כמה בן אדם יכול לספוג?

מייקלית

New member
כמה בן אדם יכול לספוג?

אני חושבת שאני עומדת להתפגר. כל העולם החליט לעלות עליי בתקופה הזו, שזה כבר הביא אותי למצב של יאוש. מצב שאין לי חשק וכוח לתקן אותו מרוב שהוא על הפנים. זה מתחיל ב-4 עבודות עמוסות שאני צריכה להגיש בבית ספר, מבחנים עם טונה חומר שאני צריכה ללמוד.. שלא נדבר על הבחנים והשיעורי בית... כל הלחץ הזה של הבגרויות, למרות שיש עוד זמן, מלחיץ אותי לגמרי. זה ממשיך בבטחון העצמי הנמוך שלי, שגורם לי להמשיך ולפגוע בבריאות שלי. אני הולכת ל-5 סוגים שונים של רופאים במטרה ולתקן את הבטחון העצמי הירוד שלי. לא שזה עוזר. אני עוברת טיפוליי שיניים ופעם בחודש אפילו יותר אני צריכה להתייצב אצל רופא השיניים שלי. אני עוברת טיפולי עור שזה לקיחת כדורי ריקוטאן למי שמכיר, כל חודש אני צריכה להתייצב במעבדה כדי שיבדקו לי את הדם + להתייצב אצל הרופא עור שיבדוק את מצב העור שלי ואת התוצאות של הבדיקות. אני נבדקת כמעט כל שבועיים אצל רופא ילדים בשל בעיות אישיות בגוף שלי. אני נאלצת להפגש עם דיאטנית כל חודש בערך, משום שהתחלתי דיאטה לא נכונה, וזה גרם לי לבעיות בגוף, והודות לכך אני נאלצת גם להפגש עם רופאת נשים, שתפתור לי את הבעיות האלה ותעקוב אחרי ההתפתחות של הגוף שלי. כדי לשמור על הטיפת בריאות שלי, אני משתדלת לעשות כל יום ספורט, שאת זה אני כבר מתחילה להזניח מרוב שאין לי חשק. כל הדברים האלה לוקחים לי מהזמן שלי. אני מתחילה לחשוב על איזה תירוצים אני אגיד לאמא ואבא כדי לא ללכת לבית ספר מרוב שאין לי חשק ללמוד. שלא נדבר על הזמר שאני הכי אוהבת מזה שנים, שהוא זה שהיה עוזר לי בד"כ ונותן לי תקווה לעבור את זה, נקלע לבלאגן לא נורמלי, ומצבו גם לא הכי בשמים (ובבקשה לא רוצה לשמוע את דיעותכם עליו, מספיק עושים לי את זה בבית ובבית ספר שזה עוד יותר זורע מלח על הפצעים). יש לי מחר מבחן גדול בהסטוריה, ופשוט אין לי חשק ללמוד. אין לי זמן לכלום! כל כך הרבה עומס! פשוט בא לי לשכב במיטה, ולבהות בתקרה ולא לעשות כלום! אני רוצה חופש.. אני רוצה שהאבנים האלה מהלב ייפלו כבר! אני רוצה שהכל ייגמר
לא יודעת מה לעשות, כל כך הרבה לחץ.

lollapalooza

New member
אני חושבת

שאת צריכה לשים לך מול העיניים את המטרה שלשמה את עושה את כל הדברים האלה. השיניים, העור, כל הבעיות הרפואיות- את מנסה לפתור אותן. למה בעצם
ברור שיש לך סיבה טובה מאחורי זה, להרגיש טוב עם עצמך, להיות בריאה, להיראות טוב, לחזק את הבטחון העצמי, אלו דברים מאוד חשובים. (מנסיון.) אז פשוט תחשבי על זה כל הזמן. אני לא יודעת הכל בקשר לטיפולים שלך, אבל שיניים ורואקוטן זה זמני. (והכדורים עושים את העבודה, שוב, מנסיון- שווה.) וכשזה ייגמר, את תראי שתרגישי יותר טוב עם עצמך. הנקודה היא שיכלת להישאר עם כל הבעיות, רפואיות או לא, ולשבת לבכות על כמה שרע לך, אבל בחרת לפתור אותן, לטפל בהן, למרות שהן לא פשוטות. זה שאת מטפלת בבעיות מראה שאת רוצה, שיש לך מטרה, המטרה הזו פשוט צריכה להיות לנגד עינייך כל הזמן. מוטיבציה זו המילה שחיפשתי... זה ייתן לך מוטיבציה. מבחנים, בגרויות וכל הבלגן- קודם כל, תזכרי שלהילחץ לא ייתן לך כלום. תשתדלי ללמוד כמה שאת יכולה, תעשי את המקסימום ותזכרי שאת לא חייבת להיות מצויינת בכל המקצועות. פשוט קחי את זה שלב אחרי שלב, חלקי את כל המטלות שלך לימים, כשבכל יום תעשי חלק מהן, ותנוחי קצת בין לבין. תזכרי שבזמן לחץ, כלום לא עובד, אז להירגע. שיהיה בהצלחה.

