כל מה שרציתם לדעת על QA

xslf

New member
רק חבל שהוא נגוע בתפיסות מיושנות

בנתיים עברתי רק על ה-FAQ, ולצערי נראה שרווחת שם התפיסה המיושנת שרואה את מקצוע ה-QA כ"מקצוע הייטק של מי שלא מסוגל לתכנת", ולא כמקצוע עצמאי שבו אפשר לעשות קריירה
ציטוט מאפיין: "מה רמת הביקוש לתפקיד? בתחום בדיקת התוכנה נשמר שיווי משקל יציב בין ההיצע לביקוש משתי סיבות: ביקוש - בכל מקום שמפתחים תוכנה חייבים אנשי בדיקות היצע - מכיוון שהדרישות מבודק התוכנה נמוכות יותר, משתלבים במקצוע מתכנתים חסרי ניסיון הזקוקים לקרש קפיצה לעולם התכנות. בדרך כלל, ככל שהבודק מיומן יותר בקריאת שורות קוד, כן הוא רוצה פחות לעסוק בעבודה זו, ומעוניין במעבר לתחום התכנות, משום שבדיקת תוכנה נחשב כתחום מעניין פחות מתכנות. לכן ישנו חסרון באנשי בדיקות תוכנה ברמה טכנית גבוהה יותר (רמת " קופסה לבנה"). המקצוע נחשב בדרך כלל כמקצוע סטודנטיאלי או כנקודת כניסה לתעשייה. הרבה אנשים רוצים לעסוק בו לתקופה מסוימת, אבל מעט מעונינים לעסוק בו כמקצוע לחיים, עובדה שיוצרת תחלופה גבוהה בתחום. "

erandd

New member
לצערי יש פה גרעין של אמת

כמה בודקי קופסא לבנה את מכירה? רוב הבודקים לא יודעים כלל לתכנת

byg

New member
>>>

למרות שאכן יש אנשים שעושים מזה קריירה (ע"ע סקר שכר מנהלים) רוב אנשי ה QA שאני מכיר, כולל אותי, יעדיפו לעבור לעסוק בפיתוח עצמו ומחכים להזדמנות... ירון.

boulderdash

New member
ויש לא מעט שלא...

אני מכיר לא מעט אנשי QA שבחרו בקריירה הזאת לפני שנים ולא מוכנים לשמוע על פיתוח, חלקם מוכשרים מאוד בתחום הפיתוח שפשוט לא אוהבים אוש שנמאס להם לכתוב קוד. נכון שיש רבים שמתחילים בבדיקות ומחכים להזדמנות הראשונה לקפוץ על עגלת הפיתוח וחבל, בגלל זה קשה מאוד למצוא אנשי QA מנוסים וטובים שמבינים מה זה QA אמיתי. לא לשכוח חלק חשוב בבידוקת כיום - האוטומטציה, שכיום תופסת חלק חשוב ואסטרטגי מאוד בתחום הבדיקות ואנשים מוכשרים בונים דברים יעילים ויצירתיים מאוד, אנשי פיתוח שמוצאים עצמם "מדוכאים" יכולים לשאוף לכיוון הזה וכך יכולים להרוויח משני העולמות הייתי רוצה לראות יותר אנשים שרואים ב QA קריירה, זה יעשה לענף רק טוב.

למעלה