כמה גלוקוז בדם נחשב חריג ולא בסדר?

צביקה101

New member
כמה גלוקוז בדם נחשב חריג ולא בסדר?

לפני 30 שנה הגבול העליון היה 120 מ"ג/מ"ל,
לפני 15 שנה הגבול העליון היה 110 מ"ג/מ"ל
כעת הגבול העליון הוא 100 מ"ג/מ"ל
האם מורידים את הגבול העליון כי חברות התרופות רוצות למכור יותר? (כמו במקרה של הכולסטרול)
האם 115 מ"ג/מ"ל זה באמת סכרתי?
הכל בהנחה, כמובן, שההמוגלובין A1C תקין.

IrisPeleg

New member
כולם יורדים

גם ערכי ה-A1C משתני בהתאם..

הערכים יורדים כדי להיות יותר בטוחים. זו רק בדיקה בצום ולא ניטור יומי.

האם אתה סוכרתי? קשה לי להבין?

צביקה101

New member
גם לי קשה להבין!

אני במשך שנים מסתובב עם ערכים של 110-118 גלוקוז.
לפני 30 שנה הכל היה בסדר ופתאום אני חייב להזהר. לאכול פחות סוכר ופחמימות.
למה מורידים את הערכים? זו בדיוק השאלה שלי. האם כדי "לדאוג" להכנסות של חברות התרופות?
מה היה רע בערכים שלפני 30 שנה ו - 15 שנה?

IrisPeleg

New member
טווח ביטחון

צביקה שלום

לפי דבריך אף אחד לא אמר לך לקחת תרופות אלא ביקשו ממך להישמר.

הבדיקה בצום היא רק הצום ואינך יודע מה רמות הסוכר של במשך היום.

מה שהבדיקה מראה שיש לך תנגודת אינסולין ולא ברור באיזו רמה כי כל מה שאנו יודעים זו תוצאה בצום לאחר צום של לפחות 8 שעות (יתכן ש-12 שעות).

בגלל שזו רק תוצאה בצום הורידו את הערכים. אנשים יכולים להיות במצבים בעיתיים ואף אחד לא יודע.

אם כבר 30 שנה אתה מסתובב כך, אתה צריך להיות זהיר במיוחד. למה?

בתחילה הלבלב צעיר וחזק ומצליח להתגבר על טעויות שעושים. אח"כ הוא מתעייף.

זאת בדיוק הבעיה של תנגודת אינסולין.

ממליצה בחום לבקש מהרופא בפעם הבאה שאתה עושה בדיקות לרשום גם בדיקת HbA1C. זוהי בדיקה שמשקפת ממוצע של שלושה חודשים ברמות הסוכר.

בהצלחה

אם הכוונה לערכים של 110-118 אחרי צום של לילה

ובדיוק אותם ערכים (110-118) היו לפני 30 שנה, וה- A1C בסדר כלומר בערכים של פחות מ-6.
אז אתה תופעת טבע בלתי מוסברת. הסוכרת ללא טיפול מתאים היא "מחלה רגרסיבית", מחמירה מיום ליום.

יש לי קרובת משפחה שהסוכר שלה בבוקר בנורמה 90-94, וה-A1C שלה בסביבות 7.3, וזה לא חד פעמי.
הכניסו לה לראש שזה בסדר גמור, והיא לא עושה כלום בנדון. גם רופאת המשפחה שלה לא מתיחסת לעניין.

אז יש אנשים שחיים באשליות.

צביקה101

New member
אני כנראה תופעת טבע בלתי מוסברת

אכן הערכים הם בין 100 ל 118 ומעולם לא עליתי מעבר לכך (היו פה ושם ערכים נמוכים יותר). בכל המקרים הייתי בצום של 12 שעות לפחות.
גם לפני 30 שנה.
היות ובזמנו עבדתי במעבדה רפואית אני יודע בוודאות שהערכים המותרים היו גבוהים יותר.
לגבי ה - A1C - הם תמיד היו אצלי מתחת ל 6. בדרך כלל סביב ה - 5.5.
לכן אינני מבין מדוע הורידו את ערכי המקסימום?
מה יקרה מחר שיחליטו ש - 90 מ"ג/מ"ל זה המקסימום? הרי שבמקרה כזה הרבה יותר אנשים יוגדרו כסכרתיים.

בכל אופן תודה על התשובות וההתייחסות.

שאלה לסוכרתיים ?

רציתי לדעת אם לסוכרתיים יש ויטמינים מיוחדים שאני מפספס או לא יודע?
האם יש משהו שעוזר לשמור על סוכר?

תשובה לסוכרתי - ויטמינים.

אין ויטמינים מיוחדים לסוכרתיים. אם אתה סוכרתי אז כדאי לדאוג ששאר הפרמטרים הבריאותיים יהיו תקינים + .
מומלץ לבדוק ויטמין D, B12 , ברזל, פריטין (מחסני ברזל), אמוגלובין, וכל ויטמין שהיה חסר לך בילדותך.

במידה ואתה משתמש בגלוקומין (מטפורמין, גלוקופז'), כדאי לדעת שהוא גורם לירידה איטית בויטמין B12,
ולבדוק את נוכחותו בדם לפחות פעמים בשנה.

sharona0909

New member
מוסיפה רק

שיש כל מיני תוספי תזונה שעוזרים ומקלים על חולי הסכרת, אמא שלי חולת סכרת ולוקחת בין היתר את התוסף קוורצטין קומפלקס של סולגאר, הוא מונע נזקים לכלי הדם בגוף. כדאי להתייעץ עם נטורופת

IrisPeleg

New member
חייב לבדוק a1c עכשיו

חשוב לדעת איך הגוף מסתדר עם אוכל ולא עם צום.

הגוף שלנו עובר שינויים וחייבים לבדוק אותם.

אין סיבה לא להישמר ולהיות עם יד על הדופק. אם הכל יהיה בסדר, הרווחת

צביקה101

New member
איריס, תקראי מה שכתבתי כבר פעמיים

עשיתי גם בדיקות של A1C והן יצאו תמיד מתחת ל - 6. דווקא ההמוגלובין הזה בסדר אצלי. אני התייחסתי רק לגלוקוז.
בכל מקרה החכמתי. תודה רבה

IrisPeleg

New member
עכשיו או פעם

אני קראתי שעשית בעבר. אם זה עכשיו אז זה בסדר אבל תשמור.

תומרונתם

New member
מנהל
שינוי הרף

שלום צביקה,
אני מניחה שהשינוי עם השנים ברף רמות הסוכר המומלצות הוא בעקבות מחקרים ותוצאות שהביאו להבנה כי הערכים הקודמים (קרי: 120 לעמת 100) לאורך זמן מתחילים כבר תופעות של סכרת.
יחד עם זה, הרצון למנוע הופעת סכרת עולה בשנים האחרונות וכך התגבש המונח "טרום סכרת" שפעם לא כל כך התייחסו אליו.
מדידה מעל 100 בצום כיום לא מגדירה אותך כסכרתי, אלא כ"טרום סכרתי", וכאן ממליצים לך להתחיל לשנות את הרגלי התזונה והפעילות שלך כדי למנוע סכרת בעתיד. הרף לאבחון סכרת הוא עדיין גבוה יותר, והוא מעל 120.

עזוב את תיאוריות הקונספירציה, ותחשוב על עצמך.
רק העובדה שאתה מודד ומוודא שאתה עדיין בטווח ה"טרום סכרתי", בין אם בבדיקות בצום ובין אם בבדיקות A1C, כבר עשית משהו עבור עצמך.

למעלה