כמה אוקטבות זה טוב לגבר?

Velocity

New member
כמה אוקטבות זה טוב לגבר?

תראו, אני ישבתי על הפסנתר כמו שאמרו לי לבדוק אוקטבות ויצא לי בסביבות 2-2.5, כלומר, אני כבר לא מצליח כראוי את הסול השלישי. העניין הוא כזה, מעולם לא עברתי פיתוח קול, אני לא יודע אם אני נחשב בס, באריטון, או טנור, ואין לי מושג איך לבדוק ( מישהו יכול לעזור לי עם זה???). השאלה שלי היא האם זה נחשב גבוה לגבר? אם עוברים פיתוח קול אפשר עוד לעלות? וכמה רמות? נ.ב: התחלתי את הספירה מהדו השני ולא מהראשון. מקווה שתוכלו לעזור לי.

shykedmi2

New member
שתיים וחצי אתה אומר?

משמע מהדו השני של הפסנתר (כאילו, אוקטבה שניה של דו מלמטה??), עד לפה בערך של אוקטבה רביעית? דבר ראשון, זה מנעד מצויין עד כמה שידוע לי. דבר שני, אם אתה מגיע הכי נמוך לדו שני, והכי גבוה לפה רביעי, אז אתה גם באס וגם טנור. אני לא זוכר את ההגדרות המדוייקות. יש הגדרות מדוייקות של טווחי קול. אם אתה מגיע לפה של אוקטבה רביעית, אז אני חושב שזה די גבוה, וגם דו של אוקטבה שניה זה די נמוך. פיתוח קול בהחלט יכול לשפר לך את המנעד. לפעמים אתה מגלה אוקטבות שלמות שיכולת לשיר ולא הצלחת. ככה לפחות קרה לחברים שלי. אני מקווה שאני לא טועה, אבל ככה נראה לי. שי

merafa

New member
אם הבנתי נכון..

את הספירה שלך, אז לפי מה שאני יודעת אתה טנור. למרות שזה תלוי גם בגוון הצליל שלך. אני למדת פיתוח קול, וממליצה לך מאוד ללכת על זה.. למידת פיתוח קול עוזרת לך לא רק בבפיתוח המינעד אלא גם בהפקת צלילים יותר יפים. המטרה בלמידת פיתוח קול היא בעצם השליטה בקול, ככל שאתה שולט בקול יותר כך גם תוכל להפיק צלילים יות נעימים לאוזן (מן הסתם..) יכול להיות שכשבדקת את המנעד שלך פילצטת בלי לשים לב, כך שזה לא בטוח. אתה יכול ללכת למורה לפיתוח קול או אפילו למישהו שלומד ושישמע אותך ויוכל להבהיר לך את העניין.. מקווה שעזרתי:)

למעלה