כמה אפשר???

האוריקה

New member
כמה אפשר???

כמה קשה זה להיות אדם בוגר?
למה כל דבר אני צריכה להסביר? לפרש? לחזור ובסוף לעשות לבד?
למה עול העולם על כתפי ואין מי שיחלוק?

שלום

הבגרות קשה אבל חשובה ותורמת בכך שהיא מאפשרת לבצע החלטות מועילות ולקיים אותן. צריך להסביר כדי שיבינו, ואם מסבירים ברור סביר שיבינו. אדם צריך לעזור לעצמו יותר מלבקש עזרה מאחרים, וזו המשמעות של בגרות נפשית. כשאדם עוזר לעצמו, מעריכים אותו יותר ועוזרים לו. מי שיש לו עניין במעשה שאת עושה, ייטה לשתף אתך פעולה. לא לכולם יש עניין מתאים. אדם שמוכן לשתף פעולה בעשייה חשובה, צריך להסביר לו את העשייה כדי שיבין בדיוק מה מוטל עליו לעשות.
&nbsp

ommerl

New member
תחלקי תחלקי

זה באמת עול לעשות הכל לבד. את לא יכול לשאת את כל העולם על כתפייך.
אם אני לא טועה כשאת כן "מפזרת אחריות" אם נקרא לזה ככה- את מתאכזבת.

מה שזה אומר לי זה שאת נמצאת באחד משני קצוות: או שאת לוקחת הכל עליך, או שאת סומכת על מישהו אחר וגם מצפה מאוד למשהו מסוים שלא מתרחש.

כשמשהו חוזר על עצמו בחיים שלנו אנחנו חייבים לשים לב איך אנחנו יוצרים את המצב הזה.
ואת אכן יוצרת את המצב הזה כי את זו שמצפה ציפיות.

את לא יכולה לשאת את כל העולם על כתפיך מצד אחד אבל גם לא יכולה לצפות מאנשים שיעשו בדיוק מה שאת היית עושה.
ככל שנצפה יותר- כך פחות סיכוי שהציפייה תתממש וכך תהיה גדולה האכזבה.

אז מה שאני ממליץ זה להחליף את הציפייה בהיערכות. אל תצפי מאף אחד שום דבר. כן תחלקי קצת מהעול ותיערכי לכל מצב.

האוריקה

New member
מה שאתה אומר

בעצם. זה שאין ברירה אלא להישאר האחראית, הבוגרת, השולטת תמיד. זה לא מוריד מהעול..זה מוסיף

ommerl

New member
זה בדיוק הפוך ממה שאמרתי

אמרתי שאת לא יכולה לקחת את כל העול על עצמך. שאת כן צריכה לדעת לפזר אחריות ולבקש עזרה.
&nbsp
אין שום קשר בין "בוגרת ואחראית" לבין "להיות השולטת תמיד". ממש לא.
שום דבר לעולם לא יהיה מושלם ואת צריכה להשלים עם זה. להיות בוגרת ולהבין איך העולם עובד.
להיות בוגרת ולחלק את העול, לשחרר, לא לשלוט תמיד. לקבל את זה שהעולם לא מושלם ולדאוג לשלוות הנפש שלך.
&nbsp
שליטה ופרפקציוניזם הולכים טוב מאוד ביחד והם מנגנונים של הרס עצמי.

האוריקה

New member
הבנתי

זה לא בדיוק מה שכתבת..מציעה לך לחזור לזה. בכל מקרה תודה רבה על העצה...למרות שזו לא חלק מהבעיה..אין לי בעיה לשחרר...הבעיה היא שכשאני משחררת..כלום לא קורה

ommerl

New member
הבעיה היא לא הבעיה

הבעיה היא האופן שבו את מתייחסת לבעיה.
&nbsp
כי יש לך בעיה עם זה שכלום לא קורה כשאת משחררת. מה שאומר שאת לא משחררת כמו שצריך.
או שיש לך ציפיות לא מציאותיות ממה שאמור לקרות ואז הן מתנפצות או שאת משחררת בקיצוניות כזאת שבאמת שום דבר לא קורה.
תבדקי למה שום דבר לא קורה כשאת משחררת ותשני את זה.

Shamy

New member
ואו כמה שאני מבינה אותך

נשמע שאת בן אדם שאוהב שליטה ושדברים נעשים בדרך שלו יחד עם חרדיות מסוימת.,לפעמים חשוב לדעת לשים את עצמך קודם ולדעת לפנק את עצמך קצת ..את תמיד מוזמנת לשים ראש על כתפינו נוירטואליות ולבכות וננסה לעזור וירטואלית לעמוד על הרגליים מחדש

למעלה