כמה דברים שהכנתי ליום הולדתה של חמותי

יוכי68

New member
כמה דברים שהכנתי ליום הולדתה של חמותי

שטרודל תפוחים/יוכי כ 7 תפוחים חתוכים לקוביות ומבושלים ב1/2-3/4 כוס סוכר בתוספת של חתיכה קטנטנה של מרגרינה........וקינמון לארומה וטעם טוב............בדר"כ מוסיפים אגוזים ומשום שיש עניין לא לאכול אגוזים בחג (אגוז בגימטריה = חטא) אז לא הוספתי.כמובן שניתן להעשיר עם צימוקים ושקדים/פירות יבשים. מרדדים מלבן של בצק עלים. מפזרים מעט ביסקויטים מפוררים מעל הבצק מוסיפים את חומרי המלית ללא הנוזלים מגלגלים לרולדה ויוצרים סימני חיתוך בעזרת הסכין אופים בחום גבוה 200 מעלות עד להזהבה מוציאים מן התנור וחותכים למעוינים עפ"י הסימון שומרים בהקפאה.....מחממים לפני השימוש ומפזרים א. סוכר (טעים גם קר וללא א. סוכר)
 

יוכי68

New member
מאפינס פיצה

הפעם הכנתי בצק שק"מ בכמות כפולה וממנו הכנתי מס' מטעמים - בצק מעולה! מאפינס פיצה מבצק שק"מ - בהשראתה של פירגה 1 שמנת חמוצה 2 1/2 כוסות קמח תופח 1 מחמאה ללוש לבצק רך ונעים ולשמור במקרר לפחות כ 1/4 שעה. לשמן תבנית שקעים ליצור מהבצק כדורים קטנים כגודל שזיף ולשטח בתבנית השקעים לאפות 6 - 8 דקות בתנור ולהוציא.......להוסיף רוטב פיצה, גבינה צהובה מגוררת, זיתים ותירס. כמובן שניתן לגוון: טונה, כל מיני סוגי גבינה , ירקות ועוד.
 

שחמטית

New member
אחרי שאת שמה את התוספות...

את לא אופה שוב? הגבינה נמסה לבד? תודה על המתכון
 

יוכי68

New member
קיש אישי/פטריות ובצל בתבנית שקעים

קישים אישיים - פטריות ובצל - בתבנית שקעים/יוכי בצק שק"מ 1 שמנת 1 מחמאה 2 וחצי כוסות קמח תופח ליצור בצק רך ונעים מכל החומרים הנ"ל - לצנן במקרר לפחות ל 1/4 שעה. לשמן תבנית שקעים ולרפד כל שקע בבצק מרודד כולל הדפנות (ליצור מעין כוסית) לאפות כ- 8 דקות (אפייה לא מלאה) להוציא מהתנור ולשפוך לכל שקע מלית בכמות טובה...להחזיר לתנור ולאפות כ חצי שעה בערך עד להשחמה (בחום בינוני גבוה 180-200) . בקערה: שני בצלים קצוצים ומטוגנים חצי קופסת פיטריות פרוסות וחתוכות חצי מיכל של שמנת מתוקה 2 ביצים כחצי כוס קמח תופח תבלינים: מלח, פלפל, א. מרק יוצרים מכל הנ"ל בלילה לא סמיכה מידי ולא רכה מידי.
 

יוכי68

New member
יפית../images/Emo140.gif, תשובה......

בצק שק"מ - ראשי תיבות של: שמנת, קמח ומרגרינה בצק מעולה לכל מיני מאפים מתוקים או מלוחים - כדאי לך לנסות.
 

יוכי68

New member
אני מעולם לא הכנתי..אבל מצאתי מתכון

צימעס כמובן מאת: ללי שוברת שתיקהו 02/01/07 | 22:02 ממיסים מחמאה ( מרגרינה בטעם חמאה) במחבת ביחד עם דבש, מוסיפים את הגזרים הטריים, בהתחלה על אש גבוהה כדי שיכרכו מעט ויקבלו צבע ואחר כך על אש נמוכה עם מכסה לעוד כחצי שעת אידוי וריכוך. מיסיפים מעט מלח לפי הטעם. ניתן להוסיף שזיפים. בתאבון
 

יוכי68

New member
ועוד מתכון של צימעס

צימעס בשזיפים/ מתוך האתר של סנפרוסט 6 מנות 1/2 שקית (של 800 גרם) גזר גמדי מוקפא "סנפרוסט" 1 כף חמאה או מרגרינה בטעם חמאה 1 כוס מים ½ 1 כוסות מיץ תפוזים ½ כוס צימוקים בהירים 6 שזיפים מיובשים פרוסת לימון עם קליפה ¼ כפית קינמון מלח, פלפל לבן וקורט ציפורן לשים את כל החומרים בסיר עם מכסה. להביא לרתיחה על להבה בינונית ולבשל 30 דקות בסיר מכוסה וכ-15 דקות ללא מכסה. להגיש חם.
 

יפית מן

New member
../images/Emo45.gifיוכי יצא גם יפה וגם טעים טעמתי מעט

אצלי הגפילטע פיש מוכן הקומפוט,מוכן,הצימס,מוכן העוף עם אפונה וגזר גם כן מוכן עוגת דבש מוכנה,הקציצות כבר מוכן הרולדה בקר,מוכן הלשון גם כן מוכן מחר בבוקר אני נוסעת אי"ה לירושלים ולכן הכנתי הכל מהיום מחר רק הפשטידות"הקישואים של יוכי וכן המאחמר של יוכי מחר השכים קום ולעבודה שנה טובה ומתוקה,,,שכחתי גם עוגת הגבינה שנתנה יוכי גם כן מוכן יצא נהדר מה שנשאר תפוחי,האדמה,והאורז זה בחג אי אפשר זה לא טעים רק באותו יום
 

יוכי68

New member
מיני שבלולי גבינה ובצל

ושוב בצק שק"מ.........ראו מתכונים קודמים ושוב בהשראת פירגה המדהימה................... מילוי: גבינה צהובה, גבינת כנען, ביצה, ככף-שתיים קמח, מלח, פלפל, בצל מטוגן מרדדים כדור בצק שק"מ למלבן דק ממלאים במלית מגלגלים לרולדה מקפיאים למס' דקות מוציאים מההקפאה וחותכים לשבלולים מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה מורחים ביצה טרופה ומפזרים שומשום אופים בחום בינוני גבוה (טורבו) עד להזהבה בחלק מהשבלולים הוספתי רוטב פיצה. ניתן להקפיא..........טעים
 
למעלה