבוצה, כשאחד מגן על הנושא שבידו, והשני מגן על הדעה ההפוכה (זכרו שהשני לא למד קודם את הנושא). נסו להשתלט על הויכוח ולהיות מרשימים. אחרי הויכוח שואלים הבוחנים מלש``ב שלישי מה דעתו, מי ניצח, מי שיכנע, מי יותר יפה וכאלה. לכל אחד יוצא להגן על הנושא שלו, לתקוף נושא לא מוכר, ולהביע דעה על ויכוח של אחרים. כל אחד מאלה לפחות פעם אחת תעברו. השלב הבא שלב הנסיעה לירח. כדור הארץ עומד להיחרב, ונאס``א שולחת משלחת שמורכבת מ 5 אנשים, להקים התיישבות חדשה בכוכבים רחוקים. מה ששמעתם. כל אחד מקבל רשימה עם 10 אנשים בעלי מקצועות שונים: רואה חשבון, עורך דין, אסטרונאוט, דוגמנית, כדורגלן ועוד. בנוסף יש ג`וקר: אתה יכול אם אתה רוצה להוסיף בעל מקצוע שלדעתך מתאים לרשימה שלך. כל אחד בוחר 5 אנשים שלדעתו מתאימים, ומסמן אותם. יותר לא ניתן לשנות הבחירה. עכשיו כל הקבוצה צריכה לדון ולהחליט ביחד מי ה 5 שיסעו לחלל, המקובלים על כולם. למשל אם העורך דין מקובל על 9 אנשים, אבל לא על העשירי, אי אפשר לשים אותו כאחד שמקובל על כולם. כמו שיטת המושבעים. תתפלאו לגלות שבסופו של דבר מגיעים ל 5 שמקובלים על כולם (המלשב``ים היותר חלשים נוטים להסכים גם עם בעל מקצוע שהם לא בחרו, אבל מקובלים על הרוב). המטרה שלכם: לשכנע אנשים שהחמישה שלכם (שבחרתם לפני הדיון) הם הכי מתאימים, ולהכניס אותם לרשימה המשותפת. ברור שזה כמעט בלתי אפשרי להכניס את כל החמישה, אבל אם הצלחתם להכניס 4, זו מצויין, וגם 3 זו תוצאה טובה. פחות מזה, לא משהו. עוד משהו שהבוחנים מאד יתרשמו ממנו: הכנסת הג`וקר שלכם לרשימה המשותפת. אם הצלחתם להכניס את הגו`קר שלכם זה אומר שאוטומטית כל אחד משאר חברי הקבוצה מאבד מקום (לא יכול להגיע ל 5), מכיון שרק אתם בחרתם את הג`וקר שלכם מראש... (אני הצלחתי להכניס את הג`וקר שלי, הג`וקר שלי היה אסטרונאוטית יפה ונחמדה). השלב האחרון: תתבקשו לדרג את חבריכם לקבוצה, מ 10-1. כל אחד כמובן ציון אחר. לגבי עבירות: יצא לי לראות 3 אנשים מהקבוצה שלי בשלב הבא, וידוע לי על עוד אחד שעבר. שלב שלישי+רביעי+חמישי אם עברתם, תקבלו זימון למבחנים פסיכולוגים (קצונה). זה אין מה לעשות, או שיש לך את זה או שאין לך (לי לא היה...). המבחנים די ארוכים ומשעממים, בערך 6 שעות, כולל מבחן 300 הידוע לשימצה. השלב הבא (שלא הייתי בו, כזכור לכם) הוא בדיקות בטחוניות, אחר כך ראיון אישי (מול 3 מראיינים) ונראה לי שזהו. יש 5 חודשים קד``צ למי שהתקבל. המחזור הבא בנובמבר נדמה לי. בהצלחה! נ.ב: השלבים שתיארתי מתאימים לחמן שחקים במסלול אע``מ ולעוד מסלול שלא זכור לי שמו. יכול להיות שהם נכונים גם לשני המסלולים האחרים (כזכור יש 4), אבל אני לא יודע. השלב הראשון, בכל אופן, נכון לגבי כל המסלולים.

Casus Belli

New member
פשששששש

יפה! מדהים! מושקע! רציני! קצר (בערך) וקולע! כל הכבוד! כן יירבו! שפע מחמאות, ממני, Casus

ginzburg

New member
שאלה מטומטמת אבל רצינית

חמ``ן נחשב קרבי? או שממה שעושים במה שהוא פירט אפשר להגיע למודיעין קרבי? או שבכלל מה זה חמ``ן שחקים והאם תמיד שאומרים חמ``ן מתכוונים לחמן שחקנים או בכלל לחיל מודיעין? תודה

אל דאגה הכל יוסבר

חמן זה חיל מודיעין. להבדיל מאמ``ן שזה אגף מודיעין, ואין לי מושג מה ההבדל ביניהם. חמן שחקים (לשעבר חמן תלפיות - לא עתודת תלפיות) זה מסלול מיוחד בתוך מודיעין, נחשב ליוקרתי ביותר לפי דעתי. זה ממש ממש לא קרבי, ואין קשר למודיעין קרבי. מודיעין קרבי אתה יכול לבחור במנילה.

אגב

אני בכלל לא בטוח שכדאי לכם לנסות להגיע לשם. ואני אסביר: אם תתקבלו למסלול, יחד איתכם יעשה את המסלול גם ילד מהשכבה שלי, שהוא ילד מאד מאד מעצבן, ואין לי מושג איך הוא הצליח להתקבל. יותר מזה, אותו הילד ואני היינו ביחד בשלב השני של המסלול (בקבוצה של 10), והוא כהרגלו היה דפוק ומעצבן ובכל זאת הצליח לעבור (בחלק של הדירוגים, אני דירגתי אותו אחרון). מה גם שאין לי מושג איך הוא עבר את הראיון האישי. ככה שיחידה שמקבלת ילד כמוהו, לא תישאר יוקרתית לאורך זמן... איך הוא עבר, ואני קיבלתי מכתב ``נמצאו מועמדים מתאימים יותר``. זין הוא מתאים יותר.

למעלה