כל מה שרציתן לדעת על wise ladies

boon2

New member
כל מה שרציתן לדעת על wise ladies

במוסף ה"הארץ" של סוף השבוע הופיעה הכתבה המצורפת (ראו למטה) על חברת ההשמה הייחודית לנשים wise ladies ועל המייסדת/מנכ"לית לימור הבר. ייחוד נוסף של חברת השמה זו מתמקד בעובדה שהתשלום עבור הרשמה (360 ש"ח) ועבור השמה (מחצית שכר חודשי, כעבור שלושה חודשים של ההשמה המוצלחת) נעשה על ידי המושמות ולא המעסיקים.

boon2

New member
גם אני זכרתי

ולכן הבאתי את ההשלמה המקיפה והמתמקדת אישית במנכ"לית (במוסף הם מרשים לעצמם לאחרונה לעסוק גם בצהוב). אבל בלי כל קשר, אינני שותף לדחיה הקטגורית של הרעיון. נכון שהתרגלנו לחברות השמה הגובות את שכרן מהמעסיקים, אך במצבנו הנוכחי, חברות אלה מוצפות באלפי heads כל שה-hunters לא יכולים לחלום אפילו להקדיש לכל אחד את תשומת הלב הדרושה ואת ה"רדיפה" אחרי הלקוחות במשימתן ליחצן את מבקשי/ות העבודה. במצב כזה הם מתרכזים מראש רק במועמדים שלפי שיפוטם יש להם סיכוי גדול יותר להצליח. זה נראה לי מסלול נוסף עבור נשים שזמן ההמתנה שלהן להשמה הולך ומתארך משלושת החודשים (הממוצע הקלסי הקדום - שכחתי כבר מתי זה היה) לששה, תשעה, שנים עשר וכו' חודשים, מה שלעיתים קרובות קורה היום.

beky1

New member
מי שמרוויח מכל התהליך היא

החברה בעצמה , לא ברור אם פעילותה חוקית (אפליה לטובת נשים), לדעתי ולידיעתי הטובים מאוד תמיד מחוזרים והם היחידים היכולים להרשות לעצמם לשלם עבור שירות שבלאו הכי הם לא צריכים. ואנחנו הממוצעים לא יכולים לבזבז כסף על הבטחות שאין בהן ממש. SORRY לא קונה את הרעיון.

greening

New member
אם קראת את הכתבה

הרעיון נולד מתוך עבודת מחקר, שבה התברר להבר שיש אפליה בחברות השמה והנחיה ברורה לעובדות שם לשלוח יותר קו"ח של עובדים גברים מאשר של נשים לאותם תפקידים בדיוק, כי העמלה יותר גבוהה על השמת גברים (כמובן כיוון ששכר הגברים יותר גבוה). אני תומכת בה והולכת להיפגש איתה מחר, ואם לא תצא לי מזה עבודה, לפחות פרנסתי עסק של יזמית, עם שירות אדיב, יעיל ומהיר, וכוונה אמיתית לעזור.

siv30

New member
בהצלחה ../images/Emo20.gif

כל אחד באמונתו יחיה. עסקים לא מתקיימים מכח האנרציה אלא מכח ההכנסות והרווחים. את הרווחים אפשר להפיק משני מקורות במקרה הזה. היא בוחרת לממש את האפשרות השניה, קרי את הרווח שלה היא תפיק מהעובדת. עיסקית היא עושה צעד חכם (כי היא מנצלת פרצה שקיימת ומשוועת להתיחסות), אישית אני חושבת שמלכתחילה הואילו חכמים בתקנתם על מנת שישאר רווח לעובד (שגם כך מרוויח גרושים). יתרה מכך, למעביד יש בסיס כלכלי איתן "יותר", הוא יכול לשלם על "השמה מוצלחת", ואלה הם לדעתי כללי הצדק הטיבעי- המעביד משלם על התיווך מתוך הנחה שפירות ההשמה המוצלחת יחזירו אלפי מונים את התשלום לחברת ההשמה. אם השיטה החדשה חוסכת למעביד את התשלומים בגין השמה מוצלחת (או לא), מן הדין לפחות שהוא יתחלק עם העובד בעלות ההשמה הזו שכן לפחות במקרה הקיצוני ביותר שני הצדדים נהנים.

boon2

New member
אכפת לך לשתף אותנו בחויות?

