כמה דברים על הסרט

הדסוששש

New member
כמה דברים על הסרט

אוקיי אז אחרי שהחלטתי שאני חייבת לקרוא את הספר לפני שאני רואה את הסרט, קראתי אותו השבוע (תוך יומיים) ובאמת שנשאבתי לתוכו, ספר מדהים, מרגש, מפחיד ובאמת אין מילים. אתמול ראיתי את הסרט, ונכון הוא ממש סרט חזק ומדהים והכל, אבל הוא ממש לא משתווה לספר! איפה המשחק "הוא כבר לא?" איפה הדמות של זיתלאווי? הוא ממש היה חסר לי, איפה כל ההוואי שדובר עליו בספר? השירים בלילה? המארב הראשון שלהם עם הרקטות? איפה הפגיעה שהותירה אחד מהצוות בלי ראש והם חיפשו אחריו שעות? איפה השיירות המפחידות בלילות? שינו כ"כ הרבה דברים והשמיטו עוד יותר, שזה באמת היה חסר לי, וחבל. בכל מקרה שתי סצנות שאני ממש זוכרת- הראשונה שהם שרים את "אבות ובנים", באמת מרגש.. והשניה זה הסצנה האחרונה של הסרט- שאושרי בוכה.... אין מילים בקיצור- תקראו את הספר ואח"כ תראו את הסרט.. שניהם מדהימים אבל אין מה להשוות

הדסוששש

New member
אה והכי חשוב ששכחתי!

איפה המשפט "אם יש גן עד ככה הוא נראה, אם יש גהנום ככה הוא מרגיש. הבופור" ????

מיכל שב

New member
באירוח של יוסף סידר

הוא סיפר שאת התסריט לסרט כתבו לפני הספר ומכאן חלק מהסצינות החסרות. מה גם שאי אפשר להעביר ספר אחד לאחד לסרט (זה תמיד מזכיר לי את הביקורות אחרי שיצא "הארי פוטר" הראשון). גם הסרט וגם הספר מעולים בעיני.

הדסוששש

New member
כן גם בעיני אבל

את חייבת להסכים איתי שמבחינת דמויות ועומק הספר הרבה יותר טוב

מיכל שב

New member
סרט וספר הם שני דברים שונים

ואני אסביר - כשאת קוראת ספר הדמיון שלך עובד שעות נוספות
את מדמיינת איך נראית דמות אחת ואיך אחרת. את מדמיינת איך נראית הצוללת והחפ"ק וכו'. בסרט פתאום את רואה מול העיניים שחקן. "מכריחים" אותם לזנוח את הדמיון שלך ולהתרכז בדמות קבועה. זה הקסם של הספרים.

nirten

New member
?

מה זא אומרת איפה הדמות של זיתלוואי?...איתי תורג'מן משחק אותו בסרט..

למעלה