כמה דברים שגיליתי..

nwperson

New member
כמה דברים שגיליתי..

אז כן, קצת התנתקתי מהעולם היפני בשנה וקצת האחרונות (בדקתי את הזמנת הספרים האחרונה שלי - עברה שנה וחצי מאז!!) לטובת השפות האחרות. אבל חזרתי לזה לפני בערך חודשיים, כשגיליתי שבכל זאת, אין כמו יפנית (וספרים יפנים
)...
אז נשאבתי חזרה לעולם וכמה דברים חדשים (עבורי!) שאולי יעניינו חלק מכם:

רקוטן פתחה שוק לכל העולם, ויש להם מלא מבצעים על משלוח לחו"ל. כל פעם בצורה אחרת. יש חנויות ששולחות בSAL ולא רק בEMS הנוראי. שווה לבדוק. אני מחכה עכשיו למשלוח כלי הכתיבה (ואוכל
) הענק שעשיתי..

בהמשך לזה, גיליתי ששירותי שילוח אישי (כאלו שמספקים לך כתובת/ קונים עבורך) מיפן לארץ - לא ממש יקרים. יש כמה אפשרויות כאלו. שירות על חבילה ממוצעת של 2-5 קילו, למשל, ראיתי שבאחת החברות זה 1000 ין. יש כמה חברות, חלקן שולחות רק בEMS וחלקן גם מאפשרות שיטות משלוח אחרות.

הרצאות מאוניברסיטת נגויה לתלמידי יפנית - סדרת הרצאות בנושאים שונים - חינוך, כלכלה, פיזיקה ועוד. כל נושא כולל בתוכו 5-6 הרצאות שונות עם וידאו, תמלול ביפנית וגם תרגום ביפנית. הם אפילו כללו הסברים של מילים/ דקדוק שאולי לא ברורים!

סדרות טלוויזיה (לא דרמות) ביוטיוב - למתקדמים -
世界仰天ニュース - המון המון פרקים קצרים יותר (10 דקות) וארוכים יותר (שעה+) על כל מיני חדשות שלא מגיעות כל כך לחדשות - מרחבי העולם וגם מיפן. כל פרק זה בעצם המחשה של אותה חדשות. לא סתם אנשים שמדברים על זה, אלא שחקנים שמציגים איך ומה קרה שם. למשל, תקרית גז הסרין ברכבת התחתית, עובד שרימה את החברה בה הוא עובד במיליוני ינים כדי לממן מארחת שהתאהב בה, אישה שחבר שלה ירה בה ונהרסו לה הפנים, בחור יפני שעבר לארצות הברית ונהרג כי התבלבל בין freeze ובין please. באמת המון המון דברים.

ファニエスト外語学院 - הסדרה הכי מצחיקה שיצא לי להתקל בה עד היום (טוב, אני לא ממש רואה סדרות יפניות מצחיקות, אז אם מישהו מכיר..). מככב בה ת'יין קמוס, האמריקאי המפורסם של יפן, יחד עם עוד זרים אחרים שממש לא יודעים לדבר יפנית ואיך להתנהג. בכל פרק הולכים לעבוד בעבודה אחרת, והטמטום שלהם פשוט הורס מצחוק. לא יודעת כמה מזה מבוים - כי יש שם ביטויים הכי פשוטים ונפוצים שהם לא מסוגלים לומר ומצד שני ביטויים נדירים יחסית שאיכשהו הם מכירים. אבל בכל מקרה, באמת אחד ההורסים.

johnny d

New member
אוי האתר הזה גאוני

אם הייתה לי טיפת זמן הייתי משקיע את כולה שם!
אוצר מילים של קורס ראשון בכל מיני תחומי אקדמיה ביפנית... זה פשוט גאוני!

nwperson

New member
כן, זה אתר מצוין.. לא ברור לי למה הוא לא מוכר

אני אישית מוצאת עניין רק בתחום אחד, אבל אולי יום אחד אנסה את השאר, רק בשביל לנסות

למעלה