כל עם ישראל צריך להרכין ראש

נכון. יע"ז מרתיעה אותי הנהייה

פתאום אחרי קסמי אישיותו. האיש היה גזען, פנאט ושובניסט. היחידה שהיה לה את האומץ והיושרה לומר את זה גם עכשיו היא יעל דיין. כל השאר....חבל"ז. הרצח הוא איום, עצם המעשה מביא אותנו אל פתחה של מלחמה מסוג שונה , נפרצה עוד קצת תחושת הבטחון האישי, עצוב עבור משפחתו ומקורביו. בין זה לבין פסטיבל המחמאות לאנושיותו הכובשת, המרחק גדול. זוהי אותה אישיות אנושית שהמציאה את רעיון הטרנספר. זוהי אותה אישיות יחידה בין 120 חברי כנסת שהצביעה נגד החוק למניעת הטרדה מינית כי זה יפריע למפקדים בצבא (או קשקוש דומה).

אורן פה!

New member
לא יכולתי לאמר את זה טוב יותר

ובנוסף, עצבנו אותי כל הקשקושים על כך שהוא ישר... האיש היה מושחת בצורה בלתי רגילה, ועשה דברים מגעילים לכל מי שהיה בדרגה יותר גבוהה ממנו. הרצח באמת איום, אבל אני עצוב בדיוק כמו שהייתי עצוב אם היה מת איזה מישהו שאני לא מכיר שחי באיזה מדינה נידחת באפריקה.

אגב, כנראה שהפאנאטיות זורמת בדם

המשפחה הזו. הבן לא הגיע ללוויית אביו כי כהן לא מביא את אביו לקבורה.

ציפי ג

New member
חנה כמה התנשאות במשפט הזה

הבן הגיע להלווית אביו, והשתתף בקריעה ובטכסים המקדימים את עצם הקבורה. סייר בנימין גם קרא קדיש על גופת אביו, וגם הספידו. כהן מלווה את אביו, אימו, אחיו, אחותו, אשתו וילדיו, עד הקבר עצמו ולא נטמא להם (הנה טומאה שאינה טומאת האשה, וממנה מתעלמים - טומאת המת) וכבת כהן אני בהחלט יודעת את הדינים. הבן לא נכנס לבית הקברות כי מנהג ירושלים הוא שבנים לא רואים את קבורת הוריהם. כך גם חמי לא ליווה את הוריו, משום שנקברו בירושלים, וכך גם עוד רבים המקפידים על קיום מנהג המקום. את יכולה לתמוה עליו, להביע פליאה, אבל להגיד שהוא פאנאט זו כבר שפוטיות, ועוד להלביש לה דין שלא קיים. אם גנדי חי עם בנו בשלום, מי את שתדוני את הבן לכף חובה?

giingiit

New member
לפחות הוא מכבד את אביו

מה שלא תמיד ניתן לאמר על אלו שהתחנכו בחינוך לא דתי. שבת שלום תמנה

giingiit

New member
לא יודעת על חינוך דתי באופן אישי

אבל חינוך חרדי מחנך ילדים לכבד את הוריהם. הרי זו אחת מהמצוות החשובות ביותר ביהדות - כיבוד אב ואם. בכלל, היהדות החרדית רואה בהורים זקנים נכס, לא עול. אני רואה איזה יחס זקנים מקבלים. יוצאי דופן יש לכאן ולכאן אבל באופן כללי הרוב הגדולשל חרדים מכבדים מאד את הוריהם. שבת שלום לך תמנה אגב, את ציפי שכתבה פעם ביהדות באיאואל?

טל קר

New member
למרבה הצער, אם הצאצא חרדי

אך ההורים חילוניים, נעלמת לה כבדרך פלא מצווה זו. ספרם של פרופ´ מלר וד"ר מלר "שדים מגיחים מאפלה" מרכז מקצת מהסיפורים של הורים שאיבדו את ילדיהם לטובת הדת, כשהאחרונים ניתקו איתם קשר.

giingiit

New member
אולי כדאי שתשאלי את צופית

למה בנה לא מסכים שהיא תבוא אליו הביתה. היא יוצאת דופן ואני לא מכירה סיפור נוסף כזה, שילד הצטרךלמנוע מהוריו לבוא אליו. כנראה שהבעיה היא איתה ולא איתו. תשאלי אותה או בעצם, למה שלא תשאלי אצל בנה? אני בטוחה שהיא תרצה שהאמת תצא לאור ולא תתנג שבנה יסביר לך למה... שבת שלום תמנה

