כמה אפשר להיות אכזרי?

gils33

New member
אלוהים ישמור - איך אפשר

איזה נורא - להרעיב ילדה למוות,בשר מבשרם. פשוט מעציב מה אנשים מסוגלים לעשות.

MrCheff

New member
לדעתי זו לא מחלת נפש

משום שחולה נפש היה מזניח גם את שאר הילדים. לפחות ע"פ הכתוב, את שאר הילדים הם לא הזניחו. זו אכזריות לשמה

ronnm

New member
אל תשכח ששאר הילדים יכלו להביע את עצמם כדי

לשרוד בניגוד לילדה שסבלה מאוטיזם

MrCheff

New member
אני לא רואה כיצד היכולת להביע

את עצמם גרמה לשרידותם. ההורים נתנו להם אוכל. רק את הקטנה המסכנה שיותר קשה ומאתגר לגדל הם זנחו. כמה שאני לא הופך את זה, זה עדיין גורם לי עצב.

ronnm

New member
אני לא מתווכח עם העצב

אני רק טוען שיש מצב לאי שפיות

schlomitsmile

Member
מנהל
כאם לשני ילדים על הקשת האוטיסטית רוצה להאיר את הדברים באור קצת אחר. אין ספק שמדובר בזוועה. כשהורה נתקף ברגע של אובדן שליטה והורג את ילדו, זה מחריד, זה מזעזע. כאן לא מדובר על רגע, אלא על שבועות, אולי חודשים, של הרעבה שיטתית. זוועה. איו מחילה. אין כפרה. ועם זאת- אל תדון אדם עד שתגיע למקומו. כמה שמאתגר להיות הורה, להיות הורה לילד אוטיסט מאתגר פי שיבעים. לא כל אדם מצוייד בכוחות הנפש לכך (מחצי משפט בכתבה על האם, עושה רושם שהיא לא. מהעובדה שהאב הפקיד את הטיפול לחלוטין בידיה- עושה רושם שגם הוא לא). לא כל משפחה לילד אוטיסט מתברכת ברשת משפחתית תומכת. שירותי הרווחה למיניהם, לעיתים מזומנות, מאמללים ומטריפים את הדעת, במקום לתמוך וולספק מענים לילד ולהורה. מובן שכל זה לא מצדיק מעשה זוועה שכזה. זה רק אומר שלא בהכרח האחראים לזוועה הם אך ורק זוג הורים מפלצתיים. כשהחברה כולה, ובתוכה גם גורמי רווחה/חינוך/בריאות יידעו להכיל ולכבד אוטיסטים, יתמעטו המקרים המזוויעים האלה.

MrCheff

New member
מצטער.. לא יכול להבין

אם לא יכלו לעמוד בהורות, למה לא שלחו לאימוץ? מדובר באוסטרליה, שם שירותי הרווחה מאוד מפותחים. בטוחני שהיו מוצאים לילדה משפחה מאמצת ו/או מסגרת. אני בטוח שאת בתור אמא לילדים בקשת האוטוסטית (כפי שכתבת) יכולה להבין שעדיין יש דרכים אחרות. העינוי הנפשי (כביכול) שההורים האלה עמדו בפתחו, עדיין לא יכול למנוע הגיון מסויים (ובמקרה הזה, לא היה לי מה להגיד על המקרה) של לפנות לעובדת סוציאלית ולהגיד: "קחו, אני לא מסוגל להתמודד" כ"כ עצוב לי על הילדה שמתה ביסורים. זה פשוט מעוור אותי. אני לא יכול לחשוב על כל דבר אחר. אוטיסטית או לא. הילדה מתה בידי הוריה. לא יכול לקבל שום תירוץ. פשוט גורם לי לבכות. מה שעולה לי בראש זה רק הספרה תשע שזה משקלה בעת מותה. הבת שלי בת שנה שוקלת 7.600. מה זה עוד קילו וחצי? פשוט לא נתפס. פשוט... נגמרו לי המילים. לא יודע מה לכתוב כדי להביע את עצמי.

schlomitsmile

Member
מנהל
הוא אשר אמרתי א)מדובר בזוועה בלתי נתפסת, שאין עליה מחילה. ב)אתה וכל מי שאין לו ילד אוטיסט, אכן לא יכול להתחיל להבין מה זה אומר לגדל ילד אוטיסט. ואני דוקא מאלה שלא מרגישים מוכי גורל שנולד להם ילד אוטיסט אלא להיפך- אני מרגישה מבורכת בילדים המיוחדים שלי. אתה מדבר על פתרונות הגיוניים (כגון למסור לאימוץ/למוסד). אבל יש מצבים בהם אדם לא מצליח לחשוב רציונלית. ושוב, אני מדגישה- לא באתי להפחית מחטאם הנורא של ההורים. רק להתריע- הכי קל לשנוא אותם ולא להסתכל על המראה שזוועה כזאת מכוונת אל פני החברה. אגב- באוסטרליה השירותים לאוטיסטים ממש לא טובים יותר מבארץ. אני מכירה הורים שחזרו משם (וגם מבריטניה) לארץ בעקבות האיבחון של בנם, כי שם יש עוד פחות מענים מכאן.

למעלה