כמה באמת עולה לגור בביג'ינג?

rotemc76

New member
כמה באמת עולה לגור בביג'ינג?

הי כולם, אני מברר אפשרות לעבור לביג'ינג לשנתיים עם המשפחה (לעבודה) ואחד השיקוליים הוא כמובן כמה זה עולה, כולל קניות בסופר, שכר דירה, גן לילדה וכמובן וטיולים. מישהו יכול להגיד כמה באופן ריאלי זה עולה? תודה

הכל מאוד תלוי במה אתם צריכים

האם העבודה שלך מממנת דירה, גן לילדה, רכב ודלק? עקרונית הקניות יחסית זולות - אם זה לא מוצרים מיובאים. גן סיני לילדה יעלה בסביבות 1200-1400 rmb בחודש אבל גן בינ"ל לילדה יעלה בסביבות 1500-2000 דולר בחודש. אם תוסיף נתונים אפשר יהיה לעזור יותר.

rotemc76

New member
פרטים נוספים

תודה על המענה. אין לנו עדיין פרטים לגבי גובה השכר וההוצאות שנקבל.נשמח לקבל מידע לגבי עלות המחייה, בממוצע, למשפחה של 3 נפשות. למשל גובה שכ"ד, הוצאות אוכל, רכב וכדומה. אני מבינה שגן בינ"ל עולה כ-1500-2000 דולר. כמה עולה שכירות של דירה באזור של 'הזרים'? האם שווה להחזיק רכב או שעדיף לסוע בתחבורה ציבורית? מה עלות קניות חודשיות (בהנחה שקונים גם מותגים מערביים)? היות ומעולם לא היינו בסין, נשמח לכל מידע בנושא. תודה!

יכולה לענות לך על חלק מהשאלות../images/Emo13.gif

אנחנו גרים בשנזן ככה שלא ממש יודעת מה המחירים בבייגין אבל מניחה שפחות או יותר זה אותם מחירים כאן שכ"ד נע בין 4000RMB לדירה קטנה בשכונה פחות טובה ל12000 RMB לדירה גדולה בשכונה טובה.יש גם דירות הרבה יותר יקרות.אבל זה טווח פחות יותר הוצאות אוכל-תלוי מה אתם אוכלים.בסופרים סיניים מחירים בסדר.פירות מאוד יקרים,ירקות זולים.אם אתם תקנו הרבה מוצרים מיובאיים (בחנויות המתמחות) אז ההוצאה החודשית עולה פלאים.לדוגמא-אני ממלאה עגלת סופר בסופר סיני בכ-200 RMB.ובאותו סכום בדיוק קונה גבינה "פילדלפיה" ,עוגות,קורנפלקס ונס קפה בחנות מיובאיים.בגדול,בתקופה שקניתי המון במיובאיים הוצאנו כ-6000-7000 RMB לחודש על אוכל.מאז שאני נמנעת ,וקונה רק בסופר הסיני ורק מידי פעם במיובאיים ההוצאה ירדה ל-3000 RMB קחי בחשבון שלגן בדרך כלל משלמים שנה מראש,אלה אם כן את מצליחה לשכנע את ההנהלה אחרת בנוסף,קחי בחשבון את ההוצאה הראשונים עם ההגעה לסין,הרבה לא חושבים על זה וחבל.הדירות כאן בדרך כלל מרוהטות,אבל תמיד יש את הדברים הקטנים שהופכים להוצאה ענקית אם לא לוקחים אותם בחשבון.הקנייה הראשונית שלנו הביתה (מצעים,מגבות,כלי מטבח,קצת צעצועים וכו') עלתה לנו סביבות 5000 RMB,והבית עדיין לא מספק מאובזר. כאן,לרוב נוסעים במונות או נהגים פרטיים.בעיניי זה מאוד נוח,מה שגם לקנות רכב לזר קצת בעיייתי,לפי מה שאני יודעת.יש הרבה שאני מכירה שקנו אופנוע בכ3000 RMB,זה נוח,אבל לא חוקי.כי לזרם אסור לנהוג
טיולים-תלוי לאן אתם רוצים לטייל.כי מעיר גדולה אחת ועיר גדולה אחרת נראה לי הכי נוח ומהיר לטוס ואז זה מעלה את העלויות לעלות טיסה,מלון וכו'.ואם אתם מתכננים לטייל בבייגין לא נראה לי שזה סיפור כזה קר. מקווה שקצת עזרתי
המון בהצלחה ומעבר קל

