כל שנה מחדש אותו סיפור-מרוב דאגה שיישאר חמץ..

אמרלדה

Active member
אני לא מגיעה מהמקום הזה, כי שניצלים זה ממש

לא אותו דבר, ולא רק סופגניות.

אני מגיעה ממקום אחר: לא מטגנת.

ועכשיו אני בודקת מה אפשר ואיך אפשר להחליף. אז שניצלים בתנור בד"כ עושים בלי ציפוי, אני עושה אותם עם, חום גבוה לדקה ושתיים, ומורידה חום. סופגניות אני מכינה סופגניות אפויות. יש המון מתכונים באינטרנט. לביבות מכל הסוגים בתנור, עם קצת שמן למטה וקצת שמן מעל (הברשה). דגים רק בתנור או בגריל (וכשמתפנקים בקיץ, על האש). ירקות אנטיפסטי בתנור.

להגיד לך שזה יוצא ממש אותו דבר? לא אמרתי אף פעם. אני אומרת אחרת: יוצא טעים.

הבנים שלי, שהם בגיל השלושים פלוס וגרים בבתים משלהם, לא אוכלים מטוגן גם בבית שלהם. הרגלים. יותר מדי שמן לטעמנו. אבל הבן הצעיר שלי אומר: יש דבר אחד שבגללו כדאי לאכול מטוגן, וזה שניצל אמיתי. סבבה. אז הוא יכול להכין לו שניצל אמיתי פעם ב... אני אומרת אותו דבר על פלאפל. אז קונה פעם בחודש חודשיים. עדיין ההרגלים עדיפים. וגם, טעימים.

shira1960

Active member
כל שנה מחדש אותו סיפור-מרוב דאגה שיישאר חמץ..

עכשיו אני במחסור... צריכה לקנות פירורי לחם למשל, ואין לי קמח ורציתי לאפות.... שוכחת שבכל זאת צריך לאכול קצת בין פורים
לפסח

אמרלדה

Active member
אצלי בשלב הזה, קצת אחרי שכל המצרכים נגמרים

קונה רק קמח מצה כשר

ואופה אתו את כל מה שצריך בחודש הזה.

ואגב, גם בפסח, אף פעם לא הבנתי את הטענה שאין מה לאכול.

ירקות - יש? עוף ובשר - יש? פשטידות - מכינה הרבה יותר מאשר במשך השנה, פשטידות עם קמח מצה או קמח תפוחי אדמה וזהו. מסודרים. ואפילו לא מטגנים לביבות למיניהן. כי מה לי ולטיגונים? מה שאפשר לטגן, אפשר גם לאפות.

shira1960

Active member
הבעיה היא שאצלנו נהוג לא להשתמש בק. מצה

בין פורים לפסח. ובכלל, אני מעדיפה פירורי לחם - קמח מצות כבד מדי לקציצות.

ואת צודקת שלא חסר מה לאכול! אני בכלל לא מכינה פשטידות (גם לא במשך השנה), אנחנו אוכלים כרגיל - סלטים , עוף, קציצות...

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
שירה, נסי שקדים טחונים במקום - קונה לפסח

מילא כי משתמשת לאפיה ובמקום פרורים, ואים בעיה להשתמש לפני פסח.

tzivi1

New member
שירה, לאיזה קציצות הכוונה?

אם קציצות בשר - אני לא שמה בכלל פירורי לחם או כל דבר דומה. פשוט להוסיף ביצה או שתיים (תלוי בכמות), וכאשר מכדררים את הקציצות - דוחסים אותן פנימה. אפשר להוסיף גם ירק מגורר, ששומר על אווריריות, והן נשארות שלמות.

אם אלו קציצות ירק/ קטניות - את יכולה להוסיף קמח עדשים כתומות/ קמח שקדים/ קמח חומוס (רק קחי בחשבון שהחומוס מורגש).

shira1960

Active member
Tzivi לא משנה איזה קציצות -

יש איזה דרישה לקראנציות ולכן אני מגלגלת אותם בפירורי לחם/פנקו/סולת (או תערובת). לקציצות בקר אני לא מוסיפה פירורי לחם (רק לציפוי) וגם לא ביצה. לקציצות עוף אני מוסיפה ביצה + פירורי לחם (וגם פירורי לחם לציפוי). לקציצות עדשים אני מוסיפה שיבולת שועל לספיחת נוזלים (שהסתבר לי היום שגם המלאי של השיבלת שועל הולך ונעלם) ו... פירורי לחם לציפוי.

tzivi1

New member
לציפוי את יכולה להשתמש בשומשום (זה יוצא אחרת,

טעם השומשום דומיננטי, לדעתי פירורי לחם יותר מוצלח, ואני פשוט הייתי מוותרת על הציפוי).

לקציצות עוף - לדעתי את יכולה להשמיט מהתערובת את פירורי הלחם, אולי שימי עוד ביצה (וירק מגורר אם מתחשק לך).

לקציצות עדשים - הכי מתאים בעולם קמח עדשים כתומות.

shira1960

Active member
תודה - שומשום ממש לא הולך לקליינט הזה

אני צריכה לבדוק את הקמח עדשים הזה . תודה על הטיפ!

tzivi1

New member
שירה, הכוונה בקמח עדשים היתה רק לספיחת נוזלים

בציפוי זה לא מוצלח.

ציפוי מעולה לקציצות/שניצל

שבבי תפו"א-אני משתמשת גם בימות השנה במקום פירורי לחם.

שריתי76

New member
אצלנו הפוך...

החצי היה בשבוע שעבר בפגישה באסם (מטעם העבודה), ויצא עם מזוודה מלאה בחבילות פתיתים, עוגות, קמח ועוד ועוד

לא ממש מטריד אותי. להפך. ב"ה יש מי שיאכל

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אני כנראה אקנה קמח השבוע כי

רוצה להכין כמות גדולה מהרגיל של פיצה, גם לחברים שעוברים דירה היום, ונותרתי רק עם קילו וקצת.

למעלה