כל עוד בלבב פנימה...

כל עוד בלבב פנימה...

המורה לביולוגיה שלנו סיפרה היום על הדגמה שהיא עשתה בשיעור על לב של פרה, כדי להבין איך הלב עובד. היא סיפרה שהיא קנתה את הלב מהקצב.. בהתחלה התנגדתי אוטומטית וחשבתי שאם יעשו כזה ניסוי אצלנו, אני פשוט אצא מהכיתה, אבל אחר כך חשבתי, שמעבר לגועל... למה? מה הבעייה האידיאולוגית עם זה? הרי הפרה נרצחה כבר, והתרומה לתעשיית הבשר- נעשתה כבר, ואין כאן עניין של ניסוי בבעל חיים, אז מה זה ישנה אם אני אהיה שם או לא? למישהו יש תשובה?

lifegirl

New member
"קנתה את הלב מהקצב"...

וזאת הבעייה בעצם. כיוון שקנתה את הלב- תרמה לתעשיית הבשר... מעבר לכך שלב של פרה זה לא תוצר לוואי- אלא איבר שאוכלים... אבל אפילו אם היה מדובר על תוצר לוואי- הרי שבקנייה שלו- אתה תורם לתעשייה... (אם הייתי משלמת לבעל מפעל לעפרונות על העפרונות- וגם על הנסורת שנוצרת כשמייצרים עפרונות... הרי שהיה משתלם לו יותר לייצר עפרונות...). וחוצמזה- א/נשים רבים לא מקשרות בין הסטייק בצלחת שלהם לפרה שעושה מוווו. בדרך-כלל, הן מזדעזעות מאד לראות בשר לא מעובד... (הרבה א/נשים הפכו לצמחוניות בשל כך..). כשמציגים איברים של פרה סתם כך בכתה- אתה מחשל את הצופות... א/נשים שניתחו לב של פרה (ושרדו..)- יזדעזעו פחות לראות ראש של פרה שחוטה...

הצופים, אני מבקש

אנחנו כיתה של 20 בנים ו8 בנות... אבל התרומה כבר נעשתה, מה זה משנה אם אני אהיה שם או לא?

משנה! ומשנה מאוד!

דבר ראשון, אני הודעתי מראש למורה שאני לא מוכן (ככה שאת הלב בשבילי לא הזמינו). דבר שני, אם תיצור מספיק התנגדות בקרב התלמידים ותספק למורים חלופה אמיתית (ויש חלופות מוצלחות יותר!) ייתכן כי כל הניסוי יתבטל השנה. ואם לא השנה אז לשנה הבאה. חוץ מזה, שזה טריגר מעולה לדיון על ניסויים בבע"ח ועל תעשיית הבשר.

זה לא "להזמין לב"...

זה לב אחד שמזמינים לכולם. גם אם אני לא אהיה שם יזמינו אותו. ואני מדבר על מצב היפותטי, היא רק סיפרה על הניסוי הזה.

lifegirl

New member
משנה מאד...!

האם לגיטימי בעיניך שמזמינים לב ומנתחים אותו? אני מקווה מאד שלא. לכן, הבע מחאה. אם תשתתף בניתוח, ואפילו- בתור צופה בלבד, סימן שהדבר מקובל עליך (נכון יותר לומר- לא מפריע לך...). הבע מחאה. תודיע למורה שאתה לא משתתף. א. אם הרבה תלמידות לא ישתתפו- היא תמצא אלטרנטיבה. ב. הצג לה אלטרנטיבות. אולי היא לא מודעת לאפשרויות שלה? (בעיקר אם מדובר על ניתוח בודד- המורה מבצעת והתלמידות מסתכלות- הרי שאפשר להציג סרט...). ג. כמו שאלון אמר- הזדמנות נפלאה לדיון...

תלמידים! ת-ל-מ-י-ד-י-ם!

אין כאן עניין של מחאה, מכיוון שאיננו מחויבים להשתתף בניסוי, זה למי שרוצה.

rastotman

New member
זה לא משנה הרבה

זה יהייה בעיקר בשבילך ובשביל להביע נקודה מסויימת. אבל אם אתה לא הולך להטיף לחברים שלך שלהרוג פרות זה לא בסדר, אז זה לא משנה אם תצפה בניתוח ותבין את מה שהמורה מדברת עליו. רק שזה בעצם בדיוק כמו לקחת ביס משווארמה שמישהו אחר קנה לעצמו.
.

MooN aka asdfgh

New member
אז מה?!?!?!

גם לי יש את אותה הבעיה, רק שאצלי זו לא בעיה, ברור לי מה אני הולך לעשות... אין שום סיכוי שאני אשאר בכיתה בזמן ניסוי כזה...

למעלה