כמה דברים שאפיתי בזמן האחרון...

  • פותח הנושא bali
  • פורסם בתאריך

bali

New member
מנהל
כמה דברים שאפיתי בזמן האחרון...

מצרפת לפה מתכונים ותמונות...
 

bali

New member
מנהל
עוגת אפרסקים על בסיס המתכון של אהרוני

עוגת שזיפים או פירות קיץ של אהרוני מאת ישראל אהרוני, אהרוני פותח שולחן חומרים לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ: 12 שזיפים גדולים ויפים, חצויים לאורכם ומגולענים 3 כפות סוכר 2 כפות ברנדי 3 ביצים 1 ושלושת רבעי כוסות סוכר 200 גרם חמאה רכה וחתוכה לקוביות 1 גביע שמנת חמוצה מיץ וקליפה מגוררת מ-1 לימון גדול 1חבילה (350 גרם) קמח תופח חמאה וסוכר לתבנית + מערבבים בקערה את השזיפים עם הסוכר והברנדי, ומשהים כחצי שעה. + מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). שמים בקערת המערבל את הביצים והסוכר, ומקציפים מעט. מוסיפים את החמאה בהדרגה, עד שכולה נבלעת בבלילה. מוסיפים את השמנת, מיץ הלימון וקליפת הלימון, ורק בסוף, לערבול קצב ביותר, את הקמח. + משמנים את התבנית בחמאה, מפזרים בה סוכר ומטלטלים אותה עד שהיא מצופה כולה בסוכר. יוצקים פנימה את הבלילה, עורכים מעל את חצאי השזיפים בצורה נאה, ומפזרים מעל מעט סוכר. אופים כ-50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. העוגה טובה מאוד גם עם דובדבנים בשלים ומגולענים או עם אוכמניות טריות.
אני שמתי אפרסקים מקופסה וקינמון, והכנתי את העוגה פרווה עם 3/4 כוס חלב ריצ' במקום השמנת, ומרגרינה במקום חמאה.
 

bali

New member
מנהל
מאפינס בננה ושוקולד צ'יפס

מאפינס של מגי 350 גרם קמח (2.5 כוסות) 200 גר' סוכר (1 כוס( 2 כפיות שטוחות אבקת אפיה 1/2 כפית סודה לשתיה (אפשר במקום אבקת אפיה וסודה לשתיה להשתמש בקמח תופח( 1 כפית תמצית וניל משובחת 160 מ"ל שמן צמחי 160 מ"ל חלב ועכשיו תוספות - 2 בננות (לא ענקיות) קלופות וחתוכות לפרוסות + 1/2 כוס פיצפוצי שוקולד. בגלל המסה הכבדה של המאפינס, הבננות והשוקולד לא ישקעו. לערבב את כל החומרים מלבד התוספות לתערובת אחידה. להוסיף את התוספות ולערבב עד שהתוספות מתפזרות בבצק. למלא 3/4 גובה השקע או עטרת הנייר. לאפות בחום 160-170 מעלות כ-25 דקות.
 

bali

New member
מנהל
מאפינס שוקולד צ'יפס ואגוזים

מאפינס שוקולד צ'יפס ואגוזי מלך / meravido מצרכים: 1/2 2 כוסות קמח תופח (350 גרם) או קמח רגיל ושקית וחצי אבקת אפייה 1 כוס שוקולד צ'יפס 3/4 כוס סוכר 1 כוס אגוזים קצוצים (אני שמתי פקאן סיני) 100 גר' שוקולד מריר קצוץ/מגורר 100 גר' חמאה מומסת 3 ביצים 1/2 כוס מים אופן ההכנה: לערבב חומרים יבשים לחוד ורטובים לחוד. לאחד תערובות ולאפות ב-170 מעלות כ-20 דק'. אפשר להחליף 3 כפות מהקמח בקקאו בשביל מאפינס שוקולד עם התוספות.
 
ענבלי יקירה, הכל נראה מדהים!!!

כל הכבוד יקירה. אהבתי את הבלוג שלך, קחי בחשבון שאני מנויה ואני מחכה לעדכונים. חיבוק ענקי לך ארי.
 

bali

New member
מנהל
תודה רבה ../images/Emo9.gif

אני אשתדל לעדכן את הבלוג יותר, לא מאיימים על יונה ביין
 

bali

New member
מנהל
עוגיות קרמל לטבילה בקפה

עוגיות בטעם קרמל לקפה, בסגנון עוגיות "לוטוס" רכיבים: 100 גר' חמאה רכה 2 כוסות דחוסות סוכר חום כהה 3 ביצים 1/2 כפית תמצית וניל 1/2 3 כוסות קמח 1/2 כפית אבקת סודה לשתיה 1 כפית אבקת קרם טרטר 1/2 כפית מלח 1 כוס אגוזי מלך קצוצים דק (לבחירה) דרך הכנה 1. מקציפים את החמאה והסוכר החום עד לקבלת תערובת אוורירית. 2. מוסיפים את הביצים תוך כדי הקצפה אחת לאחר שהקודמת הובלעה בתערובת. 3. מנפים את הקמח, אבקת הסודה, המלח וקרם הטרטר, מוסיפים לתערובת ומערבבים. 4. מוסיפים את האגוזים ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד. אם הבצק רך מדי ואינו ניתן לעיבוד יש לכסות בניילון ולקרר שעתיים במקרר. 5. יוצרים מהבצק גליל ארוך בקוטר 5 ס"מ , עוטפים בניילון ומאחסנים במקרר ללילה. 6. מחממים את התנור לחום בינוני, מרפדים תבנית בנייר אפיה, פורסים את הגליל לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ ומניחים בתבנית במרחק 5 ס"מ אחת מהשנייה. 7. אופים כ-10-12 דקות. 8. מוציאים ומצננים על רשת צינון.
 

