כל מה שרציתם לדעת על תופעות בהריון

תוכן-מקודם

Member
מנהל
pexels-rodnae-productions-9215426 2.jpg
קרדיט תמונה PEXELS​
האף שלך יתרחב, השדיים יכאבו ולקראת השליש השלישי תרגישי שאת פשוט לא מסוגלת להירדם – אחד או יותר מהתיאורים הללו נשמע מוכר וכבר הספיקו להלחיץ אותך לגביו? ובכן, ברוכה הבאה למועדון התופעות שמגיעות יחד עם ההיריון המבורך! לפני שניגש להסברים ופירוט על שלל התסמינים הנלווים להיריון, אנחנו כאן כדי להרגיע: לא כולם יקרו לך, וייתכן מאוד ותעברי היריון רגוע, משעמם ונטול "תופעות לוואי". אך גם אם כן, לפחות תדעי למה לצפות! הנה הם לפנייך: שלל התופעות שעשויות להופיע במהלך ההיריון.

דימום השתרשות

המקל מראה שני פסים, בדיקת הדם מאשרת את הבשורה המשמחת ואתם מתחילים בספירה לאחור – אך את מגלה שיש מעט דימום מטריד שלגמרי לא אמור להיות שם. כמובן שחשוב לבדוק כל דימום שהוא במהלך ההיריון, לכל אורכו, אך בכ-20% מהמקרים כנראה שמדובר בדימום שאינו מהווה מקור לדאגה, ובחלקם ייתכן וזהו דימום השתרשות, המתרחש כשהעובר משתרש ברחם האם. לרוב זה יקרה בין השבועות 4-6 להיריון וילווה בהפרשה חומה או אדמדמה.

התפרצויות אקנה
יותר מ-50% מהנשים צפויות לפתח פצעי אקנה במהלך ההיריון. התופעה ה"נהדרת" הזו נגרמת כתוצאה מעלייה טבעית של בלוטות השומן והחלב בעור במהלך השליש הראשון והשני להיריון.

לחץ על שלפוחית שתן
ככל שהתינוק גדל, כך הוא גורם ללחץ רב יותר על שלפוחית השתן – ומכאן הדרך שלך לבילוי תכוף בשירותים קצרה במיוחד. לא מעט נשים מדווחות גם על בריחת שתן, תופעה מוכרת אף היא, הנגרמת גם כתוצאה מלחץ על השלפוחית כמו גם הורמונים שונים.

חניכיים מדממות
שינויים הורמונליים משפיעים גם על בריאות הפה והחניכיים שלך. קרוב ל-40% מהנשים יפתחו דלקת חניכיים במהלך ההיריון, ואת האשמה לכך ניתן לתלות בהורמון הפרוגסטרון, הגורם לרגישות יתר בחניכיים.

שינוי במראה השד
כהכנה להגעתו המבורכת של תינוקך לעולם, השדיים והפטמות משנים את צורתם. הפטמות עשויות לבלוט החוצה, העטרה להתכהות ועל אף שהדבר לא הוכח מחקרית, יש הסוברים שהשינויים האלה מתרחשים לא רק בגלל העלייה בהורמוני אסטרוגן ופרוגסטרון אלא גם כדי לעזור לתינוק להבחין בשד באופן ברור בזמן ההנקה.

שינויים בצואה
ושוב אנחנו עם הפרוגסטרון, והפעם הוא מככב בתפקיד ההורמון שמשנה את הרכב הצואה בהיריון. נשים רבות מדווחות על עצירות במהלך ההיריון, למעשה כמעט 75% עתידות לחוות זאת במינון כזה או אחר, בשל עליית ההורמון בגוף המשפיע על פעולת המעיים ומאט את תהליכי העיכול הטבעיים. חשוב להקפיד על תזונה מאוזנת כדי לסייע לגוף להתגבר על כך. תופעה נוספת הקשורה לשינויים בצואה היא הופעת קקי ירוק או כהה מאוד, הנגרם כתוצאה מאכילת מזונות ירוקים (עלים וכדומה) או נטילת ויטמינים שונים, ובייחוד ברזל, המכהים את צבע הצואה.

כף הרגל גדלה
מחקרים מראים כי 60%-70% מהנשים מרגישות שכפות הרגליים שלהן השתנו כתוצאה מההיריון, בסדר גודל של 2-10 מ"מ בממוצע. הסיבה לכך היא שבמהלך ההיריון קשת כף הרגל מאבדת מגובהה הטבעי וגורמת להתארכות ועיבוי כף הרגל.

צרבת
האויבת מספר אחת של האישה ההריונית! הצרבת יכולה להופיע כבר בחלקו הראשון של ההיריון, אך היא נעשית מציקה יותר ויותר ככל שמופעל לחץ רב יותר על הקיבה, והחומצה בקיבה אינה נשמרת בבטחה בתוכה.

טחורים
הזכרנו קודם לכן את תופעת העצירות, והטחורים הם מעין תופעת לוואי לתופעת הלוואי הזו. הלחץ הנוצר בגוף כתוצאה מהעצירות עשוי להוביל להתפתחות של טחורים, זאת לצד העובדה שהתינוק הגדל מפעיל עומס על הוורידים הגדולים הממוקמים מאחורי הרחם – ועלול גם הוא ליצור טחורים.
 
למעלה