כמה אצתרך לקבל בפסיכומטרי בתנאי ש.. :cool:

ronimo

New member
כמה אצתרך לקבל בפסיכומטרי בתנאי ש.. :cool:

שלום. אני תלמיד תיכון בכיתה י``א. אני תלמיד מצטיין עם ממוצע ציונים גבוהה מאוד,במגמת אלקטרוניקה. ברצוני ללמוד לימודים אקדמאיים בתחום זה באוניברסיטה,לתואר ראשון באלקטרוניקה-מהנדס אלקט`. לפי ידיעתי תנאי הקבלה למגמה זו גבוהים מאוד באוניברסיטאות. אני לא כ``כ יודע איך מחשבים ממוצע בגרויות,אך יש לי המון בונוסים,כולל 15 יח` באלקט` שהם מעניקים בונוסים,ופיסיקה,אנגלית,מתמטיקה,ועוד..הכל ברמת 5 יח`. השאלה שלי כזו.מאחר וציוני הבגרות שלי יהיו דיי טובים(יש לי המון בונוסיים),כמה בערך אצתרך לקבל בפסיכומטרי על מנת להתקבל לאוניברסיטה למגמת האלק`?מהו ציון המינינום לדעתכם? תודה מראש.

psymaster

New member
שלום לך

דבר ראשון - אתה יכול לחשב את ממוצע הבגרות שלך דרך ספר ההרשמה לבחינה הפסיכומטרית - שם מוסברת הדרך וכן דרך אתרים של אוניברסיטאות שונות. התשובה לשאלתך תלויה במוסד אליו אתה מעונין להירשם (כל מוסד עם הדרישות שלו ועם חישוב הבונוסים שלו) אבל בהנחה שיש לך ממוצע גבוה (מעל 10.8 בערך) צריך ציון פסיכומטרי של כ- 730-720 כדי להתקבל להנדסת אלק` - בהצלחה.

one1

New member
הרשה לי לתקן

על סמך ציונך, עושה הרושם שאכן הממוצע שלך יהיה 106-109... בטווח כזה של ציונים, על מנת להתקבל לפקולטה לחשמל בתל אביב (הדרישות הגבוהות ביותר), תזדקק למקסימום 690... גם פחות מזה... ניראה לי המינימום זה לערך 650

למעלה