noosh

New member
מכירה את התקופות האלה

לגלות לך סוד? אני גם מאוד מתגעגעת אליהן עכשיו. אין לי מושג באיזה כיתה את, אבל זה לא ממש משנה. אם יש משהו שהבנתי בתקופת בי"ס, ובעיקר אחריה, זה שזו התקופה הכי משוחררת, והכי פתוחה, והכי מהנה שיש בחיים. פשוט חוסר מחוייבות. וברור שזה לא קיצוני, כי בכל זאת רצוי לסיים תיכון עם תעודת בגרות. אבל לא צריך לקחת את זה ברצינות יתרה, ולא צריך לדגור ולחרוש ולנצל כל שניה ללימודים. בטח לא ללחץ. קחי את התקופה הזאת כתקופת הנעורים שלך. באמת, תנסי לצאת מהראש הלחוץ, ולנסות להנות. אז את מטפלת בעצמך - זה כבר מעולה. אמנם אצל רופאי שיניים לא התייצבתי יותר מדי (מעבר לבדיקות השגרתיות), אבל רואקיוטן גם אני לקחתי. תאמיני לי, אני בנאדם עם בטחון עצמי די בקנטים, ובכל זאת התרופה הזאת נפלאה. בהתחלה זה קשה, ונוראי, אני יודעת. והיו רגעים שרציתי להפסיק, לא ידעתי למה אינ עושה את זה לעצמי. אבל זה כ"כ משתלם.. באמת, אין לך מושג עד כמה. פשוט אל תזניחי את העור, תשטפי בסבון פנים, שימי קרם לחות.. אני יודעת שזה קשה, אבל זה שווה את זה. כולן מתחצ'קנות בצבא, ולי נשאר עור חלק להפליא
וגם את הבדיקות אצל רופא הילדים ואת המעקב אחר ההתפתחות אני מכירה טוב מאוד. טפלי בעצמך, אל תעשי דיאטות מזיקות, אל תגזימי עם הכושר ואל תגיעי לרמה שזה מזיק לך. ותנסי לבלות כמה שיותר. באמת, אני הייתי יוצאת עם חברות לבית קפה מדי פעם, גם באמצע השבוע. תקדישי זמן לטיפוח תחביבים כמו קריאה, נגינה, אמנות וכו'. אם אין לך כאלה, תמיד שווה להתחיל.. ואל תלחצי מבי"ס. אני יודעת שקשה לקחת את זה בפרופורציות כשאתה בתוך זה, אבל זו באמת לא תקופה מחייבת. אז תלמדי למבחנים, אבל תזכרי שאם את כבר נמצאת בבי"ס, שווה לנצל את הזמן הזה כדי להקשיב, ואח"כ לא צריך ללמוד יותר מדי בבית. זה עבד אצלי מעולה, זה גם יכול לעבוד אצלך. פשוט תקשיבי בשיעורים. ותנצלי את הזמן הזה כדי לעשות דברים מהנים, ואת חוסר המחוייבות כדי לצאת לבלות ולהפגש עם חברים, ולהעשיר את עצמך. התקופה הזאת לא חוזרת על עצמה, אני לומדת את זה על בשרי כל יום, ואין לך מושג כמה אני מתגעגעת לימי בי"ס.

רמז לתשובה

נמצא בשאלה שלך: "כמה אדם יכול לספוג". "לספוג" זו עמדה פאסיבית. ולא, זה לא אומר שאת לא אקטיבית בחיים שלך, אלא שהעמדה בראש, או הכמיהה בלב היא פאסיבית. זו תפיסה שכאילו "החיים קורים לך" ולך יש מעט מעורבות או מעט השפעה על מה שקורה שם. כאילו את מראש דורשת מעצמך להיות ספוג. להיות יכולה לעמוד במקום אחד ולספוג את כל מה שעובר לידך. העצות שנתנו לך הן עצות יותר אקטיביות. למשל, העצה של לולה לקחת דבר דבר ולעשות קצת סדרי עדיפויות זה כמו לבקש מהספוג "לעבור שלולית" ולהחליט כמה מים הוא מוכן לספוג היום. או לעשות איזה פעולה כדי לסחוט את עצמו קצת. העידוד שקיבלת מ-נוּש מכניס לעמדת הספוג איזו פרספקטיבה. כאילו נוש אומרת לך "צ'מעי - העולם מורכב מעוד כמה דברים חוץ מהשלולית הזו שאת סופגת. אם רק היית יכולה לעלות על קצה האצבעות ולהביט קצת מלמעלה היית רואה שיש עוד מלאן דברים שווים". הכמיהה שלך "לנוח" להיות בשיא הפאסיביות, זו הכמיהה לממש את עמדת הבסיס שלך. המחשבה שאם רק תוכלי (או שרק יתנו לך, כלומר גם פה שלא תהיי את שמחליטה) לשכב על המיטה ולבהות אל התקרה ולהיות 100% פאסיבית, זה משהו שיקל עלייך. החדשות הן שזה לא. כי מה שאת מחפשת זה איזה אישור להיות פאסיבית מהסביבה. ש'יתנו' לך לנוח ולא לטפל ולא ללמוד ולא לעשות את כל הדברים ש"צריך". צר לי, אבל אין אף מחלקה שמנפיקה אישורים כאלו. כלומר, את בהחלט רשאית ממחר להיכנס למיטה, להתבצר שם ולא לצאת - אבל זו תהיה פעולה אקטיבית לאללה! זו תהיה החלטה שלך לא להתמודד עם כל מה שמנית, ולחילופין להתחיל להתמודד עם כל מה ששכיבה במיטה ובהייה בתקרה תזמן לך. השאלה שלי האם הבנת את האלגוריה. האם הבנת שלמרות שיש בך איזו כמיהה להוריד אחריות, להיות פאסיבית, ולא להתמודד עם מה שתקופת חיים זו מזמנת לך, הכמיהה לכשעצמה היא פרדוקסאלית ולא מציאותית. זו כמיהה שברגע שאת מחליטה לממשת אותה, היא משנה צורה לאקטיבית ומזמנת לך סט שלם וחדש של התמודדויות.

מייקלית

New member
תודה רבה לכל המגיבים ../images/Emo23.gif

לקחתי לתשומת ליבי את כל מה שנאמר כאן

למעלה