OctoberCloud
New member
כמה דברים על הטרילוגיה
קודם כל, אני חדש כאן! קוראים לי אִמרי וסיימתי לקרוא את משקפת הענבר לפני יומיים (ושני ספרוני ההמשך בדרך אליי!
) הדבר שכנראה אמרתי הכי הרבה פעמיים על הטרילוגיה לאחר סיום משקפת הענבר היה "את/ה חייב לקרוא את זה!", אז אני חושב שאפשר להבין מזה כמה אהבתי את הטרילוגיה :-O הדבר שאולי הכי אהבתי בשלושת הספרים, ובמיוחד בספר האחרון היה ההתבססות על סיפור הבריאה, ומה שהכי אהבתי בתחום הזה היה שלכל עולם יש סיפור שונה על הבריאה שמוביל לאותו דבר- גילוי המודעות. כמו בגן-עדן היו כמה שלבים שמוכיחים את ההקבלה בין שני הסיפורים: מארי בתור המפתה, ויל וליירה בתור אדם וחווה. כמובן, הפרי שהם חולקים שנייה לפני הנשיקה, שמקביל לפרי עץ-הדעת (או שזה רק אני?) ואז קבלת המודעות. כל השלבים האלו קורים באופן שונה בסיפור הבריאה המקורי, מה שהיה לי הכי פחות ברור היה הגירוש- אז אם הבנתי נכון, הגירוש של אדם וחווה מגן עדן הוא בעצם הפרידה של ויל וליירה וסגירת העולמות, נכון? אם לא הבנתי נכון אשמח להסבר (או שהגירוש בכלל לא קורה בטרילוגיה?) ועוד שאלה- האם הגן הבטוני בעצם מקביל איכשהו לגן-עדן? אני אשמח לתשובות ולהתייחסות. תודה.
קודם כל, אני חדש כאן! קוראים לי אִמרי וסיימתי לקרוא את משקפת הענבר לפני יומיים (ושני ספרוני ההמשך בדרך אליי!