כל עבודה מכבדת את בעליה(?)

כל עבודה מכבדת את בעליה(?)

נתקלתי בפייסבוק בכתבה שפורסמה שעסקה בסלבס ובשטויות שעושים, היה מדובר בכתבה רדודה למדי, שאחד מההיטלייטס שלה היה קטילה של שחקן עבר לא מצליח במיוחד, אני לא מציינת את שמו בין היתר כי אני מניחה שהשם לא יגיד לרובכם כלום, שהיום הוא עובד כנהג מונית. רוב הטוקבקים צידדו בו ויצאו נגד הגישה של הכתב, אבל הטעם הרע נדף למרחקים, בין היתר בשל העובדה שהציגו את העובדה שהוא עובד דווקא כנהג מונית ולא במקצוע אחר כמשהו שלילי בפני עצמו, בזמן שאני אישית לא מבינה מה כל כך נורא בעבודה הזאת, ויצא לי להיתקל בלא מעט אנשים לא צעירים שגילו שזו עבודה נוחה שמאפשרת להם להתפרנס בכבוד, ונכון שרובם לא זכו להופיע בטלוויזיה בעבר, אבל לדעתי אדם כזה ראוי בעיקר להערכה ולא לקטילה.

לצד זאת ולהבדיל, אני יכולה לספר שיצא לי לזכות לביקורת על עבודות שעבדתי בהן כשהייתי סטודנטית, בטענה שאלו עבודות נחותות ו/או משפילות (למשל - דיילת טעימות, מסתבר שיש מי שחושבים שזו עבודה מאוד משפילה ומפדחת), שמעתי גם ביקורות על סוגים שונים של עבודות שלפעמים זה נבע מהתדמית של העבודה ולפעמים מהשכר שחשבו שמשתכרים בה (מסתבר שיש מי שמאמינים שעבור שכר מינימום וגם עבור קצת יותר מזה לא שווה לצאת מהבית). אני זוכרת אפילו שיחה במהלכה מישהו קטל עמוקות את העבודה בדיילות קד"מ וטען שרק בגלל שהשכר כל כך נמוך (30 לשעה) אין שום סיבה שאדם שפוי יסכים לזה, ואחת הנוכחות, אשת מקצוע בעלת תואר שני שהייתה בשלב ההתמחות, יידעה אותו שהיא עצמה מרוויחה הרבה פחות מזה והעבודה שלה הייתה "קצת" יותר מורכבת ותובענית...

איכשהו כל זה מזכיר לי את הפרסומות שרצו בזמנו למכללה מסוימת, שקטלו סטודנטים שעבדו במקצועות שירות שונים כמו מלצרות, תדלוק וכדומה, והציגו את זה כאילו זו השפלה ואפשר אחרת (אם תלמד אצלנו.. תוכל לעבוד במשרה ניהולית בכירה כבר בשנה הראשונה ולהתקדם!).

מה אתם חושבים על זה? יש עבודות שבעיניכם כבר לא מכבדות את בעליהן? יש לדעתכם הבדל בין סטודנט ו/או אדם צעיר בתחילת דרכו שעובד בעבודות מסוג מסוים, מול אדם מבוגר, משכיל יותר או פחות ובעל ניסיון זה או אחר שעובד בעבודה לא מקצועית כדי להתפרנס? עובדים איתכם אולי אנשים כאלו?

nofi1456

New member
אף פעם לא זלזלו בי בצורה ישירה אבל ראיתי את זה המון בעקיפין

יש הרבה אנשים שמזמזלים בעבודות מהסוג שהזכרת...ויש לי דוגמאות:
-אף אחד מהחברים שלי (כולנו השתחררנו מהצבא בשנתיים האחרונות) לא עשה מועדפת. כולם תפסו את זה כעבודות פשוטות מידי שמשפילות את מי שעובד בהן והעדיפו לוותר על מענק של קרוב ל10,000 שקל (!!!!). לפני שהתחלתי לעבוד בתחנת דלק כמה מהחברים ניסו לשכנע אותי שזה לא מתאים לי. גם כי זאת עבודה "מלוכלכת" וגם כי אני בת (מה הקשר?!).
מי מהם שמצא עבודה אחרת, הרוויח פחות ממה שאני הרווחתי בתחנת דלק.
-כשהייתי מלצרית וסיפרתי לחברה שלי מהצבא שאני שוטפת כלים כחלק מהעבודה (כי זה מקום קטן ואין צורך להחזיק עובד נפרד לשטיפת כלים), היא פשוט הייתה בשוק. "מהה?!!?!?!? את שוטפת כלים!?!?!?!?! איכס!!! מסכנה!!! בחיים לא הייתי מסכימה!!!" ככה פחות או יותר הייתה התגובה שלה.
-ידיד שלי עבר סיווג בטחוני בצבא וביחידה שלו נהוג לשלוח את אלה שלקראת שחרור לראיונות עבודה בחברות שדורשות אנשים עם סיווג. והמשכורת כמובן בהתאם - גבוהה. אז נהוג שהמשכורת שמרוויחים היא סביבות 15,000 (על ההתחלה, כן?).
כשהוא השתחרר דיברנו לפני הראיון והוא אמר לי "אין מצב שאני מתפשר על פחות מ18,000...
הייתי בשוק! אנשים פשוט לא יודעים מתי לעצור. הוא אמר שישקול אפילו לוותר על העבודה אם יקבל הצעה לא "הולמת"...
די הזוי כי מי מוצא עבודה עם משכורת כזאת בגיל כל כך צעיר??? לדעתי צריך לקפוץ על ההזדמנויות האלה.
וכנראה - ככה גם הוא חשב. בסוף "התפשר" על 12,000. ודלקן. מסכן ממש

