כמה דברים לא ברורים בפייסבוק

כמה דברים לא ברורים בפייסבוק

שלום רב, אני חדש בפייסבוק ואודה למי שיוכל או תוכל לעזור לי להבין כמה דברים. 1. יש שם אפליקצייה שנקראת Are you interested ששם אפשר להכיר אנשים אחרים ע"י זה שרואים תמונה ומסמנים אותם, או בצורה גלויה או אנונימית. לצערי עדיין אין לי שם בחורות שסימנו שהן מעוניינות בי
אבל כן כתוב לי שצפו בפרופיל שלי שם כבר כמה פעמים. רק מה, כשאני מנסה להכנס ולראות מי צפתה, אז כתוב לי שדרושות בשביל זה 100 נקודות... יש פתרון איך להשיג את הנקודות הללו? כתוב שם שאפשר להשיג נקודות בכסף או ע"י הורדה וקנייה של תוכנות, אבל זה נראה לי ממש לא לעניין... יש דרך אחרת? מישהו/י בכלל מכיר ומשתמש באפליקציה הזו, ויכול/ה לראות מי צפה בו? 2. בנוסף, יש משהו דומה בשם Meet New people. רציתי להבין האם זה בעצם אותו הדבר או שאין קשר ביניהם? ואיך אני רואה את הפרופיל (עם התמונה שלי) שם, כפי שרואים משתמשים אחרים? בAre you interested אפשר לראות את זה, אבל לא כאן... מצאתי את המילה settings ואם אני לוחץ עליה, כל מה שאפשר לראות זה את המדינה שלי ותאריך לידה, אבל לא את התמונה. (והאמת שעכשיו זה גם כן תקוע וכותב כל הזמן, Error while loading page from Meet New People) גם ממש לא הבנתי מה זה אומר שאני כותב שם שאני פנוי ליציאה באיזה יום... 3. מה משמעות ההודעה "You've been viewed 3 times on 'Meet New People" שמקבלים בעידכונים? מה זה נקרא view שם? זה סתם כשעוברים על הפרופיל (ז"א אפילו לשנייה בודדה), ואז לוחצים YES\NO? ואם נניח אומרים לי שצפו בי 3 פעמים, ולא ראיתי שמישהי לחצה עלי YES, סימן ששלושתן לחצו עלי NO?
4. כשלוחצים Profile וזה מביא אותי לדף הראשי, איך אני מוריד אפליקציות מהדיספליי? כאילו יש לי שם כמה לשוניות כאלו, ואני רוצה שיופיעו פחות. אני יודע איך להוסיף (עם ה"+" הזה) אבל להוריד זה לא ברור. 5. למה יש לי הודעה שכתוב You have 9 new messages, 8 friends said they would kiss you ואז כשלוחצים על הלינק, סתם מגיעים לדף עם שטויות - Pass a drink... מה זה החרטא הזה? 6. איך רואים בקשות לחברים ששלחתי , ועדיין לא אישרו? האם אפשר לבטל בקשה עוד לפני שמאושרת או נדחית? 7. אף אחד לא יכול לראות את הפרופיל שלי, אלא אם כן א. הוא חבר שלי, או ב. חבר ברשת שנרשמתי אליה (של ישראל)? תודה מראש למי שיעזור

