כמה אהבה!!סיקור הופעה ברקה באר שבע ../images/Emo65.gif 6.7
כמה אהבה. של הקהל למאיר, של מאיר לקהל, של כולנו לשירים שלו, אהבה המניעה את כל השירים, את כל הדמויות שבתוכם, ואת מי שכתב אותם... כל היום חשבתי והתלבטתי האם יהיה לי אומץ להגיד למאיר מזל טוב ליומולדת באיזושהיא דרך. חשבתי על בלון הליום..
בסופו של דבר, באחד מהמעברים בין השירים, כשמאיר מכוון את הגיטרה, מישהי מהקהל מעקה: "מאיר! מזל טוב!", וזה מה שנתן לי את האומץ להתחיל ולשיר בקול: "היום יומולדת..." והקהל הצטרף... זה היה גדול! ודוד עדה נתן את שלו על האורגן וניגן את הצלילים הראשונים של היום יומולדת... מאיר, שנראה לי לא הבין מאיפה זה הגיע, אמר בצניעות- משהו: "תודה רבה.. תודה.." יותר מאוחר, כשהם ירדו מהבמה לפני ההדרן, כל הקהל, בשירה גדולה שוב שר היום יומולדת, עד שמאיר חזר לבמה... בכלל, הקהל אתמול היה קהל חם, אוהב, מלא אנרגיות... כל משפט וחצי בערך של מאיר [בשירים כמובן, כי מעבר לשירים, כמו בד"כ, הוא לא שוחח יותר מידי... רק קצת..] מחאו כפיים בהתלהבות, כל הפסקה בין שיר לשיר [שגם, לא היו הרבה כאלו. הם ניגנו ושרו ללא הרף, שיר אחרי שיר, לא הבנתי איך יש להם עוד כח...] צעקו שמות של שירים שמבקשים שהוא ישיר... באמת, אחלה קהל. קהל קטן יחסית, מבחינת הכמות, (כמו תמיד, בברקה. משפחתי כזה..] אבל מבחינת האיכות- קהל גדול, וכיפי ביותר... וההופעה- מדהימה! אחת הופעות של מאיר בנאי הטובות ביותר שהייתי בהן, אם לא הטובה מכולן. ואני עוד מנסה להבין מה בדיוק גרם לה להיות כזאת.. מלא הפתעות, ואנרגיות כל כך טובות.. אני חושבת שמה שבזכותו נהניתי כל כך היו בעיקר העיבודים הכל כך מושקעים, מעניינים, מוזיקליים, אומנותיים, יפים, וישנים, וחדשים... והקולות שעושים הנגנים שלצד מאיר.. מוסיפים ומעבים ומשביחים את השירים. בצורה יוצאת מן הכלל. דוד עדה, יעל מלאכי ונמרוד לכיש (פעם ראשונה שאני רואה אותו על הבמה. בסיסט חדש. שי ברוך, ממרום מושבו שעל התופים, לפי מה שקלטתי רק ניגן, אך זה כמובן לא מוריד מערכו בהופעה ולו במעט..) כמעט בכל השירים הצטרפו למאיר בקולותיהם, וזה יצר ביצועים מדהימים של השירים. הלוואי והיה לי כאן עכשיו הקלטה של כל הביצועים הללו מההופעה. עם כל הקולות.. שיוציאו כבר דיסק של הופעה! הפלייליסט היה פחות- או יותר דומה להופעה הקודמת שהיינו בה כאן בבאר שבע, אבל חלק מהעיבודים היו חדשים לגמרי, ומדהימים. "לב סדוק", למשל... עיבוד חדש, שקט יחסית, אדיר... ו"אצלך בעולם", שאני לא זוכרת מתי פעם אחרונה שמעתי אותו בהופעה. אין דברים כאלה.. הקהל התחמם לאט לאט, ככל שהתקדמה ההופעה, וב"שמע קולי" זו היתה כבר תפילה אדירה.. השיר הזה מדהים כשלעצמו, וכשהוא בהופעה- פי עשר. העוצמה של כלי הנגינה, והסאונד, והאורות- זה משהו שאי אפשר לדעתי לחוות, אלא בהופעה. (וכאן ההסברים לכל אלו שלא מבינים מה העניין ללכת להופעות. ויש לי כמה חברים כאלו.) "תגידי אש תגידי מים" בביצוע מטורף עם דקות ארוכות של נגינה משובחת לפני ואחרי השיר. איזה מוכשרים, איזה עיבודים.... מה עוד? אם אני אכתוב פה על כל שיר, אני לא אסיים עד מחר.. פשוט תלכו. תלכו להופעות בסיבוב הזה שתכף כבר נגמר, כי רק מי שיהיה שם יבין על מה אני מדברת.. אל תפספסו את זה! מחוץ לפלייליסט המתוכנן, מאיר שר לבקשת הקהל את "אל המנוחה" ["זה שיר שכתבתי בצבא. לא יודע אם זה מעניין אתכם בכלל"..] ואת "הלילה של אתי" [מישו בקהל צעק את זה, ואז אני ציווחתי: "יאלה, הלילה של אתי", ובגלל שהייתי קרובה לבמה, מאיר שמע וענה: "יאלה....
] בשלב מסויים הוא גם הכריז: "אני רוצה שנעשה עכשיו משהו חדש", והם ניגנו כולם יחד קטע ממש ממש יפה!! מוזיקה בלבד, עם קצת קולות בין לבין. הוא לא הרחיב עליו, כך שלא ברור מה מקורו, עניינו.. בסוף "דומינו", הוא הגיש לנו כמה שניות של ניתוח- השורות.. הוא שר: "לי יש אותך כך וגם כך", ואת ה"וגם כך" האחרון, הוא עשה יותר בדיבור מאשר בשירה, בנימה כזו של "גם כך אם זה מי שאת, זה בסדר"... ואמר לנו: "כאילו, אני מקבל אותך כמו שאת, גם ככה..." אז אם לא הבנו עד עכשיו למה התכוון המשורר, עכשיו כבר הכל ברור...
אני מסיימת כאן. לא יודעת אם הצלחתי להעביר כל מה שיש בי על ההופעה הזאת.. מקווה שאת העיקר הצלחתי.. ואני אומרת שוב- פשוט תלכו להופעה. מהר, לפני שייגמר!! תודה רבה לכולם!! למאיר והלהקה על ההופעה, למירי, לכל אנשי הצוות שלקחו חלק בהופעה הזו, לפורום היקר וליסמין העומדת בראשו. רשימת השירים: איילת חן אצלך בעולם טוב לה וגם רע מנגינת הנדודים שמע קולי לב סדוק תגידי אש תגידי מים גשם אל המנוחה אליה לך אלי אל נורא עלילה איימי שירו של שפשף חלומות אחרים דומינו וביניהם אהבה קצרה הדרן- הלילה של אתי כמה אהבה שער הרחמים
כמה אהבה. של הקהל למאיר, של מאיר לקהל, של כולנו לשירים שלו, אהבה המניעה את כל השירים, את כל הדמויות שבתוכם, ואת מי שכתב אותם... כל היום חשבתי והתלבטתי האם יהיה לי אומץ להגיד למאיר מזל טוב ליומולדת באיזושהיא דרך. חשבתי על בלון הליום..