כמה אני שמחה למצוא את הפורום הזה!

נאוה שפ

New member
כמה אני שמחה למצוא את הפורום הזה!

שלום לפני כמה חודשים קיבלתי התקף וורטיגו ראשון בחיי. אובדן שליטה! פחד אלוהים! הרופא אף אוזן גרון לא הצליח להוכיח שזה מהאוזן. אמר שאולי זה וירוס. אמר שאם זה יחזור לאחר תקופה של יותר משישה שבועות, אז זה לא וירוס ושאחזור אליו. בינתיים בבדיקות נוירולוגיות הכל בסדר. אחרי חודשיים קיבלתי עוד אחד. פחות קשה. נמשך פחות ימים. הפעם כן הצליח להוכיח שזה נובע מהאוזן. עשה לי איזה פיזיותרפיה קצרה, אבל מוכרחה להגיד שהכדורים שנתן לי הרופא משפחה (סטונרון?) היו הרבה יותר יעילים.... אז זהו עכשיו אני מנסה להבין מה זה אומר האם זו מין רגישות שפיתחתי לי ועכשיו יכול להופיע מתי שבא לו? מה יקרה פעם הבאה שאעלה על מטוס? יש קשר? ועוד מליון שאלות אבל יש עוד משהו חשוב שאני צריכה לדעת, שלכבודו קיים הפורום הזה? תודה לעונים...... עוד שאלות בהמשך....

zs1957

New member
ברוכה הבאה לפורו נאוה שפ

שלום רב נאוה, תמשיכי לקחת את הסטונרון אם זה עוזר לך.האם עשו לך בירור מקיף אצל רופא א.א.ג. מומחה לסחרחורת? את יכולה לטוס אין ממה לחשוש תקי אתך את הסטונרון למקרה חירום חס וחלילה. הקשר היחיד הוא שאם הטייס לא מקבל אישור נחיתה והוא חג מסביב שדה התעופה עד לקבלת אישור נחיתה עלולה להופיע סחרחורת כי הוא חג בצורה סיבובית כמו בקרוסלה ואז זה באמת מאד לא נעים כי מקבלים ישר התקף וורטיגו. אני עברתי חוויה כזאת חמש דקות לפני הנחיתה רציתי להקיא אבל לא הצלחתי עשיית נשימות של מדיטציה והיפנוזה עצמית וזה עזר לי מאד. הכי רווח לי כשיצאנו מהמטוס.אבל לא נורא , אני ממשיכה לטוס. בדרך כלל זה כמעט ולא קורה. את יכולה לטוס עם תחמושת. כל טוב, זהבה שחם

נאוה שפ

New member
תודה ועוד שאלה:

הייתי בשיעור יוגה בשבוע שעבר פעם ראשונה. כמובן שעדכנתי את המורה לגבי הוורטיגו, ובאמת הוא אמר לי במהלך השיעור מה לעשות ומה לא לעשות (כל מיני תנועות עם הראש) הוא גם אמר שיש דרך שאפשר בעזרת היוגה לעבוד על הוורטיגו. מישהו יודע משהו בנושא?

zs1957

New member
וורטיגו ויוגה.

היי נאוה, וורטיגו לא מרפא יוגה . הוא מוריד לחץ וחרדה ומלמדת אותך את סימפטום הוורטיגו. יוגה לא מרפאה פגיעה עצבית. היא מרגיעה נותנת שלווה, מפחידה חרדה, ונותנת לך גמישות. יש תרגילים ביוגה שאסור לך בכלל לעשות. לא כל מתיחה טובה לסחרחורת לפעמים היא עלולה להזיק. ממליצה לעשות יוגה מתונה. להפחית לחץ וחרדה עדיף לעשות מדיטציה או היפנוזה. כל הנאמר כאן הוא מניסיוני האישי. לי למשל עזרה מאד הירותרפיה לסחרחורת. קופת חולים ממנת את הטיפול. מה שעוד עזר לי זה היפנוזה ומדיטציה. כל טוב, זהבה שחם

שששג

New member
ורטיגו ויוגה

היי גם אני סובלת מורטיגו ואני מורה ליוגה מנסיון שלי רצוי לא לעשות תנוחות הפוכות כי הן מפעילות מתח על אזור הצוארודבר נוסף כול תנוחה תעשי באיטיות אל תשהי הרבה זמן בתנוחות . תנוחות עמידה שמחזקות את הבסיס חשוב לתרגל הן מקרקעות ומושכות את האנרגיה למטהוכמובן תנוחותשיווי משקל. הרופא שהייתי אצלו שהוא מומחה בתחום נתן לי תרגילים שונים של הנעת הראש כדי לגרום לגוף להתאים את עצמו למצב החדש.והוא גם אמר שזה מאוד חשוב לנוע אבל באיטיות בהקשבה וזה בעצם לפתח מודעות גופנית לראות מה אפשרי ומה לא. בהצלחה

שששג

New member
איך מסתדרים?

אני מלמדת קבוצות מתחילים כך שבכל מקרה אין לי תנוחות הפןכות וחוץ מיזה הורטיגו הוא בהתקפות אני לוקחת הרבה תוספי מזון יש לי מטפל הוליסטי טוב שמטפל בי ודבר נוסף הרבה מדיטציות ואמונה. זה חזק ועובד הרבה יותר מאגיסארק שגורם לאנשים להשתעבד לו והעצם הוא ממסך את הסחרור אבל לא פותר את השורש .יש גם כל מיני תרגילים שמקילים על התופעותאם תרצי לדעת פרטים נדבר דרך התיבה ביי ובהצלחה.(מי שלא חווה את התופעה קשה לו לתת אסנות אלא אם כן יש לו ידע באיורוודה או רפואה סינית כך שתבדקי טוב מי המורה ליוגה ומה ההכשרה שלו עדיף כמובן להתחיל עם ויני יוגה שהיא יוגה רכה ומתחשבת מאוד במתרגל)

נאוה שפ

New member
עכשיו ראיתי שענית לי גם כאן ../images/Emo140.gif

תוספי מזון הקשורים לוורטיגו

למעלה