כל מי שמבין טיפה בשיווק יש לי שאלה

מתנצלת הצדק עם כולכם אבל....

אין כוונה לפרסם פה שום מיזם, זה אתם שחשפתם אותו לפני הזמן! אני ניסיתי לעזור לבחור הצעיר שרוצה להיות יזם, לאחר שטען שאני לא מדברת איתו תכלס והכל באוויר אף אחד לא בא לעשות פירסום עם כל הכבוד לכולכם רק רציתי לתת לו כיוון התחלה. אני עוברת על כל כך הרבה שאלות כאן של אנשים בפורום, כולם כאן מבקשים עצה ועזרה וישנם הרבה שאני עוזרת להם דרך האי מייל הפרטי, עד שיש אפשרות לעזור תכל´ס אתם מתנפלים ???? פשוט חבל, במקום לראות את זה בעין יפה כל היום וכל הלילה אתם חושבים רק שלילי. הלו!!!! תתעוררו תלמדו לפרגן, אל תחפשו לראות איך דופקים אתכם כל הזמן, יש גם מעשים תמימים לחלוטין. אני לא צריכה כאן פרסום למיזם שלי, עוד מעט יוצא פרסום בתקשורת על כך. מה רע לעזור לכאלה ששואלים שאלות ? מילא אם הייתי נכנסת וזורקת כאן פרסום על מכירות, להיפך ראיתי בזה צעד שאני פותחת כאן הזדמנויות להרבה יזמים מתחילים לעשות שיתוף פעולה ושאוכל לקדם את המיזמים שעליהם הם חושבים. יש לי את הכח לכך, ויותר מזה, הייתי כל כך במצב שלהם ואני כל כך מבינה מה שהם עוברים את השאיפה שטמונה בהם,אני יודעת מה זה לחפש נקודת אור למישהו שיעזור לי באמת ולא יחפש לעבוד עליי כמו שלצערי מסתמנים כאן אנשים שלא יודעים לפרגן אף פעם. לוקחת את הודעותיי שמתקשרות לכך בחזרה. איתכם הסליחה.

mazdada

New member
לך ללמוד הנדסה

יונתן רד מהעץ תשמע, יכול להיות שאתה באמת מוכשר ( ואז למכור קרח לאסקימוסים זה טימטום ) קורות החיים שלך יגיעו לפקידוני כוח – אדם שלמדו תואר ב"מדעי הדשא" ולא מבינים כלום לא בעסקים ולא שום דבר טכני, כך שלא תיזכה להגיע לראיון . במיקרה שתגיע המדד שלהם יהיה : האם הוא לבוש יפה? , האם הוא מגולח?, האם יש לו גורמט?,,,,,,,,,,,,,. אלא אם כן אתה חנון הי – טק ואז כל זה לא משנה ( ובד"כ חנון הי – טק לא מוכר קרח למי שלא צריך ) ולכן לך ללמוד הנדסה!!!! ובטכניון ( ואז אם תרצה להיות איש שיווק של עפרונות אשריך ). במידה ואתה בכל זאת רוצה ללמוד תואר ראשון ( ביענו עסקים ), עדיף שתלמד באוניברסיטה הפתוחה תוך כדי עבודה במשרה מלאה!!!!. ( חבל על שלוש שנות נסיון ). בכל מקרה אני ממליץ לך למצא עבודה בחברה גדולה, שנותנת תנאים סוציאלים ושם להתקדם וללמוד במקביל. במידה ותחליט למכור עפרונות אל תתפלא שעוד כמה שנים תהיה בלי כלום ביד. זה נחמד לחלום. גם לי היו חלומות ולא רציתי להיות חנון הי – טק, אלא איש עסקים קשוח, אבל היום זו שעתם של החנונים.

