כמה ביצים מומלץ לצמחוני ביום ? 1 או 2 ?

d a p h n a

New member
ביום? לאכול ביצה כל יום זה לא דבר מומלץ

במיוחד כי בנוסף לביצים שאנחנו אוכלים באופן יזום (בצורת חביתה, נגיד) יש גם ביצים "נסתרות" במאכלים אחרים שאנחנו אוכלים (למשל במאפים מסוגים שונים). יש אנשים שלא אוכלים ביצים בכלל, ויש ויכוח האם ביצים הן בריאות או לא בריאות ומה הן יותר - אבל בכל מקרה עד כמה שידוע לי לא כדאי לאכול יותר מאשר 2-3 ביצים בשבוע, ובהחלט לא ידוע לי על המלצה לאכול ביצים באופן יומיומי לצמחונים.

gs1234

New member
ביצה וחצי (ברצינות)

מי שלא טבעוני, כדאי לו לאכול ביצה וחצי ביום (בממוצע). בכל ביצה יש 3 גרם חלבון, ובחלמון יש ויטמינים ומינרלים רבים. לעומת זאת, בביצה יש כ-200 מ"ג כולסטרול, וצריכה יומית ממוצעת של 300 מ"ג כולסטרול נחשבת למסוכנת לבריאות. (גם בחלב ומוצריו יש כולסטרול.) לכן, צמחוני שאינו צורך מוצרי חלב אבל אוכל ביצים, יכול לאכול ביצה וחצי ביום. בנוסף לזכויות בעלי החיים, לדעתי עדיף להימנע מביצים גם מסיבות אחרות: חשש לזיהומים חיידקיים (סלמונלה), ויש גם אנשים שאלרגיים לביצים.

את ההסתייגות

רצוי לכתוב בצורה יותר ברורה - אתה מדבר על צמחוני שאינו צורך מוצרי חלב, ולכן אין לו עוד מקורות של שומן רווי וכולסטרול בתפריט. רוב הצמחונים אינם כאלה, לכן עבור רובם ביצה וחצי ביום זה יותר מדי.

אלי ו.

New member
אין קצובה יומית לביצים

עקרונית אדם בריא יכול לחיות היטב בלי ביצים בכלל או לצרוך כמה ביצים ליום בלי בעיות. ההמלצה היא תמיד לתפריט מגוון ובריא, אפשר לשלב בתפריט ביצים, אפשר גם לא.

lightflake

New member
"כמה ביצים ליום בלי בעיות"...

זה לא כזה ברור לאור המחקר האחרון שהביא פיינלקאט

אלי ו.

New member
לא קראתי את המחקר

האם במחקר התיחסו רק לצריכת הביצים או לכלל הצריכה הקלורית? צריך לקרוא ולהבין. אם באמת במחקר מראים שלאנשים עם סגנון חיים דומה ששונים זה מזה רק בצריכת הביצים זה באמת סימן לדאגה. אם לעומת זאת משווים בין אנשים שאוכלים את הביצים שלהם מטוגנות כל בוקר עם הבייקון וסובלים מעודף שומנים ומשקל לאנשים ממוצעים אין במחקר הזה הרבה חידוש. נכון להיום, ההמלצות התזונתיות אינן להמנע מביצים אלא שאפשר לשלב את הביצים כחלק מתפריט מאוזן.