טל קר

New member
אין לי מושג מי זו צופית,אבל ילדים

שמתנתקים מההורים בשל חזרתם בתשובה זה ממש לא סיפור יוצא דופן. כאמור,מספר סיפורים כאלה את יכולה למצוא בספרם של פרופ´ מלר וד"ר מלר "שדים מגיחים מאפלה". אגב, למיטב ידיעתי יש קבוצת תמיכה להורים שילדיהם חזרו בתשובה ואף ניתקו עימם את הקשר. נראה לי שפתרונה של ה"סתירה" הוא כנראה שהמדד של האם את ספציפית מכירה או לא עוד מקרה כזה, הוא לא ממש רלוונטי.

cusamano

New member
חינוך ילדים לכבוד?! הייתי אומר לפחד

עוד מצווה חשובה "חוסך שבטו מכה בנו" נותן לאב החרדי את ה"זכות" להכות את בנו כי ככה לדעתם החינוך יכול לעבוד טוב יותר הילד יכבד את אביו המכה אותו על דברים שלא עשה טוב. האם זה חינוך? זו הפחדה! עונש פיזי הוכח מספר פעמים כלא פרקטי. החינוך החרדי מחנך את ילדיו לפחד מהוריהם ולא לכבד אותם. זה חינוך מוטעה ונוראי שיכול להשאיר לילד צלקות לכל החיים

אנדרי ז

New member
זה רק סממן

הרי אלוהים אמור להיות במובן מסויים האבא של כולנו, והוא מעניש בחומרה את מי שלא מקיים את מצוותיו. מכאן זה רק צעד קטן למימוש של אותם יחסי טרור בין אב לילדיו גם במסגרת המשפחתית הפרטית.

יש מידה של מגלומניה שבטית

לחשוב שהכהנים מורמים מעם ומעגל החיים מטמא אותם. אלא אם כן לא שמתי לב והם עדיין משרתים את האל במקדשו... בינתיים הטקסיות הפחות או יותר אלילית - פגאנית הזאת היא תרוץ נפלא להמנעות מחובות מוסריות בסיסיות של בני אדם או קרדום להציק עימו לאזרחים ואזרחיות יישרי דרך.

דנינקי30

New member
הדיון לא שייך לפורום זה

גנדי היה בן אדם, וגם שר בישראל, ורציחתו היא מעשה נבלה, ואנחנו מוחים על כך ומתקוממים כנגד כך, ואתר חופש גם שם דף לכבודו. כאדם. יחד עם זאת אני סבור, שכל הדיון שנערך כאן בפורום איננו שייך לאתר חופש, והרי זה פורום של חופש. גנדי לא עסק במאבק לחופש מכפייה דתית, הוא גם לא ראה בהתחרדות = החזרה בתשובה, מערכת פסולה או שגויה, ולכן אני בדעה שזה לא הפורום לדבר אודותיו, לטוב או לרע. אני אישית מזדהה עם אלו, שאינם הולכים בתלם "אחרי מות קדושים", ואני ממשיך לראות בו גזען, אדם אגרסיבי, גס בהתבטאויות כלפי יריביו, ואם היו לו תכונות טובות אחרות - אין הן מכסות על ערוותו הרעה.

דנינקי, זהו בדיוק הפורום כמו שלא

הייתי פוסלת על הסף דיון בפורום פמיניזם ו/או אקטואליה ו/או מרץ ו/או כל פורום פוליטי או חברתי רלוונטי. זאת משום שגנדי ז"ל התברך במגוון רב של דעות גזעניות וחשוכות הן בתמיכתו דה-פקטו במגזרים היוצרים חלק לא קטן מהכפייה הדתית בארץ, הן בשובניזם חשוך וקיצוני, והן בגישה פוליטית גזענית קשה. דגעותיו היו קיצוניות דיין להאפיל בעיני על תכונות טובות שמן הסתם היו לו כאדם פרטי. כי אדם נפלא וחבר טוב שתומך בהטרדה מינית כנורמה, דוגל בטרנספר וכולי - אינו ראוי לתשבוחות כאדם.

דנינקי30

New member
טעות בכתובת

גנדי היה בן אדם, וגם שר בישראל, ורציחתו היא מעשה נבלה, ואנחנו מוחים על כך ומתקוממים כנגד כך, ואתר חופש גם שם דף לכבודו. כאדם. עם זאת אני סבור, שכל הדיון שנערך כאן בפורום איננו שייך לאתר חופש, והרי זה פורום של חופש. גנדי לא עסק במאבק לחופש מכפייה דתית, הוא גם לא ראה בהתחרדות = החזרה בתשובה, מערכת פסולה או שגויה, ולכן אני בדעה שזה לא הפורום לדבר אודותיו, לטוב או לרע. אני אישית מזדהה עם אלו, שאינם הולכים בתלם "אחרי מות קדושים", ואני ממשיך לראות בו גזען, אדם אגרסיבי, גס בהתבטאויות כלפי יריביו, ואם היו לו תכונות טובות אחרות - אין הן מכסות על ערוותו הרעה.

למעלה