תראה
הם התייחסו לכל גורמי המוות המובילים האחרים: עישון, אלכוהול, סכרת ,התקפי לב ושבץ ואפילו לדברים פחות ברורים כמו צריכת מולטי-ויטמינים ,שאלוהים יודע כמה היא מזיקה בטווח הרחוק. חוץ מאצל סכרתיים ,שאצלהם ביצים מעלות את הסיכוי בצורה די קיצונית, כשהם התחשבו באורח החיים של האנשים, לא היה קשר חזק בין שאר הגורמים. מה שמעניין ,בשקשר להערה שלך על הכלוריות, שמבחינת כולסטרול, יצא להם בדיוק יחס הפוך חלש בין צריכת ביצים למקרי עבר של עודף כולסטרול בדם (בלי קשר לשום ניתוח סטטיסטי או מובהקות, זה מהבדיקות בהתחלה והדיווחים של האנשים). אלה שמתו יותר מהתקפי לב ומחלות שבד"כ מקשרים להשמנה ולעודף אכילה, אכלו בממוצע את ה2-6 ביצים בשבוע (כמובן שלפי הניתוחים שלהם הביצים הם לא הגורם), ב7 היתה ירידה במיתות מהמחלות הללו ועליה במקרי המוות מסיבות אחרות. עוד לא היה לי זמן ממש לשבת ולשקוע במחקר הזה, רק ריפרפתי עליו וכמובן שאני לא סטטיסטיקאי ואני לא יכול להוציא מהפרטים הטכניים יותר מידי , אבל זה עדיין די מפתיע שיצא להם שאין קשר בין ביצים למחלות לב ולשבץ. גם הז'ורנל טוב מאוד. אני מקווה שיחקרו את זה יותר לעומק בעתיד. צריך לשים לב שהם הזכירו שם שנעשה מחקר אחר ישן יותר שלא מצא קשר בגלל שהוא בדק צריכה נמוכה יותר מ7 לשבוע...