meital always

New member
../images/Emo20.gif הכרויות בפייסבוק ותשובות לשאלות שלך

1. כשכותבים לך שצפו בפרופיל שלך, הכוונה לצפיה אנונימית (בניגוד לצפיה גלויה). כלומר מישהי/ו חיבב אותך והקליק על YES וביקש להישאר בעילום שם. במקרה כזה לא תוכל לדעת מי זה, ולא משנה כמה נקודות יש לך. אבל- האדם הזה תמיד יופיע בפעם הבאה שתבצע סריקה (Browse) של אנשים באתר, ואם גם אתה תקליק לגביו על YES יתבצע Match בין שניכם ויודיעו לשניכם על כך. הצעה פשוטה: כנס באפליקציה למעלה ללשונית שנקראת Likes You ותוכל לראות את כל אלה שהקליקו עליך בצורה גלויה, ובלשונית Matches על אלו ששניכם הקלקתם YES אחד על השני. אלה שהקליקו YES בצורה לא גלויה כמובן לא יופיעו בשום מקום (עד שגם אתה תקליק עליהם). לגבי שאלתך על "פנוי ליציאה ביום מסוים"- אם תסמן יום שבו אתה פנוי, הרי שבסריקת החברים הבאה ישדכו לך אנשים שגם הם סימנו שהם פנויים באותו יום, וכמו כן יציעו לך כאלה במייל אם נרשמת. 2. האפליקציה Meet New People היא אפליקציה שונה מהראשונה, למרות שדרך אגב מדובר באותם אנשים שפיתחו את שתיהן ויש המון דמיון בין שתיהן. העקרונות שהסברתי קודם נשארים זהים, למעט זה שכאן אין סימון אנונימי אלא הכל גלוי. לגבי התמונה- התמונה שתופיע שם היא תמונת הפרופיל שלך בפייסבוק. 3. הכוונה שצפו בך והקליקו עליך NO או שלא עשו לגביך אף פעולה. הערה קטנה: אני מציעה לך לא לקחת יותר מידי באופן אישי את זה שאתה מקבל מעט מאוד YES , רוב האנשים שגולשים שם מתייחסים באופן מאוד קליל והומוריסטי לענין ואלה שרציניים בדרך כלל מצביעים באופן אנונימי (הכל בהכללה כמובן). כמו כן יש שם אלפי תמונות ולא בכל חיפוש אתה תופיע. כך שאין לאגו שלך מה להיפגע מזה שאתה לא מקבל שם הרבה הצעות... 4. כדי להסיר טאבים מדף הפרופיל שלך כנס בפינה השמאלית התחתונה אל Applications ואז הקלק למעלה על Edit . בחלון שיפתח בחר את האפליקציה שאת הטאב שלה אתה רוצה להסיר והקלק על Edit Settings . בחר למעלה בלשונית Profile ואז בשורה Box הקלק על Remove . 5. זו אפליקציה שנקראאת Kisses , מחכות לך שם הודעות בתיבה הפנימית אבל זה בדרך כלל סתם פרסומות או הצעות לגלישה או מתנות שלהם, ממליצה לך פשוט להתעלם מזה. 6. כדי לבדוק מה קורה עם בקשת חברות ששלחת למישהו בפייסבוק, כנס לדף הפרופיל שלו ואז בדוק את השורות שכתובות מתחת לתמונה שלו (או אם הפרופיל חסום - מימין לתמונה שלו). אם מופיעה שם שורה באפור בה כתוב Friend Requested זה אומר שהוא עדין לא אישר את הבקשה. אם מופיעה שורה בשחור Add a Friend זה אומר שהוא סירב לבקשת החברות, אתה יכול להקליק על זה שוב ולבקש שנית אבל מומלץ לא לנדנד יותר מידי בענין הזה. ואם לא כתובה אף אחת מהשורות האלה אז... הוא פשוט כבר נמצא ברשימת החברים שלך! 7. פייסבוק מאפשרים לך להחליט בעצמך מי יוכל לצפות בדף הפרופיל שלך וגם במה בדיוק הוא יוכל לצפות ובמה לא (למשל בתמונות, בשינוי הסטטוס, בפרטים האישיים וכן הלאה). אתה יכול אפילו לחסום אנשים מסויימים מלצפות בפרופיל שלך. את כל אלה תוכל לבצע דרך תפריט Privacy שבשורה הכחולה העליונה, אם משהו לא ברור תחזור לכאן... בהצלחה...

תודה רבה

וואו עושה רושם שאת ממש ספצית בפייסבוק, עזרת לי ורציתי לומר תודה. רק שתי הערות: בשאלה הראשונה התכוונתי שב-Are you interested? יש מקום כזה שכתוב בו who viewd me ואחריו סוגריים עם המספר של האנשים שצפו בי, וגם מין ציור של להבה כזו. אני עדיין לא ממש הבנתי מה זה אומר. האם לדבר הזה התכוונת, שזה אומר, שהוא סופר כמה אנשים לחצו על Yes anonymous כשראו אותי? אם כן זה לא נשמע הגיוני כי אומרים לי שתמורת 100 נקודות, אני אוכל לראות את האנשים הללו, אז איך זה מסתדר עם מה שאמרת על האנונימיות? וכאמור, איך משיגים את ה100 נקודות הללו בלי להוריד כל מיני תוכנות או לתת מספרי כרטיס אשראי, יש לך מושג? ודבר שני, איך אני מבטל בקשת חברות ממישהו שעדיין לא ענה? תודה שוב

meital always

New member
המשך תשובות

1. הלשונית Who Viewd Me עליה שאלת מראה מי נכנס וצפה בדף הפרופיל המלא שלך (ולא מי סתם צפה בתמונה שלך תוך כדי חיפוש בן-זוג). לגבי הנקודות, גם אם לא תעשה כלום ורק תמשיך לצפות אתה תאגור נקודות כל הזמן ומהר מאוד תגיע ל100 נקודות... 2. נכון להיום לא ניתן לבטל בקשת חברות שכבר נשלחה (למעט כמובן לשלוח מסר לאדם ולהגיד לו שאתה מוותר על הבקשה). לאחר שהוא יאשר אותך (אם ישאר) תוכל כמובן להסיר אותו מרשימת החברים שלך.

למעלה