יכולה לענות לך על חלק מהשאלות../images/Emo13.gif
אנחנו גרים בשנזן ככה שלא ממש יודעת מה המחירים בבייגין אבל מניחה שפחות או יותר זה אותם מחירים כאן שכ"ד נע בין 4000RMB לדירה קטנה בשכונה פחות טובה ל12000 RMB לדירה גדולה בשכונה טובה.יש גם דירות הרבה יותר יקרות.אבל זה טווח פחות יותר הוצאות אוכל-תלוי מה אתם אוכלים.בסופרים סיניים מחירים בסדר.פירות מאוד יקרים,ירקות זולים.אם אתם תקנו הרבה מוצרים מיובאיים (בחנויות המתמחות) אז ההוצאה החודשית עולה פלאים.לדוגמא-אני ממלאה עגלת סופר בסופר סיני בכ-200 RMB.ובאותו סכום בדיוק קונה גבינה "פילדלפיה" ,עוגות,קורנפלקס ונס קפה בחנות מיובאיים.בגדול,בתקופה שקניתי המון במיובאיים הוצאנו כ-6000-7000 RMB לחודש על אוכל.מאז שאני נמנעת ,וקונה רק בסופר הסיני ורק מידי פעם במיובאיים ההוצאה ירדה ל-3000 RMB קחי בחשבון שלגן בדרך כלל משלמים שנה מראש,אלה אם כן את מצליחה לשכנע את ההנהלה אחרת בנוסף,קחי בחשבון את ההוצאה הראשונים עם ההגעה לסין,הרבה לא חושבים על זה וחבל.הדירות כאן בדרך כלל מרוהטות,אבל תמיד יש את הדברים הקטנים שהופכים להוצאה ענקית אם לא לוקחים אותם בחשבון.הקנייה הראשונית שלנו הביתה (מצעים,מגבות,כלי מטבח,קצת צעצועים וכו') עלתה לנו סביבות 5000 RMB,והבית עדיין לא מספק מאובזר. כאן,לרוב נוסעים במונות או נהגים פרטיים.בעיניי זה מאוד נוח,מה שגם לקנות רכב לזר קצת בעיייתי,לפי מה שאני יודעת.יש הרבה שאני מכירה שקנו אופנוע בכ3000 RMB,זה נוח,אבל לא חוקי.כי לזרם אסור לנהוג
טיולים-תלוי לאן אתם רוצים לטייל.כי מעיר גדולה אחת ועיר גדולה אחרת נראה לי הכי נוח ומהיר לטוס ואז זה מעלה את העלויות לעלות טיסה,מלון וכו'.ואם אתם מתכננים לטייל בבייגין לא נראה לי שזה סיפור כזה קר. מקווה שקצת עזרתי
המון בהצלחה ומעבר קל