lightflake

New member
אני מניח שאלו דברים ברורים לחוקרים רציניים

http://news.walla.co.il/?w=/2/1263274 לטענת חוקרים מאוניברסיטת הרווארד, גברים בגיל העמידה שאוכלים יותר מ-6 ביצים בשבוע מגדילים את סיכוייהם למוות מוקדם גברים בגיל העמידה (50+) שאוכלים יותר משש ביצים בשבוע מגדילים את הסיכוי שימותו מוקדם מהצפוי. כך עולה ממחקר שנערך בבית הספר לרפואה באוניברסיטת הרווארד שבארצות הברית. לדברי החוקרים ד"ר לוק וד"ר מיכאל גאזיאנו, גם גברים חולי סוכרת שאוכלים ביצים – יהיה מספרן אשר יהיה – מגדילים את סיכוייהם למוות מוקדם. מסקנות החוקרים, שפורסמו בכתב העת האמריקאי לתזונה קלינית, מבוססות על מחקר מקיף, שכלל 21,327 נבדקים ונמשך למעלה מ-20 שנה. הנבדקים היו רופאים, שהסכימו לדווח לבית הספר לרפואה בהרווארד על מצבם הבריאותי ועל הרגלי החיים שלהם. במהלך התקופה מתו כ-5,000 מהם מסיבות שונות. בין השאר, מצאו החוקרים כי הסיכוי למוות מוקדם בקרב גברים שצרכו יותר משש ביצים בשבוע גבוה ב-23% מזה של גברים שאכלו פחות משש ביצים בשבוע. "צריכה מוגברת של ביצים עלולה להגדיל את הסיכוי למוות מוקדם", סיכמו לוק וגאזיאנו. עם זאת, החוקרים לא בדקו מה בביצה מגדיל את הסיכוי למוות וממליצים לערוך מחקרים נוספים בנושא. תזונאים כבר ציינו בעבר כי אכילת ביצים עלולה להעלות את רמת הכולסטרול. ואולם, הביצים מכילות גם חומרים מזינים, וצריכה מבוקרת שלהן טובה לבריאות.

lightflake

New member
עם זאת, ברור שטוב תמיד לפקוח עיניים

וברור שכשמוצאים קשר אפידמיולוגי מסוים זה לא מעיד דווקא על סיבתיות מסוימת. כמו מחקר שימצא שבין צרכני משקאות הדיאט יש רוב ברור של בעלי עודף משקל, והמסקנה תהיה שמשקאות דיאט גורמות לעודף משקל... (אגב בלי קשר היה איזה מחקר לאחרונה שכן דיבר על קשר סיבתי בין תחליפי הסוכר לבין עלייה במשקל, עד כמה שזה ישמע מוזר..)

הזברה1

New member
תראה

הם התייחסו לכל גורמי המוות המובילים האחרים: עישון, אלכוהול, סכרת ,התקפי לב ושבץ ואפילו לדברים פחות ברורים כמו צריכת מולטי-ויטמינים ,שאלוהים יודע כמה היא מזיקה בטווח הרחוק. חוץ מאצל סכרתיים ,שאצלהם ביצים מעלות את הסיכוי בצורה די קיצונית, כשהם התחשבו באורח החיים של האנשים, לא היה קשר חזק בין שאר הגורמים. מה שמעניין ,בשקשר להערה שלך על הכלוריות, שמבחינת כולסטרול, יצא להם בדיוק יחס הפוך חלש בין צריכת ביצים למקרי עבר של עודף כולסטרול בדם (בלי קשר לשום ניתוח סטטיסטי או מובהקות, זה מהבדיקות בהתחלה והדיווחים של האנשים). אלה שמתו יותר מהתקפי לב ומחלות שבד"כ מקשרים להשמנה ולעודף אכילה, אכלו בממוצע את ה2-6 ביצים בשבוע (כמובן שלפי הניתוחים שלהם הביצים הם לא הגורם), ב7 היתה ירידה במיתות מהמחלות הללו ועליה במקרי המוות מסיבות אחרות. עוד לא היה לי זמן ממש לשבת ולשקוע במחקר הזה, רק ריפרפתי עליו וכמובן שאני לא סטטיסטיקאי ואני לא יכול להוציא מהפרטים הטכניים יותר מידי , אבל זה עדיין די מפתיע שיצא להם שאין קשר בין ביצים למחלות לב ולשבץ. גם הז'ורנל טוב מאוד. אני מקווה שיחקרו את זה יותר לעומק בעתיד. צריך לשים לב שהם הזכירו שם שנעשה מחקר אחר ישן יותר שלא מצא קשר בגלל שהוא בדק צריכה נמוכה יותר מ7 לשבוע...

אלי ו.

New member
שוב, אני לא יודע

ומה שאתה אומר זה באמת נשמע מאוד מוזר, ההנחה היא שאם הביצים היו גורם המוות היינו רואים אצל זוללי הביצים כולסטרול גבוה יותר התקפי לב ושבץ. באמת מוזר. אני מניח שתוצאות כאלה יגררו מחקרים נוספים, נחיה ונראה.

למעלה