בקיצור, אנשים מרחמים על עצמם יותר מידי. האגו שלהם משחק תפקיד גדול מידי במציאת עבודה.
אנשים לא מבינים שעבודה כמו מנקה רחובות או קופאית בסופר או שוטף כלים במסעדה הן עבודות שמכבדות את בעליהן בדיוק כמו מנכ"לים או עורכי דין או דוקטורים.
אין מה לעשות, אתה יכול להרוויח את ה1,000,000,000,000,000 שלך לחודש..אבל ברגע שתהיה לך מצוקה הכי קטנה ותצטרך לבחור בין אוכל לתרופות, אתה תבין שאין מה לעשות, תתפוס את המטאטא או את הסקוטץ' ותתחיל לנקות. מה עדיף? לשבת בבית ולמות מהגאווה של עצמך?
וכמובן, זה יכול לקרות גם לסטודנט וגם למישהו שעובד כבר 30 שנה.

במדינה שכל כך מתלוננים בה על יוקר המחיה, כל כך אירוני שמתלוננים גם על עבודה.
(איך אף אחד עדיין לא המציא כסף שגדל על עצים????)

a wild rose

New member
נתקלתי בלא מעט אנשים כאלו

אני לא אוהבת באופן כללי את הנטייה הישראלית להעביר ביקורת על כל דבר שמישהו אחר עושה ולזלזל בשיקולים שמובילים את אותו אדם, כשבמקרה של עבודה "נחותה" השיקול הוא להתפרנס, והיות שלא כולם יכולים לעבוד בהייטק בשכר של 6 ספרות וקורה לפעמים גם שאדם שיש לו מקצוע וניסיון מוצא את עצמו מפוטר ומתקשה למצוא עבודה שהולמת את כישוריו, והיות שכולם צריכים לאכול ולפעמים גם להאכיל ילדים, הדבר הכי הגיוני הוא לעבוד במה שניתן, גם אם זה לא המקצוע הכי זוהר שיש וגם אם השכר לא מאוד גבוה.
&nbsp
כשהייתי סטודנטית וגם קצת אחרי שסיימתי, עבדתי במזכירות ערב. זו הייתה עבודה נוחה שלא פגעה לי בלימודים והשכר היה סביר מאוד יחסית למה שהשקעתי ולמה שהייתי צריכה, אבל יצא לי לשמוע מלא מעט אנשים ביקורת על זה וכל מיני "זה מה שאת עושה?!" "לא עדיף למלצר?" ועוד פנינים.
לפעמים אנשים גם לא מבינים שכמו שנופי כתבה, לשבת בבית ולמות מהגאווה של עצמך זה לא דבר סימפטי במיוחד, ומאוד קל לאנשים להעביר ביקורת בזמן שהם עובדים בעבודה "לא נחותה" או שזו מישהי שיש לה בעל שמפרנס אותה - לא מזמן פגשתי מישהי שהרבה זמן לא יצא לנו להיפגש, וכשהתעדכנו זו בקורותיה של זו היא שאלה אותי אם אני עובדת, וכשעניתי שמן הסתם, היא אמרה שזה לא "מן הסתם" כי היא לא עובדת כבר שנתיים, ושיתפה אותי בחייה כמובטלת והופתעה מאוד לגלות שמימי לא חתמתי אבטלה ושאני לא יודעת מה זה להיות מובטלת. היא לא חשבה מן הסתם שאין לי סיבה לא לעבוד ושהמשמעות מבחינתי של לא לעבוד היא לגור ברחוב כי אין מי שישלם בשבילי את השכ"ד ואת הוצאות המחיה, וגם אם אקלע חלילה למצב של אבטלה, אני לא אוכל להרשות לעצמי לא לעבוד גם במחיר של לעבוד בעבודה "נחותה".

הזכרת לי עוד משהו

מה שכתבת על מי ששאלו אותך אם לא עדיף למלצר - בתקופה שמלצרתי (לפני האוניברסיטה ובמהלך הלימודים), יצא לי לשמוע את ההפך: מישהי שהכרתי שעבדה בפאסט פוד (שכר מינימום למי שלא יודע, בגלל זה לרוב עובדים שם נוער - היא הייתה בת 20+), התגובה שלה לכך שהבינה שאני עובדת כמלצרית במסעדה הייתה "זה מה שאת עושה?!" בנימה הכי מתנשאת שאפשר בערך, מהסוג שאם היה מופנה אל אשה בת 40 עם תואר שני שממלצרת היה נשמע לי מוגזם, ועל אחת כמה וכמה כשזה הגיע ממישהי שעבדה בשכר מינימום כקופאית בפאסט פוד - גם אם היא חושבת שזה יותר מכובד ממלצרות, גם עבור סטודנטים, אני חושבת שרק בגלל פערי השכר עדיף למלצר ולא לעבוד בפאסט פוד (בשביל ההשוואה - אני בשבוע עשיתי יותר ממה שהיא עשתה בחודש ממוצע, ובלי לעבוד כל יום).