mazdada

New member
תסדר לי עבודה ואז אלך למכור ואם זה

מוצר אמיתי וטוב. נמאס לי למכור סיפורים. אחרי שרות כטכנאי אלקטרוניקה, רציתי לא ללכת בתלם ( למודי הנדסה ) ולא לעבוד באינטל כטכנאי ( מטומטם אמיתי ) עבדתי בהרבליף ( ירד לי דם מהרגליים מרוב ריצות) אבל זה היה בסופ הגל ( ולא אהבתי לשקר לחברה צעירים ) לאחר שראיתי שלא משהוא עבדתי בבזק כטכנאי ובמקביל בהרבליף . בסוף כל העובדים אכלו הרבליף אבל לא דרכי (סוכן לשעבר שמע שדיברתי עם המנהל והוא רשם אותו תחתחיו מאחורי גבי) הקמתי קו למימכר סנדדווצים ובמקביל מכרתי עוד דברים. עבדתי בניו יורק במכירות פרסום. למדתי תואר ראשון. עבדתי כ PRESALE ופיתוח עסקי בתחום האלקטרוניקה והרפואה, היתי מעולה!!!. עשיתי הסבה למחשבים. והיום אני מובטל, ללא תנאים ללא קופת גמל. נו אז ידעתי למכור סנדוויצים, הרבליף ואלקטרוניקה אז מה יצא? היום אני חושב ללמוד הנדסה בטכניון (ואז אוכל להיות איש מכירות ברמה) הצחוק הוא ששם לא מזיז להם כל מה שלמדתי , אני כמו צעיר שסיים צבא. אז כן קודם ללמוד מקצוע אמיתי ואז השמים הם הגבול. התקבלתי ללימודי תואר שני במנהל עסקים אבל ויתרתי על זה (אני יודע שאני מוכשר) אבל לא בא לי ללמוד עוד שטויות שלא תורמות כלום ורציתי נסיון שטח במכירות ברמה גבוהה ( שגם זה טמטום). לא בא לי להתביש בעוד תואר שיש לי.

mazdada

New member
בקשר לאלי המעצב

אם הוא מעצב טוב, אז נכון לו להיות מעצב עם תנאים אטרקטיבים. ולא לנסות להיות איש מכירות. ( יש לו משפחה לדאוג לה ) או... שיקח את יונתן, נראה לי שהוא בחור רציני.

mazdada

New member
לא ברורה לי ההודעה

עזוב את המובטל בצד. ואם יש לך לאן להפנות את MAZDADA המובטל אז בבקשה, ותודה.

טיפ לחיזוק המסר של מאמן

טכניקה פשוטה וחזקה של יצירת קשרים היא "כוח השלושה" . כתוב מדי יום שלוש גלויות אישיות שכוחן מעצם היותן בכתב ידך. בסוף השבוע כבר יהיו לך חמש-עשרה התקשרויות - פוטנציאל מכירה והפניות . בסוף השנה יהיו מאחוריך יותר משבע-מאות וחמישים קשרים של רצון טוב . חוק המספרים : ככל שאתה עושה יותר - אתה קוצר יותר תוצאות . לא הבנתי מדוע " למשוך אנשים לאתר הפיקטיבי שלו ...". למה אתר פיקטיבי ? למה לא אמיתי , ישר , הגון , מעורר אמון ? למה לא שיווק חיובי ? שיווק אמיתי ? שיווק שמביא תועלת ללקוח , שיווק שפותר לו בעיה ...

יונתן 23

New member
כל מי שמבין טיפה בשיווק יש לי שאלה

הלכתי לפני שבוע לייעוץ לגבי איזה מקצוע ללמוד באוניברסיטה והיועץ אמר לי ששיווק תפור עלי. הוא אמר שאצליח למכור מה שארצה למי שארצה. האמת זה שימח אותי שלמרות שהוא לא דיבר איתי מילה הוא כיוון לתחום שאני מתעניין בו - התחום העסקי. השאלה שלי היא האם שיווק הכוונה רק איש מכירות בחנות. היועץ טען שאני גם יכול לשווק רעיונות שיש לי למכביר. כיצד אני משווק למישהו רעיון, ומה היתה כוונתו של היועץ. האם טלמרקטינג הוא כמו שזה נשמע - עבודה בעיניים על אנשים או שזה גם משהו רציני ויש לי מה לנסות לעבוד בזה. האם על מנת להיכנס לעולם העסקי עלי ללמוד משהו ספציפי למשל מחשבים ולצמוח בחברת מחשבים מלמטה כסוכן מכירות פשוט ומשם להתקדם. או שאני יכול ללכת ללמוד מנהל עסקים בהתמקדות על שיווק בהנחה שחברה תקבל אותי כאיש שיווק למרות שלא למדתי את התחום בו היא עוסקת. שאלתי הרבה שאלות אבל אני לא בטוח עדיין אם הצלחתי להתמקד על משהו. אשמח לקבל הארות והערות.