bali

New member
מנהל
עוגת מוס אפרסקים ליומולדת של אחי הגדול

עוגת מוס אגסים/אפרסקים לבסיס: 200 גרם ביסקוויטים פשוטים מרוסקים 100 גרם חמאה ללא מלח קורט קינמון לאגסים מבושלים: (אפשר במקום לבשל אגסים להשתמש בשתי קופסאות שימורים של חצאי אגסים בסירופ, ולשמור קצת מהסירופ שלהם) 8 אגסים גדולים ומוצקים 2 מקלות קינמון 1/2 כוס סוכר 2 כפות מיץ לימון מים לכיסוי אפשר במקום לבשל אגסים להשתמש ב2 קופסאות שימורים של אגסים או אפרסקים למוס: 4 ביצים מס' 1 250 מ"ל שמנת מתוקה 1 כוס סוכר רסק מ 4 מהאגסים המבושלים או 6 חצאי איפרסקים מרוסקים 21 גרם ג'לטין (שקית וחצי) 1/4 כוס מי ברז 1/4 כוס מים רותחים לעיטור: 8 חצאי אגסים מבושלים או חצאי אפרסקים אופן ההכנה: מתחילים בלבשל את האגסים - חוצים את האגסים ומוציאים את הליבה. בסיר שמים מים, מוסיפים דבש, מקל קינמון, ומיץ לימון. מרתיחים את הסירופ ומוסיפים לו את חצאי האגסים, ומבשלים עד שהם רכים אך עדיין מוצקים (10-15 דקות). מקררים את האגסים מסננים אותם ושומרים מהנוזלים 1/2 כוס. מערבבים ביסקוויטים מרוסקים עם 100 גרם חמאה מומסת ומרפדים את התחתית של תבנית קפיצית בתחתית פירורים. מהדקים ושמים במקרר עד שהתחתית מתקשה. מרסקים 8 חצאי אגסים עם מעט מנוזלי הבישול שלהם לרסק. מקציפים 4 חלבוני ביצה עם חצי כוס סוכר לקצף יציב. מקציפים 4 חלמונים עם חצי כוס סוכר נוספת לתערובת תפוחה ובהירה ומקפלים לתוך החלבונים. מקציפים שמנת מתוקה ללא סוכר לקצפת יציבה ומקפלים לתוך תערובת הביצים. מוסיפים לתערובת את רסק האגסים ומקפלים. מערבבים את הג'לטין עם 1/4 כוס מי ברז ומניחים למים להיספג בג'לטין. מוסיפים מים רותחים וממיסים לגמרי את הג'לטין. מערבבים את הג'לטין עם 2-3 כפות מהמוס ואז מוסיפים את הג'לטין למוס כולו. עיצוב העוגה: מוזגים שכבה דקה של המוס על תחתית הביסקוויטים. מניחים על התחתית 8 חצאי אגסים מבושלים כשהחלק המעוגל כלפי מעלה. מוזגים את המוס על האגסים. מכסים את התבנית בניילון נצמד ומקררים לפחות 4 שעות, רצוי לילה שלם. מומלץ לשים על דפנות התבנית שקף לעוגות לפני מזיגת המוס על הבסיס לשחרור קל יותר של העוגה. לקישוט מיוחד של הדפנות כמו בתמונה: לפרוס 2-3 חצאי אגס לפרוסות דקות לאורך האגס, להניח את פרוסות האגסים בצמוד לשקף על הדפנות הפנימית של התבנית, ואז לשים חצאי אגסים על בסיס העוגה ולמזוג את המוס מעל הכל.
בכל מקום שכתוב אגסים ניתו להחליף בחצאי אפרסקים משומרים או בחצאי אגסים משומרים. ולא, אחי הגדול לא בן 3 או 4, הוא בן 33 וריחמנו על הנרות. 1 לכל עשור ואחד לעשור הבא.
 

bali

New member
מנהל
תודה רבה ../images/Emo13.gif בקרוב אצלי (עוד שבועיים וחצי)

 

chen010189

New member
bali דברים מדהימים שמת פה../images/Emo3.gif

מעוררים תאבון וקנאה איזה שרשור יפה ומתוק...אהבתי מאוד. הכל גם נראה כל כך יפה וטוב..כל הכבוד
 
../images/Emo23.gifזהו סופית אני מעולפת ../images/Emo99.gif

תגידי לי רגע מתי אבל מתי אין צדק בעולם הזה
יקירתי הכל נראה
 

bali

New member
מנהל
תודה רבה יקירתי ../images/Emo13.gif

מתי מה?
 

פוקסי99

New member
אני שמח להיווכח כל פעם מחדש!!!

כאשר אני מרגיש שאני "בשלן" אני רואה מוצרים מעשה ידייך ואני מבין כמה יש לי עוד ללמוד מקנא בך מהצד החיובי כל הכבוד פוקסי
 
למעלה