כמה דברים לי אליכם חברי הפורום

קסנדרה*

New member
כמה דברים לי אליכם חברי הפורום../images/Emo13.gif

ראשית, אני מתנצלת על התגובות המאוחרות, מיום שבת אני תחת,מתקפת קריסות מחשב ו-in and out מהאיננטרנט. אני מקווה שעד סוף שבוע זה, העניין יסודר. בשבת ככל הנראה אהייה מושבתת למשך כל היום - יעבדו על המחשב. אני רוצה להוסיף משהו בקשר לתגובות, נדמה לי אפילו לי עצמי שאני מחמירה מידי עם התגובות, ביקורתית מידי, ואני שואלת את עצמי שאלות, בודקת את תגובותיי עוד ועוד, גם לאחר שנשלחו ולא מניחה לעצמי, כלומר מבקרת את עצמי שוב ושוב. רציתי לשתף אתכם במה שאני חושבת. אני מודעת לכך שלא נעים לקבל ביקורת או תגובה שטוענת שמה שנכתב בהמון השקעה ורגש לא נחשב שיר, זה יכול לכאוב במידה רבה עד כדי "שיתוק" אבל זו לא המטרה חלילה. המטרה היחידה הניצבת לפני כשאני מגיבה - זה התווית הדרך לשיפור הכתיבה. חסרים באינטרנט פורומים צמודי הנחייה, יש הרבה מאד פורומים לכתיבה, אבל ככל שאני יודעת, אין פורום המלווה באופן צמוד בהנחייה והדרכה לכתיבה נכונה. ואילו אנחנו, כמה חברי פורום ותיקים, שמנו לעצמנו את המטרה הזו ואנו דבקים בה ומאמינים שהיא תורמת ומשפרת והתוצאות ניכרות אצל הכותבים. לאחרונה התחלנו לנתח שירים בפורום החברתי מתוך כוונה לשתף אתכם בכלים המאפשרים קריאה וניתוח שיר שזה אחד השלבים בהכנה לכתיבה נכונה. המטרה היא שוב, לאפשר לכם לרכוש את הכלים והיכולת לשפר את הכתיבה. אני מקווה שאיני מחמירה עד כדי כך, ואם כן תודיעו לי. (כמו הקלישאה שאומרת ש"הדרך לגיהנום רצופה כוונות טובות" ואני עדיין לא רוצה להגיע לשם
) קסנדרה

אני בעד../images/Emo13.gif../images/Emo45.gif

אני מברכת על הכיוון והגישה. (גם אם לפעמים, אחרי בקורת שהיתה אמורה להסביר לי מהי כתיבה נכונה, והבהירה לי כמה אני רחוקה ממנה, אני שוקלת "לחתוך וורידים".) יישר כוח!

יו אל

New member
קסנדרה המבקרת

נכנסתי כדי לקרוא על אלתרמן וקראתי את דברייך. כמי ש"נכווה ברותחין" מביקורתך אין לי אלא להודות ולבקש עוד ועוד. תוך כמה חודשים זכיתי לעלייה ברמה שלי ככותב (ואני מדבר על הרגשתי הסובייקטיבית, כמובן) מעל ומעבר. וזאת בעיקר משום הקפדנות שלך על כל פרט. אני ממליץ לכל הכותבים שרוצים להתפתח לקבל כל ביקורת ממך מבלי להתווכח או להעלב אפילו אם השקיעו שעות בכתיבה (אז מה? לא נהניתם?). כך יוכלו לשפר אתיכול ההבעה שלהם לאין שיעור. ולך אין לי אלא להמליץ ולקוות כי תמשיכי להתייחס לכל כותב ולכל שיר ע"פ שיקוליך, מבלי לשנות ולו נימה אחת מדרך הביקורת והניתוח שלך.

aiziq

New member
אני אומר כן ../images/Emo45.gif

זה לא קל, אבל בסופו של דבר משתלם- כי כשאתה זוכה לתשואות אתה יודע בוודאות שהרווחת אותן ביושר. קסנדרה, זה אולי המקום להתנצל מראש ובדיעבד על כל הויכוחים, העקיצות, ההתמרמרות שדומה שהם חלק בלתי נפרד מהתהליך הזה של החשפות לביקורת. ותודה לאל שבנוסף על היותך תומכת ומלמדת גם ניחנת במנה נדיבה של סלחנות. בהערכה רבה מאד, איציק.

sarith31

New member
קסנדרה

כמובן כואב עד מאוד לפעמים,זהו לא פורם תמיכה אלא בא ללמד ולהשתפר

סקיפי

New member
קסנדרה

אני חושבת שאת עושה עבודה נהדרת. אני יודעת שאני לומדת המון, כל הזמן. אני מאוד בעד הניתוחים, זה כיף ומעשיר ו[אולי לא מאוד קשור אבל מוכרחה להגיד את זה] טוב לי מאוד להיות כאן. תודה על הכל.

milim

New member
ביקורת

כשמה כן היא להבדיל מפודינג שוקולד למשל. ההתייחסות שלך קסנדרה היא מקצועית, בונה, כנה ומסייעת המון מבחינתי. מי שמחפש חבוקים ודברי שבח לכל מוצא פה, שיקריא את השיר לגננת שלו. מורה טובה אומרת את שחושבת בהסתמכות על ידע ואת זה את עושה מצוין. כן, נכון שאני כועסת לפעמים(מענין, רק במקרים שהבקורת מקסחת) שאת לא הבנת ולא ראית ואז כשאני חוזרת רגועה יותר - אני מבינה כמה ראית וכמה הבנת וכמה אני היא זו שצריכה עוד לראות.
ורק מנסיון אחר- הפרופסור השכור שלמד אותי קורס בכתיבה יוצרת היה מגיח,קורא, אומר בדיוק מה שחושב על הסיפור ועל מי שכתב אותו בסרקזם אדיר (שבדרך כלל הצחיק אותי עד דמעות ואת האחרים הוביל רק לדמעות) והולך לקפיטריה. חצי כתה נשרה. מי ששרד השתפר.

ח אור

New member
כמובן שגם אני מאד בעד../images/Emo45.gif

אני אוסיף ואציין שבאופן ניפלא את יודעת לכוון את מינון הביקורת - למי שיכול להיבנות ממנה - ולהיות יותר רכה עם מי שלא - ואני חייב המון באופן אישי להארותיך - ולדרך ההכוונה הנפלאה שלך. תודה !! ומי שלא רוצה ללמוד - או לא יכול - נו שימשיך לחבוט באויר:)

למעלה