כמה אבא מעורב בגידול התינוק???

magal101

New member
כמה אבא מעורב בגידול התינוק???

רציתי לשאול כמה אתם מעורבים בגידול התינוק. האם יכול להיות מצב שבו האבא עושה יותר מהאמא? שבו האבא נשאר בבית כשהאמא עושה קרירה ועובדת. האם זה בכלל אפשרי מבחינה אישיותית?

gils33

New member
ברוכים הבאים

זה בהחלט אפשרי,אני מכיר לא מעט גברים שהחליפו את הנשים שלהם בחופשת הלידה ונשארו בבית עם התינוק. זה בהחלט אפשרי אישיותית אם יש לך את האישיות הזאת,לא כל אחד יכול. מה אצלכם?

magal101

New member
אני רוצה אבל לא יכול

לטפל בתינוק זה יכול להיות די משעמם, זאת אומרת-אני יודע להחליף חיתול, לתת אוכל, אבל כשהילדה עלי יותר מחצי שעה, אני מתחיל לפהק, להשתגע משיעמום-כי קשה לעשות דברים ביחד עם זה. הלוואי ויכולתי להרגיש עם זה יותר סיפוק.

gils33

New member
חחח -זה דיי מעייף

העניין הוא אם יש לך את האופי ואת החשק לראות לאט לאט אותה יושבת,פתאום זוחלת , מברברת לה עם כל מה שמסביבה, אני השתגעתי מזה. כל דבר חדש שהיא עשתה היה בשבילי שיא האושר והיא השלישית שלי - היום בת שנה ותשעה חודשים

schlomitsmile

Member
מנהל
לא תאמין כמה דברים למדתי לעשות ביד אחת כי היד השניה מחזיקה תינוק ../images/Emo13.gif זה עניין של תרגול. אבל אתה צודק- כדי שהעסק באמת יעבוד, ההורה צריך להרגיש סיפוק ושימחה מעצם העניין ../images/Emo13.gif

wild sands

New member
מאה אחוז

את ביתי הבכורה גידלתי בעיקר בעצמי, בזמן שאישתי חזרה לעבוד במשך היום. כך זה המשיך עד שהכנסנו אותה לגן בגיל שנה. כאשר בני השני נולד כבר החלפנו (כיוון שמצב התעסוקה שלנו התהפך). אין דבר שלא עשיתי, או שאני לא יודע לעשות בכל הקשור לגידול ילדים. עד היום אני מטפל בילדי יותר מאישתי (שוב בגלל אילוצי תעסוקה). כמובן שהאישיות קובעת. אני נהנה מלהיות מעורב, וחש מחוייבות אדירה לחינוכם ורווחתם של ילדי. הפקפוק בכך שגבר בכלל מסוגל לגדל ילדים, לפחות כמו אישה (ולעיתים גם טוב יותר), הוא מוזר לי. למה שגברים יהיו מוגבלים מאיזו בחינה שהיא הדרושה למילוי התפקיד?

אפשרי וגם כיף

לרגע לא משעמם לי עם הקטנה, תן לי להיות איתה כל יום - כל היום. ללוות את ההתפתחות שלה, לשמוע את המילים הראשונות, את החיוך עם השיניים החדשות... זאת הרגשה של אושר עילאי. מנסיון אני יכול להגיד לך שההצלחה של אישתי בעבודה מתבטאת היטב בבית, באופן חיובי. עושה לי טוב לראות אותה חוזרת מהעבודה עם חיוך על הפרצוף ולא ממורמרת. אם הייתי צריך "לקבור" אותה בבית עם הילדה זה לא היה עושה טוב לאף אחד. אין לי בעיה שהיא מפתחת קריירה, גם כשלפעמים זה על חשבוני, לה יש השכל והכישורים, אז מה'כפת לי שזה מביא הצלחה הביתה + אווירה טובה ? חלק יקראו לי סמרטוט, חלק יבינו שאני לא מקובע מחשבתית במנהגים של פעם. ומה אני חושב ?! תודה לאל שהזוגיות שלי טובה מאי פעם, ויש לי משפחה לתפארת. אמר לי פעם אדם חכם, ששלום בית קודם לכל ובדרך אליו כל האמצעים כשרים.... וואלה צודק.

hirshfe

New member
הכל תלוי באבא

אני מעורב הרבה חבר שלי פחות. עכשיו תחשוב איזה אבא אתה רוצה להיות - ותתנהד רק איך שנכון לך ולאישתך - כי רק שניכם קובעים. מבחנתי הדבר הכי כפי בעולם זה לשכב עם הילד על הבטן. תן לי לעשות את זה ימים אבל זה אני - אתה תעשה את נכון לך

schlomitsmile

Member
מנהל
התשובה בגוף השאלה ../images/Emo13.gif "מבחינה אישיותית"- זה עניין מאד אינדיווידואלי, כל אחד ואישיותו. רוב האבות מעורבים פחות מהאימהות. ברור שיש לזה סיבות חברתיות- סביבתיות: כך חינכו את כולנו. לגברים יש פחות מודלים- בד"כ אבא שלהם היה פחות מעורב מאמא שלהם. הסביבה לא מצפה מאבא רמת מעורבות כמו מאמא- זה עשוי להתבטא ב"נתינת הנחות" לאבא , בחוסר אמון ביכלתו- אפילו מצד זוגתו, ולפעמים אפילו בהצבת מכשולים כגון חוסר סובלנות של מקומות עבודה למחוייבויות הוריות של גברים). אבל לדעתי, גם אם האבות הנפלאים שכאן יכעסו עליי, יש לזה גם סיבות מולדות. גברים ונשים בנויים אחרת, לא רק חיצונית. לרוב הגברים לא יתאים להיות ההורה העיקרי (זה שעושה את רוב הטיפול היומיומי, הפיזי והרגשי). אבל רוב אומר שיש גם מיעוט ../images/Emo13.gif יש גברים שיפרחו באורח חיים של הורה עיקרי.

גרי רשף

New member
האבא שותף מלא לגידול הילדים..

..לא "עוזר לאמא" בטוב ליבו, אלא שותף מלא; וזו גם שליחות גדולה.

למעלה