כמה אנחנו בבית וכמה בעבודה

Hadar p

New member
כמה אנחנו בבית וכמה בעבודה../images/Emo12.gif../images/Emo35.gif

היום בדרך לעבודה חשבתי על זה שאנחנו כל היום בריצות של עבודה, לימודים ועד כל מיני דברים במהלך היום. בסופו של דבר יוצא שאם נוריד את הזמן שאנחנו ישנים אז יוצא שאנחנו בבית בערך פחות משליש היום.... האם אני טועה?
לא נראה לי שיש פתרון למצב.....
!

daldan

New member
הדר - כמה שאת צודקת

אני למשל עובדת כל יום מ8:00 עד בערך 18:00 כך שאני מגיעה הביתה אני מרגישה שהתמסמס לי כל היום. אז נכון שאני מספיקה ללכת גם לחדר כושר וגם לעשות סידורים וקניות, אבל זהו היום כבר נגמר. ושלא נדבר על בעלי שמגיע הביתה ב20:80 במקרה הטוב. זה ממש מתסכל.
מזל שיש לנו את יום שישי שאנחנו שנינו לא עובדים. ואני שואלת את עצמי - מה יהיה כשיהיו לנו ילדים? (הלוואי שבקרוב...)
איך נפנה את הזמן (ביננו סדר העדיפויות כאן ברור) ואיך נמצא זמן לעצמנו כשכבר עכשיו הוא ממש מצומצם?

גלי ב

New member
צריך לקחת בחשבון שכשיש ילדים../images/Emo95.gif

מן הסתם...עובדים פחות...אולי אפילו משרה חלקית או 1/2 משרה... אז נכון...קשה יותר מבחינה כלכלית ....אבל לדעתי...ההשקעה משתלמת.לא

ניקול3

New member
הדרי אני נורא מבינה את מה שאת

אומרת, הזמן פשוט "בורח" לנו
ודליה מעלה פה נקודה חשובה ובעייתית (שאולי מתאימה לפורום הריון ולידה או הורים...) הדילמה האין סופית של האשה המודרנית: כיצד לשלב בין קריירה לאמהות
אני אסיים את לימודי השנה ורוצה להיכנס להריון בקרוב (
), והמחשבה הזו מאוד מדאיגה אותי. איך משקיעים בעבודה כדי להתקדם בה, וגם משקיעים בילדים בלי שמשהו ייפגע? כמו שהדרי אמרה על בעיית הזמן, גם כאן לא נראה לי שיש פתרון פשוט, וזה מבאס נורא

daldan

New member
בדיוק../images/Emo70.gif

אחת השאיפות שלי היא לפתח את הקריירה אבל מבלי לפגוע במשפחה. זה אפשרי? והזמן, לאן הוא בורח כל הזמן?
איזה חיים מטורפים העולם המודרני מכתיב לנו, הרדיפה הבלתי נגמרת אחרי... אחרי מה בעצם?

Ronnie*

New member
אני לא חושבת שזה ככה בכל העולם...

אני יודעת שבחלק ממדינות אירופה אנשים עובדים הרבה פחות. בארבע הם פשוט קמים והולכים הביתה... שלא לדבר על מספר ימי החופש שיש להם כל שנה... ועל חופשות הלידה הארוכות... בעיני זה פשוט מטורף שאנחנו מוכנים לעבוד כל כך הרבה שעות, כאילו אין לנו חיים. ואני חושבת שהגברים במצב גרוע עוד יותר - אצל נשים עם ילדים עוד מקובל איכשהו שעובדים פחות שעות. אצל גברים, זה פשוט לא נחשב "תירוץ" מספיק טוב. הילדים לא צריכים את אבא שלהם? אני לא יודעת עדיין מה אעשה כשיהיו לי ילדים. אני משערת שנצטרך להיעזר בגן/מטפלת, אבל אני לא מוכנה שהם יהיו שם המון שעות. בשביל מה אנחנו מביאים ילדים לעולם, כדי שאחרים יגדלו אותם? בקיצור, דילמה... ואני לא יודעת איך נפתור אותה.

Hadar p

New member
אני יוצאת לעבודה בשעה 7 ורבע+-

ומגיעה הביתה בערך ב 18:30. עכשיו רוברט היה בחופש מהלימודים אבל כשהוא עובד ולומד הוא נכנס בשעה 21:30 ואם הוא רק לומד אז הוא חוזר יותר מוקדם אבל יושב על הלימודים לפעמים אפילו עד השעות הקטנות של הלילה....(זה אומר להכנס למיטה לבד ובאמצע החלום לשאול אותו אם הוא לא מתכוון לישון היום!). אנחנו חיים בסבב כזה של חיים שחוץ מסופי שבוע אנחנו כמעט לא נהנים ואין לנו זמן לעצמנו (שלא לדבר על זמן איכות עם הבן זוג!) לאן אנחנו ממהרים? פשוט החברה מכתיבה את הכללים שלה. .........................!

הילית*

New member
באותו הקשר- משהו שקיבלתי באימייל

Are you aware that if we died tomorrow, the > > > company that we are working for could easily > > > replace us in a matter of days. But the family we left behind will > > > feel the loss for the rest of their lives. And come to think of > > > it, we pour ourselves more into work than into our own family, an > > > unwise investment indeed, don´t you think? So what is behind > > > the story? > > > > > > Do you know what the word FAMILY means? > > > FAMILY = (F)ATHER (A)ND (M)OTHER (I) (L)OVE (Y)OU

fila

New member
גם אני מרגישה ככה!../images/Emo93.gif

והאמת? זה כואף!

למעלה