ווקט

New member
איזה בדיחה .... :)

יש לי חבר ילדות כשהיינו ילדים הוא הלך לאיזה מכון ליעוץ נדמה לי מכון הדס (משהו בירושליים) הם עשו לו יום שלב מיבדקים ובסוף אמרו לו שהוא מתאים לנגרות או מכונאות רכב ... לפני שנה הוא סיים את התואר הראשון בפיסיקה. הם מבינים כמו שאני מבין בגידול דגי סלמון בקנדה.

יונתן 23

New member
בדיחה או לא?

ברור לי שאם היועץ היה אומר לי ללכת ללמוד על צורת החיים של הקנגורו באוסטרליה הייתי שולח אותו לאבחון פסיכיאטרי. אבל הוא עלה על כיוון שאני חושב עליו הרבה זמן אבל לא בטוח אם ללכת על זה או לא. הוא אמר לי חד משמעית שאני צריך ללכת לתחום העיסקי וזאת על סמך כתב יד וחילופי מילים לא יותר. כיוון שהוא אמר לי משהו שעוד לפני כן התלבטתי בו, זה עזר לי להחליט סופית ללכת על כיוון זה בכל אופן תודה

לך לפי הרגש וחזק עם הגיון

יונתן שלום לך לך לפי הרגש וחזק עם הגיון אם הרגשת שאתה זורם עם תחום השיווק ושזה מעניין אותך תזרום עם זה, רק תזכור הרבה חושבים ששיווק זה מכירות ויש בינהם הבדל עצום, שיווק עוזר למכירות ומקדם אותם, בשיווק אתה יכול להתפתח וליזום רעיונות מקוריים שבאים מתוכך בכדי לעזור למכירות חברה. יש הרבה חברות שמאחדות את 2 הנושאים לתפקיד אחד, כי זה עוד משכורת לבן אדם. איש שיווק הוא לא בהכרח איש מכירות, איש שיווק הוא כמו רעיונאי שתופר וממציא "יש מאין", במידה ואתה מרגיש שהכיוון שלך הוא שיווק, תנסה למצוא אצלך את התחביב או הנושא שמאוד מעניין אותך בחייך, ושאתה זורם איתו מהבטן, אז תחפש חברות בתחום שצריכות איש שיווק למוצר או הנושא שאתה אוהב. כשאתה מתעסק במשהו שכיף לך לפתח אותו, אתה תצליח. תזרום עם התשובות שמגיעות לך מבפנים, אני בטוחה שאתה מרגיש את מה אתה רוצה אך לא יודע להגדיר את זה עדיין במילים. לך לפי הרגש חזק עם הגיון

יונתן 23

New member
עינת, תודה על התגובה אבל

זה יותר מדי באויר מה שכתבת לי. ענית לי כך גם לפני שבועיים כששאלתי שאלה אחרת. למה שמישהו יתייחס לרעיון שלי. מה פתאום שישקיע כסף במשהו שמציע לו איזה צעיר בן23 שמבחינתו לא מבין מהחיים שלו. אני מאד אוהב צילום. האם התכוונת שאהיה סוכן של יבואנית מצלמות או משהו בסגנון. אני חשבתי על כיוון יותר עסקי. להיות מפיץ של מוצרים אבל כל פעם משהו שונה. לברר מה קהל היעד בו אני עובד צריך ואת זה לשווק לאותו קהל. למשל - לא לכל האנשים במקום בו אני גר יש כסף מיותר. להערכתי לא מעט מהם היו מוכנים לקנות רהיטים ומכשירי חשמל משומשים במצב טוב. חשבתי לפתוח עסק שירכוש מוצרים משומשים במכרזים, מכירות פומביות מאנשים פרטיים וכד´ וימכור אותם לאותם אלו שאין להם כסף לקניית דברים חדשים. אבל אני לא יודע מאיפה להתחיל כיצד לגייס כסף בלי להיכנס ישר לחובות וכד´. כמו"כ השאיפה שלי היא שעסק כזה לא יתמקד רק בתחום הנ"ל אלא יהווה מתווך בתחומים נרחבים וכך יוריד את פערי התיווך. דוגמא לתחום נוסף בו העסק יכול לעסוק - לקראת שנת הלימודים ההורים קונים לילדיהם מכשירי כתיבה ילקוטים וכד´. העסק שאני רוצה להקים אמור לזהות פוטנציאל שיווקי כזה אפילו אם זהו פוטנציאל לחודש אחד ולנצל אותו. הכלל על פיו אני מנסה לעבוד הוא שמי שמוכר לא צריך למכור את מה שהוא רוצה אלא עליו לגלות מה הדבר לו זקוק הקונה. ייתכן שאני קצת לא ברור אבל אני עדיין כותב יותר מהבטן מאשר מהראש. בקיצור אני צריך א - שיעזרו לי לסדר את הבלגן. ב. הדרכה כיצד למצוא מישהו שיעזור לי בין בתחום הכלכלי (מימון וכד´) בין בכל שאר ההיבטים של עסק שכזה תודה יוני