הועלו כאן לפחות שתי בעיות רציניות: החוקיות של הפעילות (נוגד את חוק שיווי הזדמנויות כנראה) קבלת תשלום מהעובד. כאן נדמה לי שבאמת, כמו שהציעה סיון, יש גם השתתפות של המעבידים, אבל זו השערה בלבד ואין לי מושג אמיתי (העובדת משלמת שכר של חצי חודש וכנראה החצי השני מגיע מהמעביד). אולי תוכלי בבקשה לשתף אותנו בחויות שלך מהביקור שם?

greening

New member
חוויות

נראה לי שחברות השמה אחרות מפלות לא פחות, אבל לכי תוכיחי (נראה שלימור הבר דוקא כן הוכיחה זאת בעבודתה). כמו שנראה לי שפוטרתי בגלל אפלייה על רקע מין, אבל לכי תוכיחי שזה לא קיצוצים! [שילוב הנתונים של גילי ה"מתקדם", נישואי הטריים יחסית, ואמירה מפורשת של הבוסית שאפוטר אחרי חופשת הלידה, אבל היא, כן היא! לא יכלה להתאפק והקדימה תרופה למכה]. תסלחו לי שאני נסערת, אבל הכל עולה אצלי מחדש מאז שקראתי את הכתבה על וויז ליידיז, ואני מאחלת ללימור ולכל מי שפונות אליה הרבה הצלחה. מה זה שכר חצי חודש עבודה לעומת הנזקים הכספיים של אבטלה מתמשכת למעלה מחצי שנה, שנה, שנה וחצי, שנתיים? טוב - עכשיו לרשמים. החדשות הרעות הן שהעסק עדיין בחיתולים, מה שמתבטא בבעיית ארגון קלה. החדשות הטובות הן שהיא דברה איתי, הבטיחה שתבצע בדיקה ראשונית האם יש לה משהו להציע לי (כולל אפשרויות תעסוקה מהבית), ולא נדרשתי לשלם שום דבר. תשלום ראשוני יתבצע רק אם ניכנס לתהליך מסודר, שזו כמובן תהיה החלטה הדדית. (אני מהפריפריה, לכן יש פחות מה להציע לי בשלב זה). לאור נסיוני העגום, והמציאות העגומה שאני רואה סביבי בקרב נשים ואמהות צעירות, אני חושבת שאם נחכה שיושיעו אותנו ונהיה יפות נפש בעניין חוק ההזדמנות השווה בתעסוקה, שום דבר לא יזוז. נשים צריכות לעזור לנשים, ואם הדרך להגיע למעסיקים היא דרך הכיס שלהם, אז מקובל עלי, כי זו השפה היחידה שהם מבינים. ומלבד זאת, אני חושבת שלימור הבר עושה עבודת הסברה חשובה בקרב מעסיקים, שכולנו נרוויח ממנה בסופו של דבר. אז אני איתה, ואשמח לשמוע גם קצת פרגון ליוזמה שלה.

siv30

New member
אני שמחה שהיא שוחחה איתך

לפחות זה דבר המעיד על רצינות כוונותיה. לגבי נושא להגיע למעסיקים, הבעיה שבשיטה הזו לא מגיעים לכיס של המעסיק אלא כל ההוצאות מגולגלות לפתחו של כיס העובד מבלי שהמעסיק בכלל יהיה שותף לעצם התהליך. הדבר הזה מאוד חורה לי, כי בסופו של דבר הרצון הוא הדדי - המעסיק רוצה עובדים טובים שיחזיקו את העסקת חי והעובד רוצה לעבוד. אם אין ביטוי לשני הצדדים ולרצון שלהם צד אחד נשאר מנוצל. אני אפרגן לכל יוזמה ברוכה ברגע שהיא תוכיח את עצמה ותוכיח שהיא לא עורבא פרח.

למעלה