כל מיני שאלות

galya13

New member
כל מיני שאלות

אז ככה: החלטנו עם בעלי להתחיל לאכול בריא ובכלל להישתדל לקנות מוצרים אורגניים ולשנות אורח חיים לבריא יותר... אתמול עשינו קניה בסופר טבע שיש שם כל מיני מוצרים בריאים ואורגניים. חלק מהאוכל שקניתי, כי ראיתי בספר מסויים שזה בריא. אבל אני לא יודעת איך מכינים את זה ועם מה אוכלים את זה?
זה מוצרים , כמו: דוחן, קינואה, אורז אדום.. אולי תוכלו לעזור לי. וגם אנחנו רוצים לאכול הרבה ירקות, אבל לבשל אותם סתם בסיר, זה לא כ"כ טעים. האם יש לכם מתכונים לתבשילי ירקות למבוגרים? (אבל שיהיה כל מיני ירקות). וגם מתכונים שילדים אוהבים? ( כי הילדים שלי לא אוהבים ירקות)

kerengil

New member
אוכל בריא

קודם כל תבורכו על ההחלטה - זו החלטה חשובה ומצויינת. בהצלחה. ירקות למבוגרים - לזרוק לתבנית של תנור כל מיני ירקות חתוכים (בטטה, שום, בצל, כרובית, גזר וכו') עם שמן זית ומעט מלח או עשבי תיבול, לערבב ולאפות עד שמתרכך - מעדן! מרק ירקות עם עשבי תיבול ילדים יאהבו כל מה שהם רואים את ההורים שלהם אוכלים בעקביות. אחרי פעם אחת שנותנים לטעום אי אפשר לקבוע ש"ילדים לא אוהבים ירקות". גם אם הם לא אוהבים את זה בהתחלה, אם מגישים באופן עקבי הם יאהבו את זה בהמשך. הכי חשוב לא להשמיע הצהרות כמו "X לא אוהב Y" כי הם דואגים יפה מאוד לעמוד בהצהרות כאלה. הילדים שלי אוהבים את רוב הירקות ואוכלים את כל המאכלים "של המבוגרים" (בינינו - מה זה אוכל של ילדים ואוכל של מבוגרים? זאת צורת החשיבה של המבוגרים ולא של הילדים, צריך לשנות גישה...). קינואה - מעולה ומומלץ, טעים מאוד בתוספת של ירקות (לאחר הבישול פשוט לערבב עם ירק) ובתיבול טוב. בכלל בירקות הסוד הוא בתיבול. אני למשל מכינה קינואה עם עדשים שחורות, כמו מג'דרה ויוצא נהדר. שוב - בהצלחה, אל תתיאשו גם אם בהתחלה זה נראה קשה, זה שווה את המאמץ.

galya13

New member
ממש ממש תודה רבה !!! ../images/Emo13.gif

אהבתי את כל מה שכתבת

מסכימה עם כל מילה ../images/Emo140.gif

לגבי הקינואה - אני אוהבת אותה מאוד עם ירקות של קוסקוס. עבורי זה תחליף כי אני לא יכולה לאכול קוסקוס (צליאק), אבל אני חושבת שקוסקוס הוא דוגמה למאכל שילדים מוכנים לקבל עם הירקות בד"כ. מרקים כאמור, עובדים מצוין. כילדה היו הרבה ירקות שהייתי אוכלת "רק במרק"
ובכלל, לא נגעתי בירקות חיים ממש עד גיל מאוד מאוחר... 17-18 ככה. אז אל תאבדו תקווה
המרצה שלי ללמידה סיפרה על הדרך שלה "לאלף" (בהמון מרכאות כפולות, כמובן) את הילדים שלה למאכלים חדשים - יש מעין משחק נקודות, וכל פעם שמנסים מאכל חדש מקבלים נקודה או כוכב וכיוצא בזה (אפשר גם לתת שווי שונה למאכלים שונים, לפי מידת ה"סיבוך" שלהם). הילדים שלה כל כך זרמו עם הרעיון, שהם אפילו הרחיבו והמציאו "נקודות בונוס" - זה כשטעמת את המאכל ואתה גם אוהב אותו
וכמובן, כשמגיעים לכמות נקודות מסוימת יש לזה הטבות... זו שיטה טובה באופן כללי עם ילדים להרבה דברים, ולדעתי יכולה לעבוד מצוין עם אוכל.

shirili

New member
אני מצטערת מאוד להגיד לכם

שהילדות שלי מתות על מג'דרה ועל דברים בריאים כי זה מה שהם רגילות לאכול אצלינו אומנם אני מאוד משתדלת לאכול דברים בריאים אבל לא תמיד יוצא לי כי אנחנו מתים על אורז לבן שכבר ידוע שהוא לא הכי טוב. אני מכינה אורז עם שועית ברוטב מג'דרה ספגטי מקמח מלא ברוטב בולונז (ללא בשר אלא פתיתי טופו) תפוח אדמה עם בטטה בתנור עם עשבי טיבול אורז עם גזר או כל פעם ירק אחר פירה (אפשר גם פירה בטטות) קציצות טופו מעולות קציצות בטטה ממולאים קציצות דוחן וקציצות כוסמת אוף ....יש כל כך הרבה דברים שאפשר להכין !! כמו שהציעו ירקות בתנור הילדות שלי לא מתות על אוכל אחר. מה שכן פיצה וציפס הן לא מוותרות כך שפיצה אני מכינה בבית לבד מקמח מלא.... וצ'יפס אנחנו אוכלים רק בחוץ.

קינואה

כדאי להוסיף לימון ושמן זית אחרי הבישול. אני מוסיפה גם בצל ירוק קצוץ. ירקות אפשר גם לטגן / להקפיץ / לאדות והכי טוב - לאכול הרבה ירקות טריים אורז אדום - כמו אורז מלא רגיל

נטע1974

New member
פשוט פשוט

כל הדגנים שרכשתם בסופר - קינואה, אורז מלא, ראורז אדום, דוחן.....וכו' מבשלים כעקרון כמו אורז. לעיתים משך הבישול מתארך/ מתקצר וגם כמות המים (לרוב זה יחס של 1:1) אפשר כמובן גם להקפיץ עם ירקות ו/ או קטניות . תנסי, תתנסי, בסופו של דבר תמצאי את המתכונים שאהובים עלייך.

למעלה