חלק מהמיזם שלי דומה לשלך

או קיי אתה מבקש יותר תכלס, אז הרבה מאוד ממה שאתה רוצה, לקנות סחורות של דברים משומשים להתמקד בנושא הילקוטים, זה בדיוק מה שיש אצלי במיזם. נמצאים אצלי ברגע זה סטוקים אדירים של חברות שפשטו את הרגל, מכונות צילום, גריסה, דיו למדפסות, ראוטרים, רהיטי משרד, בין המוצרים, 15 אלף ילקוטי בתי ספר, בגדי ים, חליפות אופנועים, שעונים בעצם כל מוצר, מוצרי חשמל, מחשבים ומה לא ?. ייעדתי פינה למוצרים הנ"ל, בכדי לעזור לאלה שתקציבם יחסית דל וניתן לי אישור מחברת אשראי לבלעדיות שתעזור לאלה שאין להם כסף לנצל את המיזם גם הם. אומנם אלו דברים חדשים, אך בכל זאת הם כמעט שבעים אחוז הנחה ממחירי השוק. אני מציעה שנפגש תספר לי מעט מה אתה רוצה לעשות, אני בטוחה שיש בך פוטנציאל ואולי אני אעזור לך למצוא כיוון, עצם זה שאתה כאן, כבר מראה על נכונות. אתה מוזמן לפנות אליי,

Tokyo

New member
אולי תפסיקי עם הבולשיט שלך

מנהל תעיף את ההודעה שלה

וואו !!! כמה שאתה ממורמר ! בחיים

מעניין אם באמת אתה כזה בחיים, או שמה מתחזה בשביל להעליב אחרים. אילו בהחלט לא תכונות של איש עסקים או יזם, אילו התכונות שמרחיקות ממך אנשים לעשות איתך עסקים. אם היית יזם בנפש, היית מוצא את הדברים החיוביים בכל דבר ובכל תחום. אם הייתי איש עסקים היית מבין שאנשים בפורום כאן בשביל ללמוד מאנשים אחרים. לפי מה שעקבתי עליך בכל הפורומים, אתה כנראה לא זה ולא זה. במידה ואתה רוצה להיות כזה, אתה צריך קודם כל לדעת לתת לאחרים להתבטא כפי שהם זורמים מפנים, למצוא את הנקודות החלשות ולתת להם עיצות בונות לא לקטול !!!!! כהרגלך

Tokyo

New member
את אל תספרי לי מהן תכונותיו של איש

עסקים. ואני קוטל כי את לא כל כך תמימה כמו שאת נשמעת יש לך עוד הרבה שנים ללמוד ואז אולי תוכלי לתת עיצות מקוריות ולא מספרים. דרך אגב גם התמונה שלך בכרטיס מפוברקת.

מקווה שלא ללמוד ממך !

תמונתי לא מפוברקת, מהיכן המצאת המצאה כזו :) ? לא מספיק אתה מקניט אותי עכשיו אתה מקניט גם את המראה שלי ? תשמע, זוהי תגובתי האחרונה אליך, אתה לא ראוי ליחס מצידי, ישנם כאן חבר´ה מקסימים, הם שווים את התייחסותי, מצטערת שאני יורדת לרמתך, אך הפעם הרשתי לעצמי לעשות זאת, כי התנהגותך פשוט בלתי נסבלת ! תראה, אני מאוד חזקה ואותי לא תוכל לשבור, החיים לימדו אותי הרבה, אני רק מקווה שאתה לא מאמלל ומוריד בטחון עצמי לאנשים עם פחות עם ניסיון חיים ושרק מתחילים את דרכי השרדותם בין "אנשי עסקים" מ"הסוג" שלך.

למעלה