כמה אמור לעלות כרטיס פתוח לשנה לבואנוס דרך אי

כמה אמור לעלות כרטיס פתוח לשנה לבואנוס דרך אי

אירופה? (כי אין ויזה לאר"הב) ביררנו בכמה סוכנויות איסתא, אשת, אופר שושי ועוד כמה לא מוכרות והמחירים עמדו על 1700$ על המחריים ביררנו לפני שבוע וכמה אנשים שכבר טיילו אמרו לנו שעדיף לחכות לאחרי הקרנבל (אפילו שאנחנו בכלל לא רצינו לנסוע בקרנבל אלה בסביבות ה19 - 21 לפברואר. המחיר יקר או שזה המחיר? כדאי לחכות ליום ראשון כדי לקנות כרטיס? הצעות משו.. הכל יתקבל בברכה :]

natyh

New member
המחירים נעים

בין 1500-1700 תלוי בדולר הקשר בין יורו לדולר ,מחירי הנפט קייץ חורף ,עונה חמה עונה מתה , התימחור משתנה כל הזמן שוה לכם בינתיים להוציא וויזה לארה"ב , מארה"ב יש לפעמים מציאות מפלורידה לאזור לימה פירו או קולומביה שוה לחפש , ההפרש במחיר עשוי להיות מאד משמעותי כי תחסכו את השפעת היורו על הדולר . .

galitay

New member
דרך ארה"ב יותר זול

אבל גם היעדים מוגבלים יותר וקשה יותר לשנות את יעד החזרה ולפעמים אחרי השינוי המחיר יוצא יקר יותר ודורש המון טירטורים. אפשרות נוספת ששקולה לארה"ב היא דרך קנדה. אני לא מעודכן לגבי המחירים הנוכחיים אבל אני טסתי לפני שנה והמחירים נעו בין 1250 ל 1650 דולר לכרטיס פתוח לשנה עם שינוי ראשון חינם אבל אז הדולר היה 4.4 ולכן בשקלים זה יוצא בערך אותו הדבר אז זה נראה סביר.

natyh

New member
בעיה אמיתית

רוב המדינות אימצו את השיטה האמריקאית 110 ווולט אך עם חיבורים שונים כלומר צריך מתאם. יש מדינות בהם עובדת השיטה האירופית למשל בוליביה 220 וולט אך הבלגן הוא כזה שבאותו הביית בשני שקעים נפרדם בלה פאז בוליביה עשויה להיות שיטה אחת בחדר מסוים ושיטה אחרת בחדר אחר כך שרפתי טרנספורמטור . בקיצור בלגן אך ניתן להשיג טרנספורמטורים ומתאמים ייעודיים בזיל הזול אצל הצולות בלה פאז בכל מקום. כלומר אין צורך להתרגש. הבעיה פתורה ..

natyh

New member
אפשר לקנות שם הכל

הענין כמו כל דבר השורה התחתונה האמינות והאבא של הסחורה קרי אחריות. זכרי שננתי לך תשובה להודעה הראשונה שלך בענין ציוד ואמרתי שאת לא צריכה כלום. זה נכון אך יש כאלה שמעדיפים את הביטחון האחריות והשירות שמקבלים מחנות מוכרת בארץ. ויש כאלה שהתכוננו טוב לטיול ומתקתקים מהר את השפה ומסתדרים שם. להסתדר שם משמעותו להבין לא רק בסחורה אלא גם במוכרים וזה ענין של זמן וניסיון , לדעת לקרא אנשים , יש כאלה שיש להם כישרון מולד ותמיד יקנו טוב ויש אחרים שלעולם לא ילמדו. תביאי בחשבון שהעולם ההוא זר לך , העולם כאן מוכר לך . זה ההבדל הגדול וההחלטה בידך . ולכן ההכנה לטיול לדרום אמריקה לטעמי עובדת כך : 1 שפה שמשמעה הבנת התרבות והמנטליות זה המפתח להכל. 2 קריאה שמיעת הרצאות הבנה של ההיצע הקיים מבחינת טיול ואטרקציות עדיין לא קונים כלום חוץ מספרי הדרכה . 3 תיכנון טיול בקוים כלליים יצירת מסגרת שהיא בסיס לשינויים ואז החלטות על רכישת ציוד . רוב המטיילים החדשים לא מתכוננים כך הם ממהרים להגיע לשם להתחיל טיול ואז הם נופלים לסביבה שנראית להם עוינת ומפחידה והיא אכן כזו כשלא מבינים מי נגד מי . שורה תחתונה אין למה למהר וכל עכבה לטובה .

galitay

New member
אין מה לקנות בכלל

בכל המדינות השקע הוא כמו השקע בארץ. בארגנטינה צ'ילה ברזיל ופרו ואם אני לא טועה גם בקולומביה המתח היה 220 כמו בארץ בברזיל ואקואדור המתח הוא 110 כך שצריך לבדוק אם המטען של הסוללות שלך יכול להטעין ב2 המתחים. לי היה אחד כזה - כתוב עליו INPUT: AC100 - 240V . לגבי הנגן, היה לי איי ריבר והוא נטען גם אבל יותר לאט, לגבי מכונת גילוח/הסרת שיער, המתח לא ממש מספיק :( באקואדור זו המדינה היחידה שגם צורת השקע לא מתאימה ואפשר לקנות שם מתאם בחצי דולר. חוץ מזה אם את רוצה אפשר לקנות מתאם מתח או איך שזה לא נקרא והוא קצת יותר יקר נראה לי 5 - 7 דולר ככה שתוכלי להטעין הכל בלי בעיות. לדעתי לקנות כזה רק במקרה והגעת למקום ואין לך איך להסתדר, אולי אפילו תוכלי להשתמש בזה של מי שמטייל איתך, חבל להסחב עם זה כשלא בטוח בכלל שתצטרכי את זה אפילו פעם אחת.

natyh

New member
אחרי הנאום הארוך

אהיה הרבה יותר עניני : בתוספת לדברי איתי לרוב המכשרים יש מטען אוניברסלי : 240-100 וולט 50-60 הרץ שמכסה את כל האפשרויות הטענה . מה שנשאר רק מתאם כפי שאיתי כתב.

למעלה