כמה אנשי צוות צריכים להיות בכיתה

לפי חוק חנ"מ. אם אני לא טועה, אסור להשאיר איש צוות אחד לבד בכיתה של חנ"מ. בכיתה שלנו נשארים אחה"צ 4 ילדים, המורה יוצאת להפסקה בת חצישעה ואח"כ הסייעת וכך קורה שבמשך שעה יש רק אחת עם 4 ולפעמים 5 ילדים. יש בעיה אם מישהו צריך לשירותים או אם מישהו משתולל. אני צריכה לדעת מה אומר החוק. תודה.

פאני יצ

New member

את במצב טוב אני נישארת עם 8 אשמח לקבל תשובה פאני

פאני, ומה את עושה אם אחד הילדים

צריך לשירותים? לא כל הילדים יכולים ללכת לבד. הבת שלי למשל יכולה ללכת לשירותים ומשם להמשיך לטייל.....אלהים יודע לאן. התחביב שלה: למצוא דלת ולברוח משם. אז אי אפשר להרשות לה ללכת לבד לשירותים. זו הסיבה שמשאירים אותה עד השעה שבה המורה והסייעת מתחילות את ההפסקה שלהם, כלומר עד שעה 15.00. וזה כבר לא נוח, אני רוצה שהיא תישאר עד 16.30 כמו כולם, לפי חוק חנ"מ.

Diana M

New member
ובכן, אני חושבת שניתן לקבל תשובה

מוסמכת גם כאן. תחילה נקדים ונאמר כי אין "חוקים" בנושא. קיימים חוזרי מנכ"ל המחייבים את מערכת החינוך לפעול על פיהם. ולשאלתך שיריתה יקרה, אין הנחיה המחייבת שהייה של יותר ממבוגר אחד בכתה בזמן נתון. לעומת זאת כן קיימת הנחיה ברורה לא להשאיר סייעות לבד בכתה ללא מורה. משמע הסייעת יכולה לצאת להפסקה ואין שום מניעה שהמחנכת תשאר ללא סייעת. להיפך, לא ניתן. ופועל. הרי לא נמנע מאנשים העובדים עד שעות אחר הצהריים לצאת להפסקה, נכון? לכן אם באמת קיימת בעיה ולא ניתן להשאיר את הילדים ללא שני מבוגרים לפחות, מסיבות כאלה או אחרות. יש לדאוג לכך שתמיד יהיו שני כאלה בכתה. לא צריך להיות יצירתיים מדי על מנת לארגן זאת בעיקר כאשר מדובר בבית ספר לחינוך מיוחד שם נמצאים בדרך כלל הרבה מאוד אנשי צוות. ולבי שאלתך פאני יקרה, הזכאות לסייעת נקבעת על פי קוד החריגות של המסגרת. מה קוד החריגות של המסגרת שלך? שבת שלווה לכולם. דיאנה

סליחה דיאנה

אם פגעתי או לא דיקתי אבל ראיתי את הסתיגויות הנהלת הפורומים לגבי יעוץ ממומחים במסגרת הפורומים השונים שבת שלוה

Diana M

New member
אבא יקר

לפגוע בוודאי שלא פגעת, פורום זה נתפתח בברכת הנהלת קהילות תפוז כפורום מקצועי ולשמחתי הרבה הפך גם לפורום תמיכה וזאת יש לזקוף לזכותה של קבוצת הורים מופלאה שהתגבשה כאן כקבוצה תומכת, מפרה ובעלת ידיעות לא מבוטלות בתחומים רלוונטיים רבים. גם כאשר מדובר בפורומים מקצועיים, ישנה הסתייגות המגבילה את האחריות של איש המקצוע והנהלת הפורומים, ובצדק. לכן אני מקפידה שלא לבצע איבחונים וירטואליים ולתת דיאגנוזות (אני מחייכת כמובן
) אך במקום בו אני יכולה לתת מענה מקצועי מבלי לסכן/להטעות את השואל ו/או את אמינותי המקצועית, אמשיך לעשות זאת ברצון ואפילו אתעקש על כך. שבת נהדרת ושלווה דיאנה

למעלה