כל מילה שווה....אובייקטיבי בהחלט !

י ו ר ם 7

New member
כל מילה שווה....אובייקטיבי בהחלט !

Hagit OfranTimelineTimelineAboutNowNow20132012201120102009Born
Now20132012201120102009BornHighlightsHighlightsAll StoriesHighlightsAll Stories.
PostPhoto

Drag Link/Photos HereDrop LinkDrop PhotoDrop Photos

Write something...
Post..Hagit Ofran
Yesterday.בפרשת השבוע (אחרי מות – קדושים) יש הציווי הנפלא: "לא תקלל חרש ולפני עיוור לא תיתן מכשול, ויראת מאלוהיך אני ה'". להכשיל עיוור (שלא רואה שמישהו מכשיל אותו) ולקלל חרש (שלא שומע מי מקלל אותו), אלה עבירות שאפשר לבצע אותן בלי שאף אחד יידע, ולכן אולי התורה כותבת "ויראת מאלוהיך" – הדבר תלוי בין האדם לעצמו/לאלוהיו.
רש"י מוסיף: "לפני הסומא בדבר", כלומר לא מדובר בהכרח בעיוור בעיניים, אלא במי שעיוור בתחום מס...ויים, שלא יודע משהו שאת/ה יודע/ת. וממשיך רש"י: "לא תתן עצה שאינה הוגנת לו. אל תאמר מכור שדך וקח לך חמור, ואתה עוקף עליו ונוטלה הימנו".
אפשר לתת המון דוגמאות למצבים שבהם אנחנו עלולים לתת מכשול בפני עיוור. דוגמא קיצונית למשל, היא שהשתדלתי במקרים שמישהו מתחיל לדבר לידי על פרופ' ליבוביץ, להגיד איכשהו שאני קשורה (נכדה), כדי שאותו אדם לא יגיד דברים שהיה נמנע מהם אילו היה יודע.
חשבתי גם על דוגמאות אחרות, בתחום הפוליטי, למשל, מערכת שלמה שבנויה על רמאות והטעיה - רשויות מקומיות בהתנחלויות שמוציאות "היתרי בנייה" על בתים לא חוקיים, שמממנות תשתיות ושירותים למאחזים על אדמות פרטיות, ונותנות למתנחלים תחושה שמדובר במעשה חוקי ולגיטימי. אחר כך, כשהדברים נחשפים ומגיעים לבית המשפט, אותם ראשי רשויות ויועצים משפטיים שבנו את המערכת הלא חוקית, תוקפים ואומרים: איך אפשר לומר על אנשים כל כך טובים ונפלאים שהם פורעי חוק? הרי "המדינה שלחה אותם"! כאילו שלא מדובר במערכת שנועדה לעקוף את ההחלטות הדמוקרטיות של המדינה, ולקבוע עובדות בשטח בלי אישורים. אני מאמינה שבחלק מהמקרים אכן מדובר באנשים תמימים שרכשו בית לא חוקי בלי לדעת שמדובר בקרקע פרטית או בניה לא חוקית אחרי שהוכשלו ע"י אותה מערכת.
אז מעבר לעבירות של גזל ורמאות, אותם אנשים שעומדים מאחרי המערכת של הבנייה הבלתי חוקית בשטחים (שעדיין ממשיכה לעבוד) עוברים גם על "לפני עיוור". אבל זוהי עבירה שכדי לעמוד בפניה צריך שיהיה לך אלוהים...

מה אתם חושבים?

u r i el

New member
גם את תל-אביב, יפו, חיפה

וירושלים הקימו מתנחלים.
בשכונות קטמון, טלביה ורחביה בירושלים גרו ערבים שהוברחו ע"י מתנחלים ציוניים שנמאס היה להם משלטון זר.

u r i el

New member
בדיוק, ידידי.

להזכירך, עם ישראל ההיסטורי קיים כבר למעלה מ - 2000 ותמיד היה חלש, נרדף, מוכֶּה, מוגלֶה ומושמד. שכחת ?
מי הגן עליו 2000 שנה ?
עכשיו, כלומר מזה 65 שנה יש לו מדינה בהסכמת קבוצת אומות המכנות עצמן כמחוייבות לחוק "בינלאומי" וגם שם מנסים להשמידו ולפגוע בו.
מה אתה מציע ? להמשיך להישאר עקביים להיסטורייה של 2000 שנים עקובות מדם יהודים, רק בגלל שהם יהודים ?

אם תשמע שמתארגנת קבוצה שמצאה מקום אחר ע"פ כדור הארץ שבו אפשר לחיות באופן ראוי ושלא על חשבון אף אחד, ושכל העולם יסכים שנבנה לנו שם מדינה שקטה ורגועה - אל תשכח לספר לי. אני מבטיח לעשות הכל כדי לצאת מכאן ולעבור לשם ולהשאיר את רחביה וצפון תל-אביב הכבושים לבעליהם "החוקיים" צמאי הדם.

ישראל של ספרות, שירה, געגוע וחלום עושה לי את זה הרבה יותר מאשר שעה אחת של ישראל של מציאות.

מזל שתנועת שלום עכשיו

ויש גבול ואנשי בצלם והצלמים/ות... לא היו בזמן קום המדינה אחרת במקום הסבא ושאר חכמולוגים היו אלה ...
אז מי בדיוק העיוור? ומי המכשול?

אתה מתכוון בזמן ההתנתקות

שגירש אלפי משפחות ו"עזר" להם להיות חלשים?
או אולי שמסר את גוש קטיף לאנשי חמס ואז התחלנו לחטוף קאסמים מדוגית ומשירת הים?

י ו ר ם 7

New member
אין לי הסבר למה שאני לא....

מי שנתן למתנחלים את האוקיי להיות חלשים ב"שטח" עליו הראיה
מדוע נראה לך שיש לי סימפטיה ואמפתיה לאוייבים שלא לדבר על היותי
"קשור" במשפחה "שכולה". אני מצטער מאד בשביל כל המשפחות שניתקו אותם מ"אדמתם"
לצערי אני מרגיש "חלש" כאן ..... ותתפלא שהבעיות הם לא רק מהחוץ אלא מהפנים מה "זבת חלב ודבש"

אני מצטער לשמוע

שאתה קשור למשפחת השכול.
משום מה עושה רושם שאתה דואג יותר לאויב מאשר למתנחלים. הלינקים ההתבטאויות שלך.
אם זה לא נכון אתך הסליחה.

למעלה