כל מי שהיה חבר משלחת לפולין כנסו!

כל מי שהיה חבר משלחת לפולין כנסו!

אממ תגידו עכשיו אחרי המסע שלכם לפולין, אתם יכולים נניח לטייל בגרמניה וזה.... כאילו יש לכם בעיה לטוס לגרמניה בגלל מה שקרה? אני חייבת לומר שאני אישית הייתי בגרמניה (חילופי נוער) לפני פולין וכאילו אני לא חושבת שיש לי בעיה לטוס לשם שוב.. נכון אני לא סולחת ולא שוחכת להם על מה שהם עשו לנו בשואה אבל בכל זאת טסתי והאמת שגם נהנתי..... מעניין אותי לדעת אם אתם תטוסו לגרמניה או שבחיים לא תדרכו על האדמה המקוללת הזאת (ד"א זה המשפט שאני בדיוק אמרתי לפני כמה שנים ומוזר שנסעתי בסוף חחחחחח)

trigotrigo

New member
לי אין בעיה

הגישה שלי היא ללכת אל העתיד בלי לשכוח את העבר. גרמניה מנסה להשתקם מהתדמית הנוראה שניתנה לה בגלל אידיוט אחד, שכחתי איך קוראים לו, ואנחנו צריכים לאפשר לה את זה. אני נוסע לגרמניה באמצע יולי, לשבוע. מה עוד, לברלין במיוחד.

AriellA100

New member
לא הייתי בגרמניה

אבל אני לא חושבת שתהיה לי בעיה להיות שם.. אם סבא שלי ז"ל - ניצול שואה, ביקר שם המון וטייל, ויותר מכך - היו לו זוג חברים גרמניים נוצרים שהוא היה בקשר טוב איתם, למה שלי תהיה בעיה? אנשים צריכים להבין שלא כולם אשמים במה שקרה, ולא יעזור לאף אחד לנטור טינה לגרמניה לעד. נכון, חייבים לזכור ואסור לשכוח מה שקרה, אבל זה לא סותר.

הייתי בגרמניה והייתי בפולין..

ונכון שקשה להשלים עם העניין.. אבל כן אין לי בעיה להיות שם.. (לא יודעת להסביר)

למעלה