לצד זאת, באמצע התואר הראשון נטשתי את המלצרות ונדרתי לא לחזור לשם אלא אם ממש לא תהיה ברירה, אבל כשהתקרבתי לסיום התואר וקלטתי כמה חובות כספיים יש לי, לצד ההבנה שבמשרה מלאה ראשונה לא אשתכר שכר גבוה מאוד, עלתה לי המחשבה למלצר חודשיים במשרה מלאה כדי לסגור את החובות. זו הייתה מחשבה כללית שבסוף לא יצאה לפועל, אבל עשיתי טעות ושיתפתי בזה מישהו מהתחום שחשבתי שיסייע לי (בשלב שהייתי בו נדרשה פרוטקציה כדי להתקבל למלצרות), והוא ניסה לשכנע אותי למלצר במסעדה בהרצליה פיתוח בטענה שעושים שם המון טיפים, וכשהזכרתי לו שאני גרה בר"ג, התגובה שלו הייתה שעם כמה שמרוויחים שם שווה לי לקנות רכב... כפי שבטח הבנתם, הוא לא ממש הבין שהתכנון שלי היה למלצר חודשיים כדי לסגור חובות, כך שרכישת רכב הייתה חסרת היגיון ביותר מהיבט אחד.

eietmo

New member
טוב אני חדשה פה

וגם לא ממש נותנת שירות יותר (מהנדסת...כלומר שאני מתמודדת עם לקוחות אבל זה לא ממש אותו הדבר :) )
&nbsp
בכל מקרה, אני עבדתי בעבודות מכל סוגן, עבדתי בחנות קפה, עבדתי במטבח (וגם שטפתי כלים מדי פעם), עבדתי בחנויות...
&nbsp
אני מאוד שמחה שעבדתי במקומות כאלו. זה מאוד נותן לי הערכה למה שיש לי כיום וכמה קלה העבודה שלי יחסית למה שהיא נהגה להיות, מאוד עזר לי לפתח כלים שקשה להשיג במשרד (כמו יחסי אנוש, או כישורי בישול), והכי חשוב- החזרתי את כל החובות שלי תוך פחות משנה מסיום הלימודים! לא ממש בגלל המשוכורות הזעומות, אלא יותר כי התרגלתי לאורח חיים צנוע יחסית.
לדעתי כל עבודה מכבדת את בעליה. מצחיק אותי שאנשים חושבים שיש או אין כבוד בעבודה כלשהיא, אחרי הכל רוב האנשים לא הכי אוהבים את העבודה שלהם והם רק רוצים לחזור למשפחה שלהם...

ברוכה הבאה

אני מאוד מזדהה עם מה שכתבת - גם לי העבודות הזמניות נתנו הערכה לעבודות שהגיעו לאחר מכן, כשההערכה נוספת היא גם לכסף, שזה דבר שמסתבר שלא כולם מעריכים. מה שאת וwild rose כתבתן הזכיר לי ביקורת שקיבלתי בזמנו מכמה אנשים על כך שבתקופה של בין עבודות עבדתי בעבודות זמניות ולא המתנתי 3 חודשים בשביל לחתום אבטלה ולקבל "כסף שמגיע מהמדינה", ובסכומים שהיו גבוהים יותר ממה שהרווחתי בזמניות. כשניסיתי להסביר שגם באותם 3 החודשים נדרש לשלם שכ"ד ולאכול, לא נראה שאותם אנשים הבינו.

eietmo

New member
תודה :)

&nbsp
כן זה דיי הזוי על מה אנשים מבקרים...על עבודה קשה? וכסף שמגיע מהמדינה בעצם מגיע מהאזרחים :\

אני מכירה את זה מצוין מצד אחר

זה עוד דבר שנתקלתי בו המון כשעבדתי בחברת כ"א, אנשים הפגינו זלזול עצום בעבודות שונות שהוצעו להם, שמעתי לא מעט פעמים משפטים כמו "אני לא עושה דברים כאלו" "אין לכם משהו יותר מכובד?" ומשפטים דומים, וגם מבטים מזועזעים. באף אחד מהמקרים לא היה מדובר בעבודות ניקיון או בעבודות פיזיות או שמעורבות בקטעים משפילים או מלכלכים - אבל יש אנשים שמבחינתם לא כל עבודה מכבדת את בעליה, ויעדיפו לשבת בבית ולא להרוויח כלום.
&nbsp
אני מתכוונת לעבודות כמו מוקדנים, עבודות פקידותיות, ביצוע משובים טלפונים, עבודות ארכיון כמו תיוק וסידור ודברים בסגנון - אני עד היום לא הבנתי מה לא מכובד בעבודות כאלו.

למעלה