כמה אחוז מהחרדים הם בעל כורחם?

רפפם

New member
כמה אחוז מהחרדים הם בעל כורחם?

מיוצאים בשאלה שמעתי שהרבה מאוד, אבל המחבת"ים כמובן טוענים אחרת, מי יכול להעריך מה האמת?

אJוכי

New member
אם קיבלת שתי תשובות...

סימן שאין מישהו שיוכל להעריך את האמת.. בשביל זה צריך לעשות סקר, ושהוא יהיה מהימן... ואז לבדוק סטטיסטית.. אישית, אני מניח שיש הרבה אנשים שחיים בעל כורחם, לגבי דברים מסויימים, ומכאן התחושה שיש המון אנשים שחיים כך. אנשים שבאמת לא מאמינים בכלל. אני לא חושב שיש הרבה מאד, באופן יחסי לאוכלוסיה כולה, כמובן..

בשביל לחיות "בעל כורחם"

לא צריך לאבד את האמונה. אני מכירה אנשים מאמינים ועדין בעל כורכם חרדים.

אJוכי

New member
נכון, וזה בדיוק מה שאמרתי

למקרה ו"תהית" אני חושב שיש הרבה אנשים מאמינים. ויש לא מעט אנשים שחיים באורח חיים חרדי, בעל כורחם..

אני חושבת שקשה מאוד להעריך!!

כי אותם חרדים פוחדים להיחשף שמא יעיפו אותם לקיבינימט, הם ינודו מהקהילה שלהם וייזקרו ממוסדות הלימוד. אותם אלו שחיים כך לא יכולים לבוא ולהצהיר את זה. אבל אני בטוחה שתיאורטית אם היו יכולים לשאול אותם, היינו מגיעים למסקנה שחלק נכבד מאוד מהחרדים חיים בעל כורכם!!!!!!!!!

בעל כורחי

נכתב לי בעל כורכם. שאלוהים יסלח לי

רפפם

New member
בסדר, אני לא מדבר על מספר מדויק

אתם פשוט חיים בתוך זה אז יש לכם הערכה שיותר קרובה למציאות מאשר מה שנראה לי מרחוק ומה שהייתי רוצה להאמין (99.99%)

עץ שתול

New member
אני הייתי מנסח את השאלה אחרת

אם היו ניתנים לך את הבחירה איפה להיוולד...כמה חרדים היו בוחרים להוולד כחרדים וכמה כחילונים? כמובן...שכמו לשאלה הזו אין תשובה כי אם הערכה כך גם לאלה כמה חרדים בעל כורחם.

אין סטטיסטיקות בנושא

לא בנושא הזה ולא של יוצאים בשאלה. להלל יש מידע שנשמר בדיסקרטיות מירבית משום מה. בכל אופן, ברור שהאחוזים גבוהים ממה שנראה, וברור שזה בצמיחה.

דבר אחד ברור

לא יודע מה הכמות של האנוסים המדויקת,דבר אחד ברור היא גדולה!אין ספק שזו כבר תופעה ולא סתם מקרים נקודתיים ומי שמנסה להכחיש זאת חי בהדחקה.

רפפם

New member
הלוואי שזה יגיע למסה קריטית

ואז כבר נראה נטישה המונית בשנים הקרובות אכי"ר

למעלה