כמה אוכל לתת לדגי זהב?

yosikosh

New member
כמה אוכל לתת לדגי זהב?

יש לי אקווריום עם 2 דגי זהב (בערך 7 ס"מ')ואין לי מושג כמה לתת להם לאכול, בחנות המליצו על 2 גרגירים לכל דג ליום אבל אם אני נותן להם עוד כמה הם קופצים על האוכל כאילו לא אכלו שבוע... האם יש סכנה לדגים לפטם אותם בלי שנשארים שאריות במים? ובכלל כמה הכמות המומלצת?

nirfun

New member
אוכל

7 ס"מ? בטוח? כי אם כן אז תוציא משם את הדגים האלה ותגדל שם דג קרב.... יש סכנה גדולה מאוד בפיטום יתר של הדגים, הדגים הפשוטים או אפילו כל הדגים תמיד ירצו אוכל ויאכלו עד שיתפוצצו.... לכן תאכיל בכמות שהם גומרים בתוך 3 דקות....

סימסית

New member
צריך לתת להם 2-3

גרגירים ביום,לא נורא אם הם אוכלים קצת יותר(גרגיר אחד או שניים יותר)הם שורפים את זה כשהם משתוללים,ולגבי האקווריום,אפילו לדג קרב אין מספיק מקום ב-7 ס"מ ושני דגי זהב לא יכנסו בזה,אני מציעה שתבדוק שוב מה גודל האקווריום שלך...7 ס"מ זב פחות מאורך כף היד...

אורי-

New member
לדעתי הדגים 7 ס"מ.

תהיו קצת רציניים , איפה ראיתם אק' של 7 סנטימטרים??? ולגבי כמות אוכל - מה זה "3 גרגרים" ? אם יש לי אנין נון דק , ואם יש לי במבה שמיועדת לדגי קוי - אז עדיין 3 גרגרים? ההאכלה צריכה להיות בכמות שהדגים יסיימו ב 2-3 דקות , ולאחריהן כבר לא יחפשו אוכל בהסטריה. מדי פעם מוודאים שאכן זו כמות האוכל הדרושה. דגים טרופיים אפשר להאכיל גם פעמיים או שלוש ביום , תלוי בטמפ' של המים (יותר חם - דג יותר פעיל ויותר רעב). כמובן שאם מאכילים יותר מפעם אחת - כל האכלה קטנה יותר. דגי זהב בחורף בבריכות יאכלו הרבה פחות מאשר באביב ובקיץ , כי חילוף החומרים בגופם יורד. תתפלאו לראות עד כמה מהר דגים יכולים לגדול כשיש להם מים נקיים ומרועננים + מרחב שחיה + אוכל איכותי.

סימסית

New member
או קיי...

היום קרתה לי קטאסרופה....בטעות(אבל באמת בטעות...)לא שמתי לב וכשהאכלתי ת'דגים נכנסה לי קצת האצבע למים,והתפזר כל האוכל במים...(כל שנדבק לי..)והם התחילו לזלול ונבהלתי חבל"ז...אז לקחתי ת'מסננת(הייתי בהסטריה כמעט בכיתי)והוצאתי ת'אוכל...אני מפזרת להם קמצוץ גרגירים כל אחד אוכל כמה שמתחשק לו...דג שהיום אכל פחות מחר יוכל יותר...ואם כבר הנושא-כמה ימים דגי שלייר יכולים לשרוד בלי אוכל?

אורי-

New member
לא להלחץ , ממש לא.

אם הם סיימו את זה תוך כמה דקות - זה מה שמגיע להם לקבל כל יום. אם נשפך יותר מדי אוכל - יש שואב רפש , מוציאים איתו שאריות. דגים גודלים במשך תקופה די ארוכה , בטח דגים שקנינו מהחנות , לשם הם מגיעים מוקדם ככל האפשר , כי המגדל רוצה לפנות מקום לעוד מחזור רביה ולא לבזבז אוכל על האוכל... למעשה , כל הדגים ה"פשוטים" (דגי להקה , משריצים , חלק מהציכלידים ) שנמכרים קטנים , יכולים להגיע לגודל המירבי תוך פחות מחודש , עם האכלה נכונה. התנסיתי בזה עם מספר מיני דגים. העניין שווה בייחוד כשמסתכלים גם על ההבדל במחיר בין בוגר לצעיר.

למעלה