rotemc76

New member
עזרת לי המון, תודה! שאלה אחרונה בבקשה

תודה על המידע. מאוד מאוד עוזר!! מעולם לא היינו בסין כך דאין לנו מושג לגבי המקום והסביבה. שאלה נוספת - אתם גרים באזור סיני מקומי או באזור של ישראלים או זרים? מה עדיף לדעתך? המחיר שכתבת לגבי גן היא מחיר לגן מקומי או לגן של ילדים זרים? תודה

בכיף../images/Emo13.gif!

אנחנו גרים בעיר "עסקים"-שנז'ן,באיזור די מערבי שנקרא שקו.יש כאן המון ישראלים (בקבוצה שלנו כ-10 זוגות עם ילדים ועוד כמה בלי או רווקים,וש עוד המון שפוגשים בחגים בבית חב"ד) והמון מערביים.יש כאן המון מקומות בילויי,מסעדות מכל הסוגים וסגנונות,בתי מלון וחנויות מובאיים.החיים יקרים (באופן יחסי) בהתאם. גיסתי ובעלה גרו כמה שנים בכפר סיני כלשהו לפני שעברו לשנז'ן.ולפי הסיפורים זה מאוד מאוד לא פשוט.הם היו כמעט המערביים היחידים באיזור,לא היה מה לדבר על מסעדה מערבת או אוכל מוכר. מה עדיף?נראה לי שלגור באזור מערבי הרבה יותר קל,במיוחד כשיש ילדים שזקוקים לחברה הרבה יותר מאיתנו. כמו שכתבתי הילדים שלי בגן סיני מקומי.בגלל שהגן נמצא באיזור עם המון מערביים יש ילדים מערביים בגן ולא רק סינים.היתרון העצום בגן סיני-שפה שילדים ירכשו בקלות.תרון נוסף-חוץ מראש השנה הסיני (שבוע) וחופשת קיץ (שבוע) אין להם חופשים.בגן בינלאומי (אמריקאי) חוגגים כל חג אפשרי,בחישוב של הבנות כאן הם עובדים 170 יום בשנה.המחיר שרשמתי (2860RMB) הוא לגן סיני מקומי.ליום שלם,מ8 בבוקר עד 17 אחה"צ,כולל 3 ארוחות,שינה ו2 שיעורי אנגלית בשבוע.

אנחנו גרים בדליאן שנחשבת די יקרה ולכן חשבתי

שהמחירים יהיו דומים. השכירות כאן למשל מאוד מאוד יקרה במיוחד בשכונות של זרים יותר מהטווח שציינת בשנזן. ההוצאה שציינת על אוכל דומה גם אצלנו ובמיוחד נכונה לגבי המוצרים המיובאים. וזה מדהים איך ממלאים עגלה שלמה בסופר סיני ובכל זאת לא עוברים את ה - 200-250 RMB. כל פעם אני חושבת שהקופאית תפתיע אותי בסכום גבוה יותר - אבל לא!!!! מה שחשוב לציין זה שיש 2 דברים שאי אפשר להשיג בסין - דיאודרנט לגברים ולנשים ובקבוקי דיאט קולה של ליטר וחצי ומעלה.

בעלי היה בדליאן לפני חודש!

סיפר שזו עיר מדהימה!והבטיח שניסע לשם ליומיים לטיול,ממש בחודשים הקרובים
אם תרצי,נוכל להיפגש לגב המחירים,גם שנזן נחשבת למאוד קרה.יכול להיות שהמחירים גבוהם לדברם שונים,אבל בסך הכל הכללי בחודש מוציאים סכומים זהים יחסית. פה,כדי לחיות לא רע (דירה,גן,אוכל,יציאות,עוזרת) צריך בערך 3500 $,כל המעבר רק יתרון
ולגבי דאודורנט צודקת,כתבתי כבר באחת ההודעות
,מצאת כאן AXE במיובאים ב100 RMB

למעלה