כמה דברים בקשר לפרק

ענבר1

New member
כמה דברים בקשר לפרק

למה מייקל כזה מגעיל ואינטרסנט? הוא הרי מלאך..הוא צריך להיות טהור,טוב ועוזר ואוהב אנשים... עוד משהו,איך קליגולה שנראה ,מנהגת,וחושב כמו ילד בן 5 הצליח לגנוב את האלוהות של אפרודיטה לרצוח ולטבוע בעשרות אנשים ולהיות הקיסר? זה יותר מדי מוזר כי הוא כזה אידיוט!!! ראוי לציין איך קווין החמוד(הוא יותר מחמוד אבל אני לא אמשיך כי זה לא יגמר) שהיה נראה כרגיל נלפא בפרק הא ולפני שאשכח למה אפרודיטה מנסה לנשק את גבריאל???????

מור שעל

New member
קליגולה מעצבן...

אני לא הבנתי למה לקחו כזה שחקן לשחק את קליגולה...הוא אמור לשחק הרי את גיאוס קליגולה הקיסר הרומאי,כן? השחקן פשוט מכוער ונשי כזה...בלעעע..לא מתאים....בכלל גיאוס קילוגולה חשב שהוא אל אבל הוא לא היה באמת אל..לא משנה..הפרק היה חמוד..לא משהו...

Caeser

New member
אני דווקא חושב אחרת...../images/Emo3.gif

לפי דעתי השחקן ששיחק את קליגולה, שנדמה לי, אל תתפסו אותי במילה הוא אח של דיוויד ארקט וקוראים לו אלקסיס. בכל מקרה הוא עשה את הדמות של קליגולה מאוד יפה כמו שקליגולה מתואר בהיסטוריה שחצן מתנשא, משוגע, רודף בצע, חסר רחמים ואת כל הנ"ל הוא שילב בצורה טובה מאוד! וזה לא חדש שמשנים בזינה עובדות קיימות..למשל כשזינה נלחמה עם דויד נגד גוליית בפרק ההוא מהעונה ה-2, זה לא היה מוזכר בתנ"ך ויש עוד הרבה דוגמאות במשך הסדרה. אני אישית מתייחס לפרק הזה כעוד פרק "רומאי" מבין כמה שכבר שודרו (כמו WHEN IN ROME מעונה 3) ואלה פרקים..נחמדים...

Niff74

New member
the God you know - דבר החתול ../images/Emo54.gif

איזה כיף :) פרק שני מתוך מקבץ הפרקים של אמצע העונה האהוב עלי כל כך... 1. גם הפרק של היום היה טוב מאוד לדעתי. קשה לי קצת לסווג אותו - לא אקשן (כמו אתמול), אבל גם לא ממש קומי או דרמטי - בן כלאיים שכזה. היו בו לא מעט רגעים משעשעים, והייתי מקטלגת אותו אולי בתור "over the top", וזה נאמר בצורה חיובית ביותר - הרבה מאוד בזכות הכוכב הבלתי מעורער של הפרק - קליגולה. 2. קליגולה - ליהוק מעולה לתפקיד הקיסר המטורף. אלקסיס ארקט (אחיו של דייויד ארקט, הנשוי לקורטני [מוניקה] קוקס), מומחה בגילום דמויות קוויריות על המסך הגדול והקטן, עושה זאת בחינניות רבה וברור שנהנה מכל רגע - כל כך מתאים לתוכנית קאמפית כמו "זינה"... מה שאהבתי בהופעה שלו היה העובדה שמעבר לקטעים המטורפים בעליל שלו, עם כל המניירות הפרימדוניות המתבקשות, הוא הצליח להעביר גם את האנושיות שבדמות, המאוד אומללה, סך הכל. ויפה שלשם שינוי גם זינה הכירה בזה, והרגישה מאוד לא בנוח עם מה שנאלצה לעשות. בסופו של דבר, מדובר בבחור סכיזופרן שסובל מאוד, וכל הזוועות שעשה נבעו מחיפוש מיואש אחר מישהו שיאהב אותו, רק שבגלל המחלה האיומה, הוא איבד את הכיוון והכמיהה לאהבה הפכה אי שם בדרך לסגידה לדם ולכוח, וצורך כפייתי בהערצה - מה שלא כל כך שונה ממספר שליטים בני ימינו, אבל זה עניין להודעה אחרת, או לפורומים אחרים...
בכל מקרה, קודוס לאלקסיס על הופעה נהדרת, מסוג הופעות האורח שעושות פרק.
3. מייקל - שוב צ´רלס מזיור המצויין. אין ספק שיש לנו אולי עסק עם Arch-angel אבל הוא בהחלט לא "מלאך" במובן המטאפורי... שזה גם קונספט שנדחף לא מעט ע"י הסדרה - אלים וישויות עליונות זה טוב ויפה, אבל הם לא מושלמים ובסופו של דבר אנחנו מעצבים את חיינו בעצמנו וצריכים להחליט לבד מה נכון ומה לא. כבר ב-Heart of darkness לא חיבבתי אותו במיוחד, וחשבתי שהוא הפגין לא מעט גאווה ושמחה לאיד (שלא לומר גם קנאה) על נפילתו של לוציפר (דמות חביבה בהרבה, לדעתי), מה שהפך אותו למלאך לא טהור במיוחד. אין ספק שמייקל אינו "סוכן חופשי" ופועל בשירות האל שלו, אבל יש לו לא מעט חופש פעולה והיו לו כמה בחירות מפוקפקות לטעמי, כמו הרצח של אפרודיטה, שאולי הוצג על ידו כהכרח, אבל אני בטוחה שניתן היה להמנע ממנו עם קצת תכנון מוקדם, או הניצול המאוד בוטה של איב, שבהתחשב בעובדה שמדובר בשליחתו של איליי עלי אדמות הייתי מצפה שתזכה ליחס קצת יותר חיובי ממנו. בכל מקרה, את העונש שלו הוא קיבל, כשזינה שכשכה אותו קמעא בבריכה, וגרמה לו להרגיש, ולו לכמה שניות, פחד מוות מהו. 4. סקס - קונספט שולט בעונה הזו (כמעט כמו המוש והסגידה לגבריאל...) ששב ועלה לאחר רגיעה של פרק אחד (אם לא נחשיב את הריגוש העצום שנגרם להמוני מעריצים [ומעריצות] למראה זינה בבגדי ואריה המאוד חשופים...). שוב ריקוד מאוד "מעורר", של גבריאל וכדורי האש (גבי שלנו שולטת גם בריקוד, כפי שראינו ב-"Who´s Gurkhan"), אורגיה המונית, במיטב המסורת הרומית, וזינה עם בטן חשופה, ביריות וגרבי רשת אינסופיות... שלא לדבר על קטע נוסף שעירב עוד דמות מסויימת (איזה אל בדימוס), אבל על כך בהמשך... אה, כן.. ואיך שכחתי... סצינת האמבטיה אי שם בתחילת הפרק... ועוד בפרק שלא בויים ע"י מייקל הרסט (שאחראי לסצינה המיתולוגית מ-"a Day in the life" ולזו של "Who´s Gurkhan"). 5. איב - התחושה העיקרית שלי כל פעם שאני רואה אותה, היא פראפראזה על שיר קלאסי - "איב, היא לפעמים... געגועים לליביה" - רק שבמקרה הזה זה לא לפעמים, אלא תמיד. אין מה לעשות, אבל מדובר בקרצייה לא קטנה, עם להט השמור רק לפונדמנטליסטים שכמותה, וככל שעובר הזמן אני מתחילה להשתכנע שההערה של קליגולה מתחילת על פרק על כך ש"הדרך היחידה להשתיק את אנשי הכת של איליי היא להרוג אותם" נכונה ביותר ואולי היה צריך לחכות קצת ולתת לו לעשות משהו בנדון... בכל אופן, הישיבה שלה בכלא עם ארס (איזה כיף לה... אפשר גם?) כנראה שתרמה לה מכיוון שמהרגע ששוחררה היא היתה קצת יותר נסבלת (כמובן שיתכן שזה בגלל שהיא לא דיברה יותר מדי, אבל אני אתן לה ליהנות מחמת הספק). אגב, קלטתם את המבט העצבני שהיא שיחררה לכיוון של ארס כשאמא הגיעה לפתע וניגשה מייד אליו לדווח? :) 6. דייטי - איזה כיף לראות שוב את אלכס! אלת האהבה כבר מזמן לא נראתה כל כך מצ´וקמקת (לפחות מאז "the Quill is mightier"...) אבל הפעם היתה לכך סיבה טובה... איך קליגולה בכלל הצליח להתקרב אליה מלכתחילה אין לי מושג, וכנראה שסוד זה לעולם לא יתגלה. אני בטוחה שהיא לא תרצה לעבור את זה שוב... היא נראתה מסוממת לחלוטין רוב הפרק, עם צחקוקים מרובים (מעבר לרמה הרגילה, כמובן) ו-cluelessness טוטאלי לגבי מה שקורה מסביבה - וזה כולל גם את הנשיקה שניסתה להדביק לגבריאל... סורי, חבר´ה, אבל זה *לא* היה מתוך אהבה לגבריאל, שאותה אפילו לא זיהתה בשלב הזה. בכל מקרה, ברגע שחזרה לעצמה, מיד הפכה להיות מקסימה כתמיד, גם אם בת תמותה לחלוטין, כמו אחיה... ואיזה כיף שהפעם אנחנו לא צריכים לחכות כל כך הרבה זמן עד שנראה אותה שוב! :) 7. ארס - כן כן... לכל מי שחשב ששכחתי, אל חשש.. פשוט השארתי את הטוב ביותר לסוף...
מה אפשר להגיד עליו שעוד לא אמרתי? (הרבה, מסתבר, ואני תמיד אשמח להוכיח את זה...) כולכם יודעים מה אני חושבת עליו (ומי שלא מוזמן להציץ בהודעות הקודמות שלי, או ליצור קשר ולראות איך אני יכולה להרכיב משפט אחד עם 30 סופרלטיבים שונים...) אבל הפרק הוא הראה שוב, באחד מאותם רגעים נדירים, צד שונה באישיות שלו... אל המלחמה במיל´ עזב את החווה ואת הוראס (ואל תקלו ראש בכך, ידידי) ועשה את דרכו לרומא בכדי להציל את אחותו (בידיעה שיש סיכוי רב שהוא לא ישרוד את המסע) - מעשה הירואי ללא ספק, בהתחשב בעובדה שמדובר בבן תמותה שכל חוליגן ופישר שמנסה להוכיח את עצמו נמצא בעקבותיו ובעיקר בעובדה שלחלץ את דייטי מציפורניו (המטופחות להפליא) של קליגולה (אחרי מניקור-פדיקור של שעות) לא יהיה טיול בפארק... ובכל זאת, הוא השליך את נפשו בכפו, ואת עצמו על הנסיכה הלוחמת (סליחה, על סאבה), ולשם שינוי אפילו לא נראה שנהנה מכך... בכלל, כל הפרק הוא הפגין דאגה ראויה לציון לשלומה של אחותו והיה לחוץ מאוד, כמובן עד לסצינת הסיום... :) ה"הופעה" הקטנה שלו עם זינה וגבריאל היתה priceless, יחד עם ההפתעה כשהעסק התחיל, עד להבנה המהירה מאוד שבאמת מדובר ברגע נדיר וכדאי ורצוי ליהנות ממנו לפני שייעלם (עם בהלה קטנה כשזינה הציעה לקליגולה להצטרף ונשימה לרווחה כשזה סירב) - רק חבל שההנאה נקטעה בשלב כה מוקדם... :) ארס גם היה שותף לגילוי המדהים ביותר של הפרק... אתם ראיתם אותו ואת גבריאל ביחד??? בשם האלים! אף אחד לא יטיל ספק בשיפריותי, אני בטוחה, אבל השניים האלה ביחד... <gulp> פשוט וואו... ולזיווג המיוחד והמדהים הזה אני מיחדת את תמונת הפרק של היום... :) פינת ה"כמה חבל" מוקדשת היום לארס ולאיב... באותו תא קלסטרופובי בכלא של קליגולה... אחרי ה"קטע" שהיה ביניהם בסוף העונה שעברה, כולנו יודעים מה איב חושבת עליו (וראינו את המבט שכבר הזכרתי קודם)... אני אישית הייתי מתה לשמוע על מה הם דיברו כשהיו שם... אם יש כאן מישהו שכותב פנפיקים, אני מאוד מקווה שירים את הכפפה... :) ו... לסיום... הקטע האחרון הכל כך חמווווד... "מצמצתם-הפסדתם"... כשכל החבריה יוצאת מהחדר, ודייטי וארס קמים גם הם, דייטי נותנת לארס בשובבות אגרוף בכתף, והוא, בתגובה, כאילו מחזיר לה אגרוף, היא נסוגה ושניהם צועדים מחובקים. כל כך אח ואחות, כל כך חמודים... :)) זה באמת קטע חמוד מאוד ואם פיספסתם אותו, כדאי לכם להריץ אחורה את דקת הסיום ולחזות בו שוב. האמת, אם אתם כבר מכניסים את הקלטת לוידיאו, אולי כדאי שתצפו שוב בפרק? :)) עד כאן להיום. עוד פרק נהדר, שוב דמות חדשה ונפלאה (שכרגיל נפרדה מהעולם בסופו) והפעם שלוש דמויות אהובות (יותר או עוד יותר...) שחזרו אלינו... נתראה מחר, אחרי You are there....
Niff Kevin Smith 1963-2002 - Gone but not forgotten

ניפ! שתי ביקורות חיוביות ברצף? ../images/Emo2.gif

סתם. האמת שאין לי הרבה מה להוסיף, חוץ מזה שלדעתי הריקוד של גבריאל היה די מטופש וחסר כל ניצוץ אומנותי... ועוד משהו קטן, תשימו לב שבקטע בהתחלה שגבריאל משחררת את איב היא אומרת משהו, אבל שומעים משהו אחר (שלא בדיוק מתאים לתנועות שפתיים שלה). אדריאן ווילקינסון (איב\ליביה) הסבירה בקון בלונדון שנערך שנה שעברה, שהסיבה לכך היא שבמקור רנה אומרת "איב, זאת אני", אבל בפוסט-פרודקשן החליטו שיש גבול אפילו לטמטום של איב, ושהכובע הקטן הזה על הראש של גבריאל לא יגרום לאיב לא לזהות אותה. אפילו לאיב. ותסלחו לי, אבל גבריאל ואראס ביחד, לא עושה לי את זה. זה פשוט לא מתחבר לי.... הקטע שהכי אהבתי בפרק? צ´ארלז מיזורי המעולה, כמובן! הדמות אולי מעורערת במחלוקת, אבל צ´ארלז הוא קודם כל שחקן מעולה שעושה את העבודה שלו (גם אם אנחנו לא אוהבים אותה כלכך) בצורה מעולה. החיוך ההאן-סולואי המרוצה מעצמו מוסיף לו עוצמה וחשיבות עצמית (שזה שני דברים שהם לא בהכרח קשורים אחד לשני), והתסרוקת, אלוהים אדירים! אם לי היתה כזאת תסרוקת כל שעות היממה הייתי מצמיד לעצמי תואר של אל! והקטע שאפרודיטה מדברת עם גבריאל בקטע של "כשאמרת שאת חברה שלי, התכוונת לזה?" היה מאד מאד תלוש. מי שמכיר אותי יודע שאני הבן אדם האחרון שיגיד "לא" לקטע מוש כלשהו, לא משנה כמה דביק וכביכול לא במקום, אבל הקטע היום היה קצת תלוש מדי. אבל ניחא, הקטע שבא מיד אחריו היה שווה את זה

ares chosen

New member
ניפי....

מסכימה עם כל מילה חוץ מזה: "ארס גם היה שותף לגילוי המדהים ביותר של הפרק... אתם ראיתם אותו ואת גבריאל ביחד??? בשם האלים! אף אחד לא יטיל ספק בשיפריותי, אני בטוחה, אבל השניים האלה ביחד... <gulp> פשוט וואו... ולזיווג המיוחד והמדהים הזה אני מיחדת את תמונת הפרק של היום... :)" say whaaaaaaaat
לא לא לא לא לא לא לא לא לא לא
ארס וגבי כ"כ לא עושים את זה...הם לא נראים יפה ביחד ו..ו.. לא
עכשיו...ארס ו..זינה זה משהו אחר

shiRan WP

New member
שרוני

u put the words out of my mouth ares & xena= totally something else גבריאל וארס, יפים לחוד לא ביחד
גביאל ווירג´יל = מממ נחמד:)

niv_204

New member
אלעד.. לגבי התסרוקת - זאת פאה!! ../images/Emo8.gif

אפשר לראות זאת בפספוסים של העונה השישית - הפאה בורחת לו מהראש כשזינה "מטבילה" אותו באמבטיה..

korinalir

New member
כן כן..

פרק טוב אהבתי את הפרק בעיקר בגלל ארס ואפרודיטה וכן הסצינת סיום היתה מגניבה
הם ממש חמודים. ואני חושבת שאחרי שארס איבד את רוב המשפחה שלו הוא התחיל להעריך את מי שנשאר. אני אגב בין העונה החמישית לשישית חיכיתי שהאלים ימצאו דרך לחזור ואני עדיין מתאבלת על אובדנם.
וזה מוביל אותי לנקודה הבאה אני שונאת את ההקשרים לנצרות בזינה! גררר מייקל מעצבן אותי שהוא הופיע פעם ראשונה בהרקולס חשבתי שזה נחמד..אבל אוי טעיתי כי הדמות שלו בזינה מעצבנת וגורמת רק להרס
מישהו צריך לירות למלאך הזה בכנפיים כמו בדוגמה
והוא באמת לא מתייחס יפה לאף אחד סתם מלא בחשיבות עצמית ומתנשא על זינה כל הזמן! גם אני העדפתי כמובן את ליביה על איב ועוד מאז שהיא השליחה של אילי היא מעצבנת פלא שקליגולה רוצה להרוג אותה? לא מספיק הקולות שבראש שלו מטרטרים לו במוח? המממ קליגולה אני מסכימה איתך בקשר לניתוח הדמות שלו וגם שהשחקן שיחק מצויין. אני אוהבת פרקים שעוסקים באימפריה הרומית וזה לא נופל מהאחרים. טופ זהו נראה לי..

Dafi the Mighty

New member
אויש, שניהם כאלה מתוקים...

האמת היא שאני חושבת שלארס ולדייטי תמיד הייתה מערכת יחסים כזאת מיוחדת כאחים. עוד לפני כל הקטע של הריגת כל האלים. אוי, חמודים שניהם. אצרף תמונה טרייה שניפ שלחה לי רק אתמול (ותודה לניפ מראש).
קליגולה, לא התעמקתי בו האמת. לא יודעת למה, אבל השחקן היה מעולה, מטורף. מייקל, בהתחלה דיי חיבבתי אותו בפולן אנג´ל, למרות שהוא הפריע לזינה לכבוש את גן עדן ולקחת את גבריאל לגהנום, נו באמת מייקל...
אבל ההתנשאות המעצבנת שלו מתחילת העונה השישית מעצבנת אותי מאד! וזה נראה גם לי מאד מוזר איך שהוא מנצל את איב- היא השליחה של איליי! מישהו באמת צריך לירות לו בכנפיים (או לכרות אותם באכזריות בחרב או משהו). ואהבתי את מה שזינה עשתה לו במים, מגיע לו. היא כל כך נהנתה להטביע אותו... חבל שזה נקטע.
עם כל הקריזות שלי על איב ועם כל ההתנהגות שלה של ילדה קטנה, אני לא יכולה שלא לאהוב אותה.
לא יודעת, זה כוח חזק ממני. אני ממש אוהבת אותה, היא הייתה האור שלי בפרקים הראשונים של העונה השישית שדיי סבלתי (לא כולל קאמינג הומ) בהם כי כל הדמויות שם ממש הרגיזו אותי חוץ ממנה. לא אהבתי את הבגד של זינה שם- בין אם זה הבגד הזה של סאבה בהתחלה, ובין אם זה הבגד השחור הזה. טוב, הבגד המוזהב אולי כן, אבל המסכה הזאת... לא. ואת הבגד השחור לא אהבתי.
הריקוד של גבריאל היה לדעתי דיי מגוחך. אחרי שראינו אותה רוקדת יפה מאד (באמת יפה מאד) בWho´s Gurkhan מה זה הריקוד הזה? ניפ, גם אני (הממ, כמה מפתיע) לא מסכימה איתך בעניין לגילוי המדהים של הפרק- גם אני לא תומכת בזוגיות של ארס וגבריאל. הם יכולים להיות חמודים כידידים, אולי! אבל... טוב נו, אני לא אתחיל לדבר על זה.
סצנת נשיכת הפטמה 2- אחת הסצנות האהובות עליי ללא ספק בפרק (מעניין מאד למה), שזינה כמובן בכלל לא הייתה חייבת לעשות- כי קליגולה בכלל לא היה מרוכז בה, אלא בדם שיורד לו מהשפתיים, אבל אם יש כבר הזדמנות אז יאללה. ארס היה שם כזה חמוד, באמת חבל שזה הסתיים כל כך מהר.
תכלס, פרק חביב מאד.

למעלה