חוסר הבנה
אני הוא בן 17 - לא את. אני הוא הילד. אמרת כי ילדים נוטים לבצע מעשים לא זהירים בשיקול של רגע - ודיברתי על כך. וזה בדיוק מה שאני מנסה להסביר! שאצלה - זה ריק. אצלה זה פיקציה, וזאת הנקודה שלי! אצלה, ה``עולם המעוות`` הזה שהיא ממציאה בדמיונה הוא בגדר מבחן, שלה, שלי ושלך, הוא בעצם לראות דברים שלא באמת קיימים ולראות למה הם גורמים. בשורה שציינת רציתי להסביר לך שאולי עולמך האישי, שאפילו שכן חווה חוויות הקשורות לנושא - אינו מתחבר לצד זה של החיים. שמתי לב בשירייך תמיד לאושר, לשמחת חיים שמקיפה אותם - ואילו שירי ושיריה אינם כאלו. הצד האפל יותר של החיים לא צריך להתפס כמעוות - המוות לא אמור להתפס כדבר שבל נכתוב עליו בצורה מזעזעת. אני לא שמח לספר לך שאני בדיוק כמוך חוויתי ב 2 צידי המטבע פה. ולמדתי בדיוק את אותו דבר - איך לא ראיתי ? ואולי באמת אנו אשמים שלא ראינו. הפס הדק הזה, והפיקציה שהיא מלבישה בדיוק בנקודה הזו שכואבת לך מעולמך הפרטי, ולאחרים מעולמם הפרטי - ואילו לאחרים לא, לאחרים האפשרות שלהם להתקרב לפס הזה היא אולי לקרוא עליו - גם אם מה שכתוב הוא פיקציה. וכן אני נעול על חופש הביטוי, אבל גם אחרי קריאה שניה ושלישית אני לא חושב שעירבבתי פה, שעניתי כלאחר יד, שאמרתי משהו שלא לקחתי ברצינות - להפך הוא הנכון. אני, שצפיתי כמוך וחוויתי על בשרי את המוות הזה, ומצד שני גם התקשרתי לאמבולנס כשהיה צריך, למדתי דבר אחר - אני למדתי כמה חשוב לתת את האופציה הזו לדבר על הנושא, גם אם לי זה כואב, גם אם אני מרגיש פה זילזול מצד הכותבת מכיוון שהיא בעצם כותבת על פיקציה ומכאיבה לרגש שיש בי ובך, בגלל זה לא נסכים שתכתוב על נושאים אלו? כי כואב לנו? מקווה שהתשובה לשאלה זו היא לא... ונכון, אני נעול על חופש ביטוי, או יותר נכון לפי הגישה האמריקאית נעול על הרעיון של ``סכנה ברורה מידית`` - ולפי כל הקריטריונים אני איני רואה פה סכנה ברורה ומיידית - להפך הוא הנכון! אם תחליטי שכן לצנזר, וכן להשתיק, _אז_ תהיה הסכנה, אז יכול בן אדם (חס וחלילה..) לנסות למצוא את תגובתם של אנשים לפיקציה הזאת ע``י מימושה. אם נחשוב רגע אולי על הסיבה שבגללה הכותבת כותבת את מה שכתבה - אני באמת לא חושב שזה בשביל לעצבן אותך ואותי. אני חושב שזוהי סקרנות, סקרנות לעולם שונה, לפי דברייך גם מעוות (למרות שאינני מסכים עם כך שהסקרנות, חקירה, התבוננות והתעסקות במוות היא דבר מעוות), עולם שבשבילה הוא באמת פיקציה, ולכן היא כותבת עליו. קשה לי לחשוב שעומדת ילדה ``רעה``, אני רואה מישהי שמחפשת לזעזע את עצמה, ואחרים, והדרך שלה היא ע``י כתיבה - לעומת חברינו שניסו זאת בדרכים אחרים. עוד תוספת קטנה ענבל - אין בהודעה זאת ולא היו באחרות שום נימה של זילזול מצידי, להפך, אני מאוד מאוד מכבד אותך וחושב שאת עושה עבודה נפלאה, ומתוך סקרנות אמיתית ואכפתיות אני מנסה להעביר לך את נקודתי. אני חושב שההתדינות בנושא יכולה רק לעזור ואשמח אם להבא לא תגידי שאני ``איני מתייחס ברצינות, מערבב, לא מבין, ועונה כלאחר